آموزش جوجه کشی بوقلمون
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، کار با تهیه تخم نطفه دار و اطمینان از سلامت و بهداشتی بودن آن آغاز و با قرار دادن آن در دستگاه یا نزد بوقلمون مادر ادامه مییابد. بسته به روشی که برای این کار انتخاب میشود مراقبتها و مراحل کار قدری متفاوت خواهد بود.
تهیه تجهیزات و لوازم مورد نیاز و محاسبه هزینه مربوط و نیز بررسی شرایط جوجه کشی بوقلمون، همواره جزو مقدمات مهم در انجام این کار هستند. با تخمین و آماده سازی این موارد تصمیم نهایی برای آغاز کار شکل گرفته و از ضرر و زیان مالی پیشگیری میشود.
علاوه بر این جوجه کشی این پرنده را میتوان همزمان با سایر پرندگان انجام داد. در این مورد نیز انتخاب تخم تازه با نطفه قوی و شیوه نگهداری و مراقبت های بعدی بیشترین تاثیر را در افزایش بازده دارد.
همچنین مقایسه میزان باروری تخم بوقلمون در دو روش طبیعی و دستگاهی یا صنعتی را نیز نباید از یاد برد.
در این مطلب ضمن آشنایی با بوقلمون و شرایط پرورش آن به موارد زیر نیز میپردازیم:
- از شرایط جوجه کشی در بوقلمون چه می دانیم؟
- جوجه کشی بوقلمون با دستگاه چگونه انجام می شود؟
با ما همراه باشید.
روش های جوجه کشی بوقلمون
پرورش و تکثیر پرندگان با روش های گوناگون و اهداف مختلفی انجام میشود. پرندگان گوشتی نظیر بوقلمون از دو جنبه مصرف گوشت و جوجه کشی مورد توجه و ارزشمند هستند. بر این اساس تلاش میشود تا در هر نوبت جوجه کشی بیشترین تعداد جوجه با بنیه سالم و قوی تولید شود.
این کار با دو روش طبیعی و صنعتی قابل اجراست. در روش طبیعی از بوقلمون مادر استفاده می شود. تخم ها نیز یا از مادر گرفته شده و یا برای سرعت بخشیدن به کار و افزایش تعداد جوجه از بیرون تهیه می شوند. فاکتور مهم و اساسی در این مورد تازگی و نطفه دار بودن تخم است.
سالم بودن مرغ خانگی یا بوقلمونی که بر روی تخم ها میخوابد نیز بسیار مهم است. هم چنین مراقبت از این دو در برابر عوامل طبیعی نظیر باد و باران و نیز حمله حیوانات وحشی در نتیجه کار تاثیر داشته و راندمان کار را تحت تاثیر قرار میدهد.
تغذیه مناسب و قوی بوقلمون مادر در زمان جوجه کشی هم از شرایط جوجه کشی بوقلمون بوده و در رشد تخم و نتیجه بهتر بی تاثیر نیست.
جوجه کشی بوقلمون با دستگاه
وجود مشکلات فراوان در جوجه کشی از بوقلمون با روش طبیعی و نتایج بهتر در روش صنعتی گرایش به این روش را در سال های اخیر بیشتر کرده است.
اصول کار در این مورد مانند سایر موارد جوجه کشی از پرندگان است. دستگاه های مورد استفاده از نظر گنجایش در چند مدل مختلف با ظرفیت های ۲۱۰، ۴۲۰ و ۵۸۸ عددی تهیه میشوند. پس از تهیه تخم نطفه دار و بهداشتی مهمترین نکته انجام مرحله ورود تخم به دستگاه جوجه کشی در یک مرحله است. باز و بسته کردن درب دستگاه و قرار دادن تخم در چند مرحله کیفیت کار را کاهش داده و باعث میشود خروجی جالبی نداشته باشیم.
در طول زمان جوجه کشی با نوربینی تخم یا کندلینگ باید تخم های بدون نطفه یا فاسد از چرخه کار خارج شوند. در غیر این صورت گازهای متصاعد شده در اثر فساد این تخم ها باعث خرابی سایرین نیز خواهد شد.
در هنگام هچ نیز لازم است صبر کنید تا همه جوجه ها از تخم خارج شوند سپس درب دستگاه را باز کنید.
دمای مورد نیاز برای جوجه کشی بوقلمون در هفته های اول تا پنجم به ترتیب ۳۵، ۳۲، ۲۹، ۲۶ و ۲۴ درجه است. پس از تولد نیز استفاده از مادر مصنوعی برای گرم کردن جوجه بوقلمون شیوه مناسبی بهشمار میآید.
کلام آخر
پرورش و جوجه کشی بوقلمون از مشاغل درآمدزا و پرسود در شرایط فعلی محسوب میشود. اما شرط رسیدن به نتیجه خوب در این مسیر، رعایت قدم به قدم اصول کار است.
با توجه به امنیت و بازده بالاتر روش صنعتی جوجه کشی این پرنده نسبت به نوع طبیعی این روش در سال های اخیر با استقبال خوبی روبرو شده است.
سایت بلدرچین با ارائه اطلاعات وسیع و کاملی در مورد پرورش و نگهداری انواع پرندگان و جوجه کشی آنها از جمله بوقلمون مرجع مطمئنی برای آموختن شیوه های این کار است.
در این سامانه به آدرس https://dquail.com میتوانید اطلاعات کامل و جامعی در این مورد دریافت کنید. هم چنین امکان مشاوره با این سایت وجود دارد.
انتهای پیام/ر
انتهای پیام/