شأن شورای نگهبان، این نیست
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، متن کامل این یادداشت به این شرح است:
«در خبرها خواندم که تعداد ثبت نام کنندههای این دوره انتخابات مجلس نسبت به دور گذشته ۱۱۰ درصد و ثبت نام کنندگان خبرگان نیز ۵۰ درصد رشد داشته است. البته اگر آمار واجدین شرایط نامزد شدن در انتخابات دو دوره در دسترس بود، نسبت ثبتنام کنندگان هر دوره به واجدین شرایط آن دوره با یکدیگر مقایسه میشد، معنادار بود.
مقایسه دو عدد مطلق ثبتنام کنندهها درست نیست در عین حال اختلاف دو عدد آن قدر هست که میتوان حدس قوی زد که نسبی هم بسنجیم باز این بار بیشتر است. این موضوع هم مایه مباهات است و هم از جهاتی نگران کننده.
مایه مباهات است از این جهت که امیدواری مردم و یک انتخابات پرشور و باحضور حداکثری مردم را نشان میدهد. هرچند ممکن است بسیاری از کسانی که ثبتنام کردند صلاحیت حضور در رقابت را بجهت ضرورتهای قانونی نداشته باشند، اما همین احساس مسئولیت نیز یعنی امید برای اصلاح کسری و کاستیها که در جای خود قابل ستایش است.
اما جای نگرانی هم دارد. بیم آن میرود با ساز و کار فعلی در بررسی صلاحیتها و محدودیت شدید زمان برای شوراینگهبان، بررسی درست و در همان حال عادلانه صلاحیت این تعداد داوطلب میسر نباشد و نهایتا تعداد زیادی ناخواسته با عدم احراز صلاحیت، به ناحق از رقابت حدف شوند و همین باعث نارضایتی و خدای نکرده در مواردی هم منجر به ظلم به افراد صاحب صلاحیت شود.از این جهت به نظر میرسد شوراینگهبان شرایط سختتری نسبت به گذشته دارد.
اما ابراز اعجاب تردیدآمیز نسبت به این موضوع شبیه آنچه آیتالله جنتی در نمازجمعه درباره کثرت داوطلبان و عدم صلاحیت تعدادی از نامزدهای خبرگان فرمودند، به صلاح این جایگاه و نهاد حاکمیتی مهم نیست. باید در حفظ شأن و بیطرفی شوراینگهبان در افکار عمومی تلاش کرد. شوراینگهبان را به تعبیر رهبر انقلاب، باید از جهت حقالناس مورد توجه قرار داد. خلاف مصلحت این جایگاه خطیر است. باید توجه کرد که در روزهای انتخابات شخصیت حقیقی و حقوقی اعضای محترم شوراینگهبان نزد افکار عمومی قابل تفکیک نیست و نباید با برخی اظهارات زمینهساز سوء استفادهها و سوء تعبیرها را فراهم ساخت و زحمات واقعاً طاقتفرسای این ایام پر مسئولیت با ناشکری روبهرو شود.»
* نماینده مجلس شورای اسلامی
انتهای پیام/