دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 مرداد 1400 - 12:00
در گزارش آنا بخوانید؛

غرب و اسرائیل، پای درس عبرت ایران در ماجرای نفت‌کش صهیونیستی

وحشت محور عبری-غربی از کمربند آتشین در خلیج‌فارسآمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی سعی دارند به بهانه حمله به یک نفتکش اسرائیلی، تهدیدات نظامی را متوجه ایران کنند؛ غافل از اینکه جمهوری اسلامی قدرتی غیرقابل پیش‌بینی در دریاست و درس عبرت جانانه‌ای به متجاوزان متوهم خواهد داد.
کد خبر : 598551
پهپاد ایرانی

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، از سال ۲۰۱۹ تا به حال رژیم صهیونیستی در اقدامی توطئه‌آمیز در هماهنگی با دستگاه‌های جاسوسی آمریکا و انگلیس دست به هدف قرار دادن کشتی‌های تجاری ایران در آبهای بین‌المللی زده است و در عین حال هر حمله به ناوگان تجاری خود را به ایران نسبت می‌دهد تا بتواند به هر بهانه شده تبلیغ ایران هراسی کند. به عنوان مثال تل‌آویو حمله روز جمعه به نفتکش خود در اقیانوس هند را به ایران نسبت داده است تا با حمایت آمریکا و انگلیس یک جنگ رسانه‌ای جدید علیه تهران راه‌اندازی کند.


افرادی که از نزدیک تحولات منطقه غرب آسیا به‌ویژه خلیج‌فارس را دنبال می‌کنند مطلع هستند که ایران با فعالیت‌های منطقه‌ای خود، در پی ایجاد امنیت از طریق مشارکت کشورهای غرب آسیاست و تلاش‌های مقامات سیاسی و نظامی ایران برای استقرار صلح و امنیت در منطقه از طریق ارتباط مستمر با سران کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس در راستای ایجاد اعتماد بیشتر به اهداف صلح‌جویانه تهران تا حد زیادی به ثمر رسیده است. به علاوه، توان فزاینده دفاعی ایران در بخش‌های مختلف هوایی، دریایی، زمینی و موشکی از یک‌سو و احترام به حق حاکمیت تمامی کشورهای کوچک و بزرگی که در حاشیه جنوبی خلیج‌فارس هستند از سوی دیگر، دفاعی بودن توان رزمی ایران را به اثبات رسانده است. این دو مزیت در کنار همکاری‌های نزدیک نظامی ایران با دو قدرت جهانی چین و روسیه به کشورمان جایگاهی برتر در منطقه اعطا کرده و لایه‌های ساختار سیاسی کشورهای عربی همسو با غرب و اسرائیل را به این نتیجه رسانده است که می‌توانند به ایران برای برقراری ثبات در منطقه اعتماد کنند بدون اینکه بلایی که غربی‌ها به بهانه حمایت در مقابل ایران به سرشان آورده‌اند را از سوی تهران نیز تجربه کنند.


روند تحولات سیاسی و امنیتی منطقه‌ای به ضرر غرب و هم‌پیمانانش


خب این روند برای ملل منطقه عالی است اما صد درصد برای اسرائیل و قدرت‌های غربی سمی مهلک است زیرا هم قدرت نظامی اسرائیل را به چالش کشیده است هم به‌تدریج نفوذ آمریکا و انگلیس و درواقع کل جهان غرب در این منطقه حساس را کاهش خواهد داد. در این مواقع تنها اقدامی که خیلی سریع جواب می‌دهد ترتیب دادن یک بحران ساختگی، روی آوردن به هیاهوی رسانه‌ای برای مظلوم جلوه دادن رژیم صهیونیستی، متهم کردن تهران بدون سند و مدرک قابل‌اتکا، دامن زدن به ایران هراسی و درنهایت بی‌ثبات نشان دادن منطقه است تا زمینه برای حضور مداوم نیروهای غربی در کشورهای هدف بیش‌ازپیش فراهم شود.


کشتی متعلق به رژیم‌ صهیونیستی در شمال اقیانوس هند هدف قرار گرفت
هدف قرار گرفتن یک کشتی اسرائیلی در اقیانوس هند


سیاست ایران از همان ابتدای انقلاب مبنی بر خروج نیروهای بیگانه از منطقه و استقرار ثبات و امنیت با مشارکت کشورهای منطقه مشخص بوده است. منظور این است که تلاش‌های ایران برای همگرایی منطقه‌ای مربوط به یکی دو سال اخیر نیست. در طرف مقابل هم ماجرا به همین شکل است یعنی اینکه غرب و اسرائیل هم از همان روزهای اول تأسیس جمهوری اسلامی ایران متوجه به خطر افتادن منافعشان شدند و توطئه‌های خود را آغاز کردند.


در چند سال اخیر رژیم صهیونیستی با دست زدن به حملات پراکنده اما هدفمند به کشتی‌های نفت‌کش و تجاری ایرانی در آب‌های آزاد هر حمله به کشتی‌های اسرائیلی را به ایران نسبت داده و این در حالی است که این رژیم، خود یکی از متهمان این حملات با هدف متهم کردن دیگران است. تل‌آویو پس از هر دور حمله به اهداف اسرائیلی، با گرفتن حمایت دیپلماتیک از سوی آمریکا و انگلیس دست به مظلوم‌نمایی زده تا جامعه جهانی را تحت تأثیر قرار دهد و در یک فرصت مناسب منطقه را به بی‌ثباتی سوق دهد.


به عنوان نمونه، جمعه همین هفته بود که هدف قرار گرفتن کشتی «مرسر استریت» تحت مدیریت شرکت «زودیاک» متعلق به ایال اوفر، بازرگان اسرائیلی حین سفر از تانزانیا به امارات در اقیانوس هند به سر خط خبرها رفت. براثر این حادثه دو نفر از خدمه این کشتی جان خود را از دست دادند. در پی این حمله، نفتالی بنت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی طی اظهاراتی در جمع خبرنگاران ایران را در حمله به این کشتی اسرائیلی مقصر دانست.


وی با بیان اینکه حمله مذکور توسط ایران با استفاده از یک پهپاد بدون سرنشین انجام شده است، گفت که ایران سعی دارد از مسئولیت این حادثه فرار کند و آن را انکار می‌کند. حمله به کشتی را ایران انجام داد. بنت همچنین ادعا کرد شواهدی مبنی بر انجام این حمله توسط ایران وجود دارد و تأکید کرد: در هر صورت می‌دانیم که با روش‌های خود به ایران چه پیامی ارسال خواهیم کرد.


اما سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری مجازی خود نقش تهران در حمله به کشتی اسرائیلی را رد کرده است تا از بابت دیپلماتیک راه را برای اعتراض به هر اقدام علیه ایران باز نگه داشته باشد.



آمریکا که امروز ایران را در موردحمله به نفت‌کش رژیم صهیونیستی محکوم می‌کند، در آذرماه سال گذشته در حمله به یک نفت‌کش ایرانی در خلیج‌فارس مشارکت کرد



گانتز که می‌دانست شواهد و مدارک مستندی در دست ندارد به صورتی کاملاً شتاب‌زده تأکید کرد که اسرائیل همین حالا باید علیه ایران اقدام کند. وی مدعی شد: "وقتی (سید ابراهیم) رئیسی بر مسند ریاست جمهوری ایران تکیه بزند تهران بیش‌ازپیش برای جهان خطرناک خواهد بود." گانتز در ادامه با گرفتن ژست مظلوم‌نمایانه گفت که تل‌آویو برای از بین بردن چنین تهدیدی اقدام خواهیم کرد تا به صورت غیر مستقیم هم ایران را تهدید کرده باشد و هم خود را حامی جامعه جهانی نشان داده باشد.




بیشتر بخوانید:


کشتی متعلق به رژیم‌ صهیونیستی در شمال اقیانوس هند هدف قرار گرفت


سفیر ایران در لندن:ادعای انگلیس در مورد نفت‌کش صهیونیستی ناپخته و شتاب‌زده است




در هنگام سخنرانی گانتر متأسفانه هیچ خبرنگار مستقلی حضور نداشت تا به مقاله نشریه آمریکایی وال‌استریت ژورنال مبنی بر چندین حمله اسرائیل از سال ۲۰۱۹ به بعد به کشتی‌های ایرانی یا کشتی‌هایی که در اجاره ایران بودند اشاره کند و از گانتز بپرسد حتی اگر ایران حمله به کشتی مرسر استریت را انجام داده آیا این اقدام را نمی‌توان مقابله‌به‌مثل دانست؟ در فاصله کوتاهی از انتشار خبر حمله به کشتی اسرائیلی، وزرای خارجه دو کشور انگلیس و آمریکا هم این حمله را به ایران نسبت دادند.


آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای ایران را مسئول حمله به کشتی باری شرکت اسرائیلی در اقیانوس هند دانسته و آن را محکوم کرد.


وی اظهار کرد: بر اساس اطلاعات موجود، مطمئن شدیم که این حمله توسط ایران و از طریق پهپاد صورت گرفته است. او با بیان اینکه به‌شدت این حمله را محکوم می‌کنند، افزود: چنین اقداماتی غیرقابل‌قبول بوده و آزادی کشتیرانی، حمل‌ونقل بین‌المللی و تجارت را تهدید می‌کند. به گفته رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا این کشور در حال بررسی موضوع با شرکای و دولت‌های منطقه برای پاسخ مناسب به این حمله است.


دومنیک راب، وزیر امور خارجه انگلیس نیز طی بیانیه‌ای ایران را در حمله به کشتی اسرائیلی در اقیانوس هند مقصر دانسته و این حمله را محکوم کرد. وی مدعی شد: طبق ارزیابی‌های انگلیس، به‌احتمال‌زیاد ایران در آب‌های بین‌المللی دریای عمان با استفاده از یک یا چند هواپیمای بدون سرنشین کشتی مرسر استریت را هدف قرار داده است. انگلستان این حمله غیرقانونی و بی‌پروا که در سواحل عمان به یک کشتی تجاری انجام‌شده و به مرگ یک شهروند انگلیس و یک شهروند رومانیایی انجامید را محکوم می‌کند. بر این باور هستیم که این حمله توسط ایران به‌عمد انجام شده و به‌منزله نقض آشکار حقوق بین‌المللی است.


ائتلاف غرب توان مقابله با محور مقاومت را ازدست ‌داده است


او با تأکید بر اینکه ایران باید به این قبیل حملات پایان داده و مانع تردد آزادانه کشتی‌ها در آب‌های بین‌المللی نشود، افزود: با شرکای بین‌المللی خود در حال تماس هستیم تا به این حمله غیرقابل‌قبول واکنش مشترکی نشان دهیم.



ایران کاملاً آماده دفاع از آب و خاک و منافع خود است و رجزخوانی‌های دشمنان هم تأثیری در سیاست کلی تهران ندارد



آمریکا که امروز ایران را در موردحمله به نفت‌کش رژیم صهیونیستی محکوم می‌کند، در آذرماه سال گذشته در حمله به یک نفت‌کش ایرانی در خلیج‌فارس (درست سه ساعت پس از جدا شدن از اسکله در بندرعباس) با نیروهای ویژه رژیم صهیونیستی مشارکت داشت و بالگرد به پرواز درآمده از ناو ارتش تروریستی آمریکا در فراری دادن مهاجمان که مورد تعقیب شناور تندروی سپاه بودند، مشارکت کرد.


رزمایش روسی، چینی، ایرانی؛ پیام‌ها و اهداف / ایران در لیست 5 تهدید اصلی آمریکا قرار دارد
رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند


اینکه وزیر خارجه انگلیس می‌گوید با شرکای این کشور در تماس است تا پاسخ مناسبی به ایران بدهد، انسان را یاد جنگ ۱۹۵۶ در کانال سوئز می‌اندازد، جنگی که انگلیس و فرانسه صرفاً به این خاطر راه انداختند تا ثابت کنند هنوز ابرقدرت هستند.




بیشتر بخوانید:


انگلیس سفیر ایران را احضار کرد


مؤلفه‌های قدرت‌نمایی نیروی دریایی ایران، روسیه و چین در آب‌های آزاد کدامند؟/ رزمایش مثلث شرقی در راستای راهبرد تأمین امنیت




در آن سال نیروهای نظامی انگلیس و فرانسه با کمک صهیونیست‌ها به سوئز تاختند، ولی آمریکا که قدرتی نوظهور بود و می‌دانست اصل ماجرا چیست، در کنار شوروی حاضر نشد هیچ حمایتی از اقدام دول اول اروپا کند و لندن و پاریس دست از پا درازتر شکست‌خورده، برگشتند. اما به نظر می‌رسد انگلیسی‌ها چند سالی است که هوس‌های قدیمی را کرده‌اند ولی اقتصاد ورشکسته آن‌ها در کنار حضور قدرت‌های جدید به آن‌ها اجازه هیچ اقدامی را نمی‌دهد. دنیای امروز، جایی برای انگلیس و فرانسه ندارد، به‌زودی و با بروز جنگی جدید آن‌ها به قدرت‌های درجه‌دو و یا حتی سه جهان تبدیل می‌شوند.


از سوی دیگر، سیاست منطقه‌ای و بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در مسیر درست قرارگرفته است زیرا باعث شده که قدرت‌های غربی و هم‌پیمانان منطقه‌ای آن‌ها احساس خطر کنند. اواخر سال ۱۳۹۹ بود که آمریکا نیروهای نظامی اسرائیل را که عضوی از یوروکام بودند به سنتکام منتقل کرد تا شاید بتواند تعادل قوا در منطقه غرب آسیا را برقرار کند. از مدت‌ها قبل مشخص شده بود که تعادل قوا به نفع محور مقاومت به رهبری ایران دلیل اصلی انتقال اسرائیل به سنتکام بود.


شکی نیست که ایران کاملاً آماده دفاع از آب و خاک و منافع خود است و رجزخوانی‌های دشمنان هم تأثیری در سیاست کلی تهران ندارد اما موضوعی که باقی می‌ماند آگاه سازی مردم کشورهای منطقه است که می‌توانند راه را بر عملی شدن توطئه‌های غربی اسرائیلی ببندند تا از حاکمان خود بخواهند که به لایه‌های حامی همگرایی منطقه‌ای موجود در ساختار سیاسی کشورهای عربی منطقه اجازه دهند با ایفای نقش مؤثر در مدیریت کشورهایشان باعث شوند آینده منطقه در دست مردم منطقه باشد و نقشه شوم قدرت‌های جهانی برای چپاول منطقه برای همیشه خنثی شود.


انتهای پیام/۴۱۵۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب