دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 تير 1400 - 14:29

تهیه انواع دسر سوهان

دسر های سنتی در آشپزی ایرانی جایگاه ویژه ای دارند. از گذشته تا امروز انواع دسر های سنتی در منازل مردم پخته می شود و شیرینی بخش محافل خانواده های ایرانی است. دسر سوهان یکی از این دسر های ایرانی است که طرفداران خاص خود را دارد. اگر به طعم سوهان علاقه دارید از میل کردن این دسر نیز لذت خواهید برد.
کد خبر : 593956
سوهان

به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، در این متن ما دو طرز تهیه سوهان را بطور متفاوت آموزش می دهیم تا با انواع مختلف این دسر آشنا شوید و در عین حال مناسب با سلیقه خود یکی از این دستور های پخت را انتخاب کنید. البته شما می توانید خرید سوهان را از فروشگاه های سطح شهر یا فروشگاه های اینترنتی نیز انجام دهید.


دسر سوهان


دسر سوهان بافتی نرم, لطیف و کشدار دارد. طعم این دسر شبیه سوهان سنتی می باشد. به همین دلیل به آن دسر سوهان می گویند.


طرز تهیه انواع دسر سوهان


در این متن ما دو طرز تهیه سوهان را بطور متفاوت آموزش می دهیم تا با انواع مختلف این دسر آشنا شوید و در عین حال مناسب با سلیقه خود یکی از این دستور های پخت را انتخاب کنید. البته شما می توانید خرید سوهان را از فروشگاه های سطح شهر یا فروشگاه های اینترنتی نیز انجام دهید.


دسر سوهان با جوانه گندم و نشاسته ذرت


اولین و اصولی ترین طرز تهیه دسر سوهان مربوط به این دستور می باشد. روش تهیه آن ساده اما کمی زمانبر است و نیاز به صبر و حوصله دارد. ترکیبات این دسر شبیه ترکیبات سوهان است. یک سری اصول و قواعد در این دستور وجود دارد که اگر به درستی رعایت شود یک دسر خوشمزه با بافتی عالی خواهید داشت.



مواد لازم برای دسر سوهان با جوانه گندم و ذرت



  • آرد سبوس دار: 80 گرم

  • آرد جوانه گندم: 50 گرم

  • نشاسته ذرت: 20 گرم

  • پودر قند یا شکر: 50 گرم

  • زرده تخم مرغ 3 عدد

  • کره یا روغن حیوانی 70 گرم

  • شیر 2 لیوان

  • زعفران, عرق هل, گلاب به مقدار دلخواه

  • مغز پسته, بادام جهت تزئین به مقدار دلخواه


طرز تهیه


برای شروع یک کاسه گود انتخاب کرده و زرده تخم مرغ ها را در ظرف به خوبی هم بزنید تا کاملا باز شود. بهتر است از همزن برقی استفاده کنید. پودر قند را کم کم به مواد اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا مخلوط شروع به تغییر رنگ کند و پف کند. در این مرحله کره را اضافه کنید. کره را از قبل روی حرارت ملایم بگذارید تا کاملا آب شود. کره آب شده را به مخلوط اضافه کرده و حدود یک دقیقه هم بزنید.


پودر قند یک بافت نرم و لطیف به این دسر می دهد. به جای پودر قند از شکر دانه ریز هم می توان استفاده نمود. روغن حیوانی هم عطر و طعم خوبی به آن می دهد. مقدار کره و پودر قند را بسته به ذائقه می توانید کمی کم یا زیاد کنید. مواد را کاملا مخلوط می کنیم تا یک بافت کاملا سبک و پفکی پیدا کند در این مرحله مواد را کنار میگذاریم تا مرحله بعدی را انجام دهیم.


در مرحله ی بعد از طرز تهیه سوهان در یک ظرف مناسب دو لیوان شیر سرد را با آرد سبوس دار, نشاسته ذرت و پودر جوانه گندم مخلوط کنید. آرد ها را کاملا در شیر باز کنید تا کاملا یکدست شود؛ سپس آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. به طور یکنواخت باید مواد را به هم بزنید چون نشاسته ممکن است باعث شود تا مواد ته بگیرد و بسوزد.


بافت اصلی دسر سوهان کشدار است. جوانه گندم حالت چسبندگی دارد و باعث می شود مواد کشدار شود. برای اینکه این دسر حالت کشدار پیدا کند جوانه گندم باید به خوبی قوام بیاید. نشاسته سیب زمینی باعث می شود بافت سوهان لطیف شود. ترکیب آرد سبوس دار, جوانه گندم و نشاسته ذرت یک بافت عالی ایجاد می کند که دقیقا همان بافتی است که یک دسر سوهان خوشمزه باید داشته باشد.


در این مرحله مخلوط تخم مرغ را که قبلا آماده کرده اید به آرامی به مخلوط آرد اضافه کنید. بلافاصله باید مواد را هم بزنید تا تخم مرغ خودش را نگیرد. توجه کنید بعد از مخلوط کردن مواد به دلیل وجود کره بافت مواد کمی شل می شود. دوباره مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتبا هم بزنید. حدود بیست دقیقه زمان نیاز دارد تا مواد به قوام لازم برسد. توجه داشته باشید که اگر مخلوط بیشتر روی حرارت بماند شل می شود.


زمانی که اصطلاحا رد قاشق روی مواد نماند باید آن را از روی حرارت برداشت. در مرحله آخر زعفران دم کرده, گلاب و عرق هل را به مواد اضافه کنید. زعفران را به اندازه ای که دوست دارید اضافه کنید تا به رنگ دلخواه برسید. اضافه کردن گلاب و عرق هل هم اختیاری است. دسر را در ظرف مناسب بریزید و می توانید روی آن را با مغز های مختلف مانند پسته, بادام یا گردو و یا با گل سرخ تزئین کنید.


می توانید طعم دسر را با توجه به سلیقه خود تغییر دهید. به عنوان مثال می توانید از پودر کاکائو یا وانیل به جای زعفران استفاده کنید یا عرقیات مورد علاقه خودتان به جای گلاب به دسر اضافه کنید. اما نوع سنتی این دسر با گلاب و زعفران تهیه می شود.


سوهان شکسته


نکات پخت دسر سوهان



  • این دسر نیاز به صبر و حوصله دارد اما نتیجه نهایی آن بسیار خوشمزه و مقوی است.

  • اگر نشاسته دسر سوهان زیاد شود بعد از سرد شدن روی مواد ترک می خورد.

  • به دلیل داشتن تخم مرغ این دسر را در یخچال نگهداری کنید.

  • آرد ها را بهتر است قبل از مصرف الک کنید. آردها نیاز به تفت دادن ندارند و باید خام باشند.

  • هم زدن این دسر بسیار مهم است. در طی تمام مراحل باید مواد را به خوبی هم زد.


دسر سوهان فوری


دستور پخت این دسر سوهان با دستور سنتی آن متفاوت است و به دلیل اینکه از سوهان آماده استفاده می شود در زمانی کوتاه تر آماده می شود. مواد اولیه به کار رفته در دسر سوهان باعث می شود علاوه بر لذت بردن از طعم دلچسب, از خواص سوهان برای بدن بهره ببرید.


مواد لازم برای دسر سوهان فوری



  • سوهان آماده 200 گرم

  • زرده تخم مرغ 4 عدد

  • شیر 3 لیوان

  • شکر 3 قاشق غذا خوری

  • پودر ژلاتین 2 قاشق غذا خوری

  • خامه 8 قاشق غذا خوری


طرز تهیه


سوهان و شیر را در ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت ملایم به طور کامل حل کنید. شیر باید به جوش بیاید. در ظرفی دیگر زرده تخم مرغ را با همزن مخلوط کنید سپس شکر را به آرامی به مواد اضافه کنید تا پف کند. بعد از اینکه مواد به غلظت مناسب رسید مخلوط سوهان و شیر را به تخم مرغ ها اضافه کنید و مرتب هم بزنید.


حدود پانزده دقیقه مواد را روی شعله ملایم قرار دهید تا به غلظت مناسب برسد. در این مرحله ژلاتین آب شده را به مواد اضافه کنید. برای اضافه کردن خامه باید صبر کنید تا مواد کمی سرد شود تا خامه نبرد. بعد از اضافه کردن خامه مواد را در قالب دلخواه ریخته و در یخچال قرار دهید. بعد از 5 ساعت دسر آماده است. آن را از قالب خارج کرده و مانند دستور قبلی تزیین کنید.


در نهایت با توجه به آنچه در متن گفته شده است نتیجه می گیریم که، اگر به دنبال تهیه یک دسر با عطر و طعم ایرانی هستید که در عین خوشمزگی بدن شما را تقویت کند و بتوانید در منزل بدون نیاز به ابزار خاصی آن را تهیه کنید پیشنهاد می کنم این دسر خوشمزه را امتحان کنید. از همراهی شما سپاسگزاریم!


انتهای پیام/ر


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب