قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا چه بخوریم؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، کوروش صمدپور، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، اظهار کرد: با توجه به تنوع واکسنها توصیه میشود که هر واکسنی که مجوزهای وزارت بهداشت را دارد، تزریق شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: هر نوع واکسن علائمی مانند درد محل تزریق یا تب و درد عضلات را به همراه دارد، واکسن کرونا نیز از این قاعده مستثنی نیست و افراد نباید نگران باشند، زیرا معنی این علائم این است که سیستم ایمنی بدن فعال است و واکسن دارد عملکردش را به درستی انجام می دهد. باید توجه داشت که این علائم در هر فرد، متفاوت است و در صورت شدید شدنش میتوان از مسکنهای ساده برای بهبودی سریعتر استفاده کرد.
وی افزود: با توجه به شروع واکسیناسیون، تغذیه مناسب در این دوران برای تقویت سیستم ایمنی و اثر بخشی بیشتر آن نقش بسزایی دارد. ابتدا سعی کنید شب قبل از واکسیناسیون خواب خوبی داشته باشید. زیرا خواب خوب باعث میشود که سیستم ایمنی آمادهتر باشد.
صمدپور بیان کرد: سوالی که برای افراد ایجاد میشود این است که قبل از واکسن زدن مجاز به مصرف صبحانه هستند یا باید ناشتا باشند. توصیه ما این است که افراد حتما قبل از تزریق واکسن صبحانه کامل نوش جان کنند و ناشتا به تزریق نروند، زیرا ممکن است نخوردن صبحانه و تزریق واکسن منجر به افت فشار فرد شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: توصیه میشود پس از دریافت واکسن، مصرف غذاهای آماده و فرآوری شده به حداقل برسد زیرا هر چه آنتی اکسیدان بیشتری مصرف شود و فرد منابع غنی ویتامین C بیشتری دریافت کند برای او بهتر است و باعث اثربخشی هر چه بیشتر واکسن میشود؛ بنابراین توصیه ما این است که افراد از میوههایی با رنگهای مختلف استفاده کنند. مصرف میوههای رنگارنگ و متنوع فصل تابستان باعث میشود که فرد نیازی به مصرف مکمل نداشته باشد و ویتامین C و آنتی اکسیدان مورد نیاز بدنش تامین شود.
وی گفت: هیدراته بودن یا دریافت آب کافی، مورد دیگری است که باید بر آن تاکید کرد. توصیه می شود قبل و بعد از واکسیناسیون، حتما افراد از آبی کافی استفاده کنند.
صمدپور افزود: همچنین مصرف غذاهای مقوی و سرشار از پروتئین مانند مرغ، تخم مرغ و حبوبات همراه با سبزیجات و استفاده از روغنهای سالم به ویژه روغن زیتون، میتواند کمک کننده باشد.
وی تصریح کرد: مصرف سوپ مرغ یا عدسی ساده با چاشنی روغن زیتون منجر به افزایش عملکرد و اثربخشی واکسن میشود.
صمدپور بیان کرد: حتی الامکان از روغنهای ذرت و سویا که معمولا در کارخانهها تولید میشوند و به خودی خود منجر به التهاب میشوند، کمتر استفاده کنید و در عوض از روغنهای زیتون و آجیلها و به ویژه گردو برای جایگزین کردن این روغن ها، مصرف کنید.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: به طور کلی مصرف غذاهای ضدالتهاب در روزهای قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا توصیه میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/
انتهای پیام/