ساخت دستگاه جوجه کشی با کمترین هزینه
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، برای ساخت دستگاه جوجه کشی می توان از جعبه مقوایی و باکس کارتنی، یخدان و یخچال قدیمی و حتی ظرف پلاستیکی درب دار نیز استفاده کرد. بنابراین انتخاب نوع بدنه کاملا به شما بستگی دارد که به کدام یک از آنها دسترسی دارید. با توجه به اینکه ساخت دستگاه جوجه کشی با جعبه مقوایی هزینه کمتری دارد و به نسبت بسیار ساده تر می باشد ما در اینجا روش ساخت دستگاه جوجه کشی با کارتن را به شما آموزش می دهیم.
وسایل مورد نیاز برای ساخت دستگاه جوجه کشی با کارتن
- یک عدد باکس مقوایی و یا جعبه کارتنی
- یک عدد لامپ معمولی 100 وات
- یک متر سیم به همراه سرپیچ لامپ و دو شاخه
- یک عدد ظرف پلاستیکی کوچک
- یک عدد دماسنج و رطوبت سنج معمولی
- یک عدد طلق
- چسب قطره ای و پیچ گوشتی
مرحله اول: سیم پیچی لامپ
هدف از نصب لامپ در داخل کارتن، تأمین گرمای جوجه کشی می باشد. چراکه لامپ های رشته ای در حین روشن ماندن، حرارت نیز ایجاد میکنند. سیم پیچی لامپ بسیار ساده می باشد. برای این کار لازم است که دو سر سیم را به سرپیچ و دو سر دیگر آن را به دو شاخه وصل نمایید.
مرحله دوم: تهیه محل نصب لامپ
برای نصب لامپ در داخل کارتن لازم است که بر روی یکی از دیواره های کارتن سوراخی کوچک ایجاد کنید. قطر سوراخ باید کمی کوچکتر از سرپیچ لامپ باشد تا بتوان لامپ را در آن محل نصب نمود. سرپیچ لامپ را در داخل کارتن نصب کنید و اطراف آن را به خوبی چسب بزنید تا سرپیچ در آن محل ثابت شود.
مرحله سوم: ایجاد دریچه های تهویه
در جوجه کشی از تخم های نطفه دار لازم است که هوای کارتن تهویه شود. برای این منظور نیز لازم است که بر روی دیواره هایی که روبروی هم هستند دو سوراخ به قطر یک سانتی متر ایجاد کنید. توسط این دریچه ها حتی میتوان تا حدودی دمای داخل کارتن را هم کم و زیاد کرد. برای اینکار کافی است که ورودی دریچه ها را باز و بسته کنید. توجه داشته باشید که در طول جوجه کشی همیشه باید هوای داخل کارتن تهویه شود و به داخل آن اکسیژن تازه برسد. در غیر اینصورت تخم های نطفه دار تلف خواهند شد.
مرحله چهارم: نصب طلق
هدف از نصب طلق بر روی درب و یا یکی از دیواره های کارتن، نمایش داخل کارتن می باشد. بدین ترتیب شما می توانید در زمان های مختلف مخصوصا دوران هچ، وضعیت تخم ها را مشاهده نمایید. برای این منظور بر روی درب و یا یکی از دیوراه های کارتن یک برش کوچکتر از ابعاد طلق ایجاد کنید. سپس طلق را بر روی محل برش خوردن بچسبانید. بدین ترتیب بدون باز کردن درب کارتن شما می توانید داخل آن را مشاهده نمایید. همچنین این عمل به شما کمک می کند تا بهتر بتوانید دمای جوجه کشی را کنترل نمایید. چرا که با هر بار باز و بسته شدن درب کارتن، دمای داخل آن دچار نوسان شده و در نتیجه آن به تخم ها شوک دمایی وارد می شود.
مرحله چهارم: قرار دادن ظرف آب در داخل کارتن
هدف از قرار دادن ظرف آب در داخل کارتن تأمین رطوبت جوجه کشی می باشد. رطوبت مورد نیاز در دستگاه جوجه کشی صنعتی معمولا به روش اتوماتیک و با پمپ آب و انواع دستگاه رطوبت ساز تأمین میشود. اما در دستگاه دست ساز می توان با قرار دادن آب در نزدیکی لامپ تا حدودی رطوبت مورد نیاز جوجه کشی را تأمین نمود. در ادامه اگر نیاز باشد که رطوبت را افزایش دهید لازم است که یک عدد ابر اسفنجی در داخل ظرف آب قرار دهید.
مرحله آخر: اضافه نمودن تخم های نطفه دار به داخل کارتن
برای جوجه کشی لازم است که حتما از تخم های نطفه دار تازه و سالم استفاده کنید. اگر تخم های نطفه دار مورد استفاده بیش از یک هفته سن داشته باشند، نطفه داخل آنها ضعیف شده و به احتمال قوی به جوجه تبدیل نخواهند شد. در داخل کارتن می توانید از کاه استفاده کنید و سپس تخم های نطفه دار را بر روی آن بچینید.
بعد از قرار دادن تخم های نطفه دار لازم است که برای کنترل دما و رطوبت جوجه کشی از دماسنج و رطوبت سنج نیز استفاده کنید. اگر نوع دیجیتالی آن را تهیه کنید دقیق تر می توانید رطوبت و دمای جوجه کشی را کنترل نمایید. البته با رطوبت سنج و دماسنج ساده نیز تا حدودی می توان دما و رطوبت را کنترل کرد. رطوبت سنج و دماسنج را در داخل کارتن درست مقابل طلق قرار دهید تا بتوانید به سادگی اعداد آنها را بخوانید.
نحوه جوجه کشی از تخم مرغ نطفه دار
جوجه کشی از تخم های نطفه دار مرغ به طور متوسط 3 هفته (21) روز طول میکشد. در طول این مدت دما و رطوبت باید به خوبی کنترل شوند. دوره جوجه کشی پرندگان به دو بخش اصلی ستر و هچر تقسیم میشود. دوره ستر مرغ شامل روز اول تا روز 18 ام بوده و دوره هچر مرغ نیز از روز 19 تا روز 21 ادامه دارد. در زمان ستر دما و رطوبت به ترتیب باید بر روی 37.7 درجه و 60 درصد تنظیم شوند.
همچنین در زمان ستر تخم های نطفه دار هر 2 الی 3 ساعت یکبار باید چرخیده شوند. هدف از چرخش تخم های نطفه دار جلوگیری از چسبیدن نطفه به پوسته داخلی تخم می باشد. در طول شب زمانی که خواب هستید به ناچار عمل چرخش تخم ها متوقف خواهد شد ولی باید سعی کنید که در اولین فرصت مجددا تخم های نطفه دار را بچرخانید.
دقت داشته باشید که در زمان هچر، چرخش تخم های نطفه دار باید متوقف شود تا جوجه ها بتوانند برای خروج از تخم بر روی یک نقطه تمرکز کنند. در دوران هچ دما باید 37.2 درجه و رطوبت 70 درصد باشد. همچنین در این ایام نباید درب کارتن را باز کنید. در زمان خروج جوجه ها از تخم عجله نکنید. اجازه دهید که جوجه ها به مدت 24 الی 36 ساعت در درون کارتن باقی بمانند. سپس آنها را بیرون آورده و با محلول آب شیرین تغذیه نمایید.
جوجه کشی از تخم های نطفه دار فرایندی بسیار هیجان انگیز و لذت بخش می باشد. همین طور این کار بسیار حساس بوده و باید دما و رطوبت و چرخش و تهویه به خوبی کنترل شوند. از آنجایی که دستگاه های دست ساز ایرادهای زیادی دارند، در بیشتر مواقع نمی توان با این مدل دستگاه ها به نتایج رضایت بخش رسید. اگر به جوجه کشی علاقه مند هستید و می خواهید به صورت حرفه ای آن را انجام دهید بهتر است که به فکر خرید دستگاه جوجه کشی خانگی باشید. در بازار نمونه های حرفه های و خانگی و حتی ارزان قیمت دستگاه جوجه کشی و در ظرفیت های متنوع موجود می باشد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/