چه غذاهایی قبل و بعد از واکسن کرونا مصرف کنیم؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، سیده سمیه اصغری رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: مصرف فست فودها غذاهای چرب سنگین و پرنمک تنقلات شور و نوشیدنیهای بسیار شیرین موجب تضعیف سیستم ایمنی شده و زمینه را برای ابتلا به بیماریها از جمله کرونا فراهم میکند و باید از مصرف آنها اجتناب شود.
او در ادامه افزود: «به منظور عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن قبل و پس از واکسیناسیون از مصرف روغنهای نباتی، جامد و نیمه جامد، روغنها و چربیهای حیوانی به دلیل تحریک و ایجاد التهاب پرهیز کنید.
غالباً عوارض ناشی از واکسن به طور معمول از ۱۲ ساعت و کمتر از ۷ روز بعد از تزریق واکسن بوده و ممکن است در بعضی از افراد رخ دهد؛ در موارد بسیار نادر در برخی موارد ممکن است یک ماه بعد از واکسیناسیون بروز یابد.
اصغری گفت: برای مقابله با برخی از عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون، مصرف منابع غذایی سرشار از ویتامینهای گروه B از جمله سبزیها به ویژه برگ سبز میوهها، شیر و لبنیات (ماست، پنیر، دوغ، کشک) گوشت، دل و جگر، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار حبوبات و مغزها توصیه میشود.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند توضیح داد: در صورت مواجهه با بدن درد و خستگی؛ مصرف منابع غنی از امگا ۳ مانند ماهی به ویژه ماهیهای چرب، گردو، تخمه آفتابگردان و سایر مواد غذایی که خاصیت ضد التهابی دارند توصیه میشود.
در صورت ضعف و بیحالی پس از واکسیناسیون منابع غذایی حاوی B۱، B۶ و B۱۲ شامل غلات کامل، گوشت و تخممرغ، شیر و لبنیات که به افزایش انرژی و کاهش درد و بیحالی کمک میکند، موثر است.
او اظهار کرد: تعداد وعدههای غذایی را افزایش و حجم غذا در هر وعده را کاهش دهید و از مصرف غذای سنگین خودداری کنید. از قرار گرفتن در معرض بوی غذاهایی که رایحههای تندی دارند اجتناب کنید.
در مواجهه با بی اشتهایی مصرف این مواد توصیه میشود، افزود: میوهها و سبزیها، چای لیمو، زنجبیل، ادویهها و گلپر (اضافه کردن درغذا)، سمنو، جوانه گندم و جوانه نخود، شیر برنج با سیاه دانه و کمی دارچین و شله زرد با خلال بادام و پسته مفید هستند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/
انتهای پیام/