دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 مرداد 1400 - 12:00
عبدالباری عطوان:

چرا حمله به کشتی اسرائیلی در دریای عمان مهم و متمایز تلقی می‌شود؟

احتمال وقوع بزرگترین اشتباه رژیم صهیونیستییک تحلیلگر عرب‌زبان در گزارشی نوشت: حمله به کشتی اسرائیلی در دریای عمان به دلایل متعدد ازجمله هم‌زمانی با تعلیق مذاکرات احیای برجام دارای اهمیت است.
کد خبر : 597835
عبدالباری عطوان

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، روز گذشته (جمعه) یک فروند نفتکش که مدیریت آن را شرکت صهیونیستی زودیاک برعهده دارد، در دریای عمان هدف حمله قرار گرفت و منابع غربی و عربی مدعی شدند ایران در پس حمله قرار داشته است. در این حمله دو خدمه کشتی که یکی انگلیسی و دیگری شهروند رومانی بودند، کشته شده‌اند. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی پس از این حمله با رئیس ستاد ارتش این رژیم تشکیل جلسه داد. یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی نیز مدعی شد، تل‌آویو احتمالاً به حمله به کشتی خود پاسخ می‌دهد، اما اینکه چگونه و چه زمانی این پاسخ داده می‌شود، مشخص نیست.


یئیر لاپید، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی نیز با متهم کردن ایران به دست داشتن در این حمله، خواستار پاسخ قاطع به حمله به کشتی رژیم صهیونیستی در سواحل عمان شد و در بیانیه‌ای گفت، به وزیر امور خارجه انگلیس گفته است باید در قبال حمله‌ای که در آن دو نفر از خدمه کشتی کشته شدند، واکنش سختی نشان داد.


رویترز نیز به‌ نقل از منابع اطلاعاتی اروپایی و آمریکایی مدعی شد: کشتی‌ای که برای شرکت اسرائیلی کار می‌کرد، احتمالاً با حمله پهپادی هدف قرار گرفته و ایران مظنون اصلی در حمله به این کشتی است.



تفاوت حمله اخیر به کشتی اسرائیلی با حملات مشابه‌ این است که حمله روز جمعه هم‌زمان با تعلیق مذاکرات ایران با آمریکا و پنج کشور بزرگ دیگر بر سر احیای برجام انجام شد



عبدالباری عطوان، تحلیلگر برجسته عرب‌زبان در گزارشی که روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم منتشر کرد، به این موضوع پرداخت و نوشت: روز جمعه یک مقام ارشد اسرائیلی در مصاحبه با شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی، ایران را متهم کرد در پشت‌پرده حمله‌ای قرار دارد که در آن نفتکش اسرائیلی متعلق به شرکت ایال اوفر، میلیاردر اسرائیلی در دریای عمان هدف قرار گرفت. این دومین حمله در نوع خود از ابتدای ماه جولای (تیر) و سومین حمله به کشتی‌های اسرائیلی است.


چرا حمله به کشتی اسرائیلی در دریای عمان مهم و متمایز تلقی می‌شود؟
نفتکش اسرائیلی


حمله ای متفاوت به کشتی اسرائیلی


طبق این گزارش، حمله به کشتی‌ها و نفتکش‌های رژیم صهیونیستی در منطقه دریای عمان چیز جدیدی نیست و به خبری معمولی تبدیل شده است که اشتهای خواننده را برنمی‌انگیزد، اما این حمله به دلایل مختلف با تمام حملات گذشته متفاوت است:


نخست، اینکه به‌وسیله یک پهپاد انجام شد و این پیشرفتی بی‌سابقه است.


دوم، اینکه این حمله برخلاف حملات مشابه قبلی به کشته شدن دو نفر از خدمه، یکی انگلیسی و دیگری رومانیایی منجر شد.


سوم، اینکه حمله هم‌زمان با تعلیق مذاکرات ایران با آمریکا و پنج کشور بزرگ دیگر بر سر احیای برجام و نیز مراسم قریب‌الوقوع تحلیف آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور جدید ایران رخ داد.


چهارم، اینکه دامنه جنگ نفتکش‌ها میان ایران و رژیم اشغالگر اسرائیل گسترش یافته و این درحالی است که گمانه‌زنی‌هایی درباره تشدید این نوع جنگ در روزها و هفته‌های آینده وجود دارد.




بیشتر بخوانید:


واکنش مالک کشتی اسرائیلی هدف قرار گرفته در دریای عمان




تحلیلگر عرب‌زبان می‌نویسد: ابهامی که وجود دارد، این است که پهپاد از کجا برخاسته و نفتکش را هدف قرار داده است. آیا از یکی از پایگاه‌های نظامی ایران در سواحل شرقی خلیج‌(فارس) بوده یا از سرزمین‌های نزدیک یمن؟ پاسخ به این سؤال در حال حاضر دشوار است، زیرا اطلاعات تأییدشده در دسترس نیست و هیچ طرفی مسئولیت آن را نمی‌پذیرد. با وجود این، نباید از نظر دور داشت سطح واکنش‌های ایران و سوریه به حملات تهاجمی اخیر اسرائیل، چه در دریای آزاد و چه در داخل خاک سوریه، دقیق‌تر و مؤثرتر شده است و پدافند هوایی سوریه با دقت و موفقیت بیشتری حملات اسرائیل را پاسخ می‌دهد. ارتش سوریه در آخرین اقدام خود موفق شد چهار موشک شلیک شده‌ به‌وسیله هواپیماهای اسرائیلی را از حریم هوایی لبنان هدف قرار دهند و حمله به منطقه القصیر در حومه حمص را ناکام بگذارند.


چرا حمله به کشتی اسرائیلی در دریای عمان مهم و متمایز تلقی می‌شود؟


به نوشته رأی الیوم، نشریه The Military Watch چاپ انگلیس که به‌طور تخصصی در امور نظامی مطالبی منتشر می‌کند، چندی پیش در تجزیه و تحلیل حمله مذکور نوشت که فرماندهی ارتش روسیه هشت باتری پیشرفته موشک Buk M۲ به ارتش سوریه داده تا در واکنش به حملات مکرر اسرائیل به خاک سوریه استفاده کنند.


عبدالباری عطوان در تحلیل خود از حمله پهپادی نوشت: جدی بودن حمله به کشتی‌ها و نفتکش‌های اسرائیلی در دریای عمان و اقیانوس هند، این واقعیت را گوشزد می‌کند که خطوط کشتیرانی اسرائیل و کشتی‌هایی که از آن‌ها استفاده می‌کنند در نزدیکی سواحل عمان، سواحل دریای سرخ و تنگه باب المندب ایمن نیستند و کشتی‌ها و تانکرهای اسرائیلی در تیررس پهپادها و موشک‌های ایرانی و یمنی متعلق به جنبش انصارالله و متحدانش قرار دارند.


خطر پهپادها بیخ گوش صهیونیست‌ها


وی افزود: جمهوری اسلامی ایران دو سلاح بسیار پیشرفته تولید کرده است که می‌توانند اقدامات نیروی هوایی اسرائیل را تحت تأثیر قرار دهند؛ نخست، موشک‌های نقطه‌زن در اندازه‌ها و ابعاد مختلف و دوم، پهپادهایی که در محافل نظامی از آن‌ها به‌عنوان قدرتمندترین سلاح‌ها یاد شده است. جنگ نفتکش‌ها دوباره در حال افزایش است و داغ‌تر می‌شود؛ چه اینکه روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی مدعی شد هواپیماها و موشک‌های اسرائیلی در هفته‌های اخیر به ۱۲ کشتی ایرانی در شرق مدیترانه و اقیانوس هند که قصد تخلیه محموله نفت ایران را در بندر طرطوس سوریه داشتند، حمله کرده‌اند.



جدی بودن حمله به نفتکش‌های اسرائیلی در دریای عمان این واقعیت را گوشزد می‌کند که خطوط کشتیرانی اسرائیل و کشتی‌هایی که از آن‌ها استفاده می‌کنند در سواحل عمان، سواحل دریای سرخ و تنگه باب المندب ایمن نیستند



عبدالباری عطوان ۲۴ اسفندماه ۱۳۹۹ در بحبوحه رقابت‌های پارلمانی رژیم صهیونیستی و دوران نخست‌وزیری بنیامین نتانیاهو در یادداشت مشابهی به احتمال جنگ نفتکش‌ها در دریای عمان و خلیج‌فارس پرداخت و نوشت: یگان‌های دریایی اسرائیل در دو سال گذشته ۱۲ نفتکش ایرانی را هدف قرار دادند که آخرین آن‌ها هفته گذشته به وقوع پیوست، این امر ثابت می کند که نتانیاهو به‌دنبال درگیری نظامی جزئی یا کلی است تا در صورت ناکام ماندن در انتخابات پارلمانی، مدت حکمرانی خود را افزایش دهد.




بیشتر بخوانید:


اتهام‌زنی رژیم‌ صهیونیستی به ایران درباره کشتی هدف قرار گرفته شده در دریای عمان




به نوشته سردبیر رأی الیوم، رژیم صهیونیستی در محاصره کامل بیش از نیم میلیون موشک نقطه‌زن قرار دارد. همچنین بخش عمده خطوط کشتیرانی اگر نگوییم همه آن‌ها در هر دو حالت صلح و جنگ ناامن شده است. چه بسا حمله انجام‌شده به کشتی اسرائیلی در دریای عمان نقطه آغاز واکنش به اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به‌شمار رود.


نویسنده سرشناس جهان عرب نوشت: ایران و هم‌پیمانانش در یمن، لبنان و عراق بر آب‌های دریای سرخ، دریای مدیترانه و خلیج(فارس) تسلط دارند و گروه‌های وابسته به آن‌ها در تنگه هرمز، باب المندب و خلیج عقبه حضور دارند. کسی که کشتی اسرائیلی را در خلیج عمان هدف قرار می‌دهد، می‌تواند سایر کشتی‌ها را در سایر آب‌های آزاد جهان هدف قرار دهد. چه بسا لازم به یادآوری است که ناوچه نظامی اسرائیلی در مقابل بیروت در جنگ ژوئیه سال ۲۰۰۶ با موشک شلیک شده از سوی حزب‌الله منهدم شد. این اقدام می‌تواند بهترین گواه در این زمینه به‌ شمار رود. طبعاً اگر جنگ کشتی‌ها شعله‌ور شود، اسرائیل نمی‌تواند طرف پیروز آن باشد.


در هر صورت اگر مقام‌های رژیم صهیونیستی بخواهند به این جنگ شدت بخشند، مرتکب بزرگترین اشتباه خود شده‌اند، زیرا نوعی ماجراجویی به‌ شمار می‌رود که ممکن است به نفع صهیونیست‌ها و حتی آمریکا به‌عنوان متحدش نباشد؛ واشنگتن می‌خواهد آن‌ها را درگیر چنین جنگی کند درحالی‌که در موارد مشابه، خودشان در افغانستان و عراق شکست خورده‌اند و راه گریزی برای خود نمی‌یابند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب