دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 خرداد 1400 - 14:15
سید ابراهیم رئیسی:

قیمت خودرو عادلانه نیست

امزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: از اولویت‌های دولت مسئله معیشت مردم است و دغدغه مردم نسبت به سفره‌شان باید کاهش پیدا کند.
کد خبر : 586778
آیت الله رئیسی

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، سیدابراهیم رئیسی روز سه‌شنبه در حاشیه ضبط برنامه تلویزیونی در ساختمان سیمای رسانه ملی گفت: از اولویت‌های دولت مسئله معیشت مردم است و دغدغه مردم نسبت به سفره‌شان باید کاهش پیدا کند.


نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بابیان اینکه باید هزینه‌های سبد خانواده ازجمله هزینه‌هایی مثل سلامت، مسکن و کالاهای اساسی کاهش پیدا کند، افزود: هزینه مربوط به کالاهای اساسی را باید با خودکفایی کم کنیم به‌نحوی‌که باید وابستگی این کالاها را به ارز و دلار قطع کنیم.


رئیسی عنوان کرد: عمده مشکل کالاهای اساسی بیشتر در خصوص نهاده‌های دامی و خوراک دامی طیور است که از خارج از کشور وارد می‌شود و امروز متأسفانه بیش از ۷۰ درصد از این نهاده‌ها از خارج از کشور وارد می‌شود این یعنی بند کردن سفره مردم به نوسانات قیمت ارز و مشکلاتی که در این خصوص به وجود می‌آید.


وی بیان کرد: برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا هم نهاده‌های دامی و هم کالاهای اساسی را به یک استقلال واقعی در کشور برسانیم تا دیگر گوشت، مرغ، مواد لبنی، برنج، روغن و گندم و جو با مشکل تأمین مواجه نشود.


نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: به‌عنوان‌مثال برای گندم در کشور جشن استقلال و خودکفایی گرفته شد، اما امروز باید دوباره گندم وارد کنیم این یعنی اینکه یا آن جشن‌ها دروغ بوده یا محاسبات غلط بوده است.


رئیسی گفت: خرید تضمینی از مردم دچار مشکل شد و کشاورزان به‌ناچار یا باید محصول خود را به دلالان بفروشند یا درنهایت خوراک دام شود.


وی ادامه داد: وقتی به قیمت واردات گندم نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که خیلی بیشتر از آن درآمدی است که ما باید از کشاورز می‌خریدیم.


نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برای کشاورز و تولیدکننده بدترین شرایط، عدم ثبات در بازار است، اضافه کرد: امروز کار برای کشاورز و تولیدکننده قابل پیش‌بینی نیست و در بازار نه خرید قابل پیش‌بینی است و نه فروش و به‌نوعی بازار اقتصاد کشور شرطی شده است.


رئیسی گفت: برای حل مشکل کالاهای اساسی باید هر چه زودتر خودکفا شویم و البته این امر زمان‌بر است و ما باید زنجیر تأمین و تولید تا مصرف را نظارت کنیم و دولت موظف است این زنجیره را به‌درستی هدایت کند.


وی ادامه داد: امروز هم تولیدکننده فریاد می‌زند و هم مصرف‌کننده؛ پس وظیفه سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده چیست؟


نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نظارت تمام‌عیار بر زنجیره تولید تا توزیع کالاهای اساسی می‌تواند به این بازار در کوتاه‌مدت ثبات دهد و در کنار آن باید سامانه‌ها فعال شود و نظارت در بندرها و گمرکات و در بانک مرکزی و بازار ارز جریان پیدا کند.


رئیسی افزود: متأسفانه امروز شاهد آن هستیم که کسانی که روزی صادرکننده بودند و به آن‌ها جایزه داده‌شده امروز به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند و این دوگانگی موردقبول نیست و باید مشکلات صادرکنندگان به هر طریق ممکن حل شود.


وی ادامه داد: درزمینهٔ سلامت باید هزینه‌ها کاسته شود و امروز ۴۳ درصد از جیب مردم هزینه می‌شود و باید به ۲۰ درصد برسد و سازوکار آن وجود دارد و دراین‌باره مطالعات لازم انجام‌شده است.


نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص هزینه‌های مسکن هم بیان کرد: با امکانات موجود در کشور و زمین و تسهیلات می‌شود هزینه مسکن را به ۳۰ درصد کاهش داد.


رئیسی در خصوص سؤالی درباره مبارزه با گران‌فروشی افزود: حل مشکل گرانی را نباید به تعزیرات و دستگاه قضا سپرد بلکه اول باید نظارت‌ها کامل شود تا گران‌فروشی صورت نگیرد.


وی ادامه داد: در صنایع بالادستی و خودرو مشکل این است که قیمت‌گذاری‌ها عادلانه نیست و همین موجب می‌شود تا خودرو وارد بازار سیاه شود.


نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت باید اشراف کامل بر بازار ارز داشته باشد تا جلوی سوداگری‌ها گرفته شود و باید فعالیت‌های اقتصادی غیر مولد را بی جاذبه کرد، باید کاری کنیم تا کسی سراغ ارز، طلا و زمین برای سودجویی نرود.


رئیسی درباره فعالیت‌های رسانه ملی هم گفت: تشکر ویژه می‌کنم از صداوسیما به خاطر اینکه شرایطی را ایجاد کرد تا نامزدها بتوانند با تمام استان‌ها ارتباط برقرار کنند.


وی افزود: از زمانی که در دستگاه قضایی وارد شدم سفرهای استانی را شروع کردم و اگر مسئله کرونا نبود، همه استان‌های کشور را تا امروز رفته بودم.


نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اگر توفیق پیدا کنم در دولت آینده حضورداشته باشم از ابتدای شروع به کار دولت سفرهای استانی را آغاز می‌کنم و این وظیفه رئیس دولت است که در میدان باشد و تمام استان‌های کشور را مورد رصد قرار دهد و مشکلات را بررسی کند.


رئیسی گفت: در چهار سال دولت تقریباً دو بار می‌شود به هر استان سفر کرد.


نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خطاب به مدیرانی که در اتاق‌های خود نشستند و از دور برای کل کشور تصمیم می‌گیرند، افزود: این شیوه مدیریت میدانی و مردمی نیست و باید با مردم ارتباط برقرار کرد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب