دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
خاموشی تشریح کرد؛

تبدیل اتاق فرار به یک فرآیند آموزشی در جشنواره رازگشا/ وقتی یک سرگرمی معمامحور رسمیت پیدا می‌کند

دبیر اجرایی جشنواره رازگشا» می‌گوید، در این جشنواره، رویکرد اتاق فرار از ژانر وحشت صرف به سمت رویکردهای آموزشی سوق داده شده و این سرگرمی از بُعد حاکمیتی رسمیت یافته است.
کد خبر : 592539
جشنواره رازگشا



به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، سید محمدعلی خاموشی دبیر اجرایی جشنواره رازگشا در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی این سازمان با اشاره به برگزاری این جشنواره اظهار داشت: فراخوان «جشنواره رازگشا» از اول بهمن تا ۱۵ اسفند ۹۹ در رسانه‌ها اعلام شد که به دلیل استقبال زیاد مخاطبین، این تاریخ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ تمدید شد. این در حالی است جشنواره رازگشا شامل اتاق فراری است که یک سرگرمی گروهی محسوب می‌شود که برای اولین بار سال ۹۵ وارد کشور شد و با توجه به اینکه سرگرمی جذابی به شمار می‌رفت و تبلیغات رسانه‌ای جهانی را هم به همراه داشت موجب افزایش مخاطبین این سرگرمی شد به‌طوری‌که در سال ۹۸ شاهد موج عظیمی از ساخت اتاق فرار در کشور بودیم.


وی بابیان اینکه ما برآن شدیم تا به این سرگرمی گروهی؛ سمت‌وسوی آموزشی بدهیم یادآور شد: برای تحقق این منظور، جشنواره آموزشی به نام «رازگشا» را در سراسر کشور به‌صورت مجازی راه‌اندازی کردیم تا افراد به‌عنوان ایده پرداز وارد این جشنواره شده و طرح‌های خودشان را ارائه دهند.


به گفته دبیر اجرایی جشنواره رازگشا، اتاق فرار یک سرگرمی معما محور است و شرکت‌کنندگان تا معمای داخل آن را حل نکنند قادر به امتیاز گیری و خروج از آن نخواهند بود.


وی با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره گفت: هدف ما از راه‌اندازی این جشنواره این بود که می‌خواستیم به سرگرمی اتاق فرار از بُعد حاکمیتی رسمیت ببخشیم و این سرگرمی را که فقط در حال رفتن به سمت‌وسوی ژانر وحشت بود خارج کنیم و سعی کردیم رویکرد اتاق فرار را از ژانر وحشت صرف به سمت رویکردهای آموزشی سوق دهیم و به همین جهت، امتیازهای بیشتری به اتاق فرارهای آموزشی اختصاص دادیم و ژانر وحشت را در اولویت‌های بعدی قراردادیم و بنا را بر آن گذاشتیم اگر ژانر وحشتی هم وجود دارد باید درنهایت «رویکرد آموزشی» داشته باشد.


به گفته محمدعلی خاموشی؛ اتاق فرار برای سن بزرگ‌سالان طراحی‌شده است اما این جشنواره به آن سمت‌وسوی دانش‌آموزی داده به‌طوری‌که در این جشنواره شاهد جایزه ویژه اتاق فرار دانش‌آموزی نیز خواهیم بود.


وی تصریح کرد: گام اول ما از برگزاری جشنواره رازگشا، ثبت ایده، طرح و اتاق فرار است که ان شاالله درگام های بعدی، بخش‌های جنبی مثل طراحی بازی‌های محیطی و رومیزی هم به آن اضافه خواهد شد و درنهایت می‌خواهیم که جشنواره رازگشا تبدیل به یک جشنواره ویژه بازی‌های معمایی شود.


دبیر اجرایی جشنواره رازگشا بابیان اینکه گام دوم این جشنواره؛ آخر تابستان ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد از «سازمان تبلیغات اسلامی» به‌عنوان حامی اصلی این جشنواره یادکرد و بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، شورای نظارت بر اسباب‌بازی کشور، فدراسیون بازی‌های گروهی وزارت ورزش، نشر ساز بخش خودنویس را از دیگر حامیان این جشنواره برشمرد.


وی همچنین از اختتامیه این جشنواره به‌صورت آنلاین در فضای مجازی رازگشا به آدرس https://razgosha.ir در روز دوشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۰ از ساعت ۱۷ تا ۲۰ در استودیو وی کست واقع در میدان آزادی، خیابان لشگری جنب مترو بیمه خبر داد.


محمدعلی خاموشی در پایان با اشاره به داوران این جشنواره از رامبد خانلری، صمد خطیبی، امید گوهری، مسیح خدابخشیان و حامد نصیری به‌عنوان داوران این جشنواره یادکرد و اذعان داشت: به نفر اول این جشنواره ده میلیون تومان به همراه اختصاص مکان جهت بهره‌برداری از ایده، نفر دوم هفت میلیون تومان و نفر سوم نیز پنج میلیون تومان جایزه نقدی اهدا خواهد شد.


انتهای پیام/۴۱۰۴



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب