دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک فعال حوزه شهری مطرح کرد؛

شورای شهر پنجم در حوزه فرهنگی و مذهبی پایتخت عملکرد ضعیفی داشت/ توجه جدی شورای شهر ششم بر جنوب تهران

یک فعال حوزه شهری گفت: شورای پنجم در مناسبت‌های مذهبی و ملی عملکرد مناسبی نداشت که نمونه‌ بارز آن سیاه‌پوشان شهر در محرم بود به طوری‌که مردم و هیئات در این خصوص اعتراض کردند و برای ایجاد شور حسینی و سیاه‌پوشان شهر خود وارد عمل شدند.
کد خبر : 585025
مهدی وکیل پور دبیر کل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی



مهدی وکیل‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار شهری گروه جامعه خبرگزاری آنا، در خصوص مهم‌ترین اقداماتی که در شورای شهر دوره ششم باید انجام شود، گفت: در دوره بعدی شوراها باید دنبال بحث کارآمدی باشیم تا این عقب‌ماندگی که در چهار سال گذشته در حوزه‌های شهرسازی و حوزه حمل و نقل ایجاد شده است جبران شود.


وی با اشاره به این‌که ضعف در سیستم حمل و نقل به خصوص در ایام کرونا بروز و ظهور پیدا کرد افزود: چندین سال است که هیچ اتوبوس جدیدی وارد سیستم حمل و نقل شهری نشده و در تعویض و تجدید تاکسی‌ها اقدامی ‌صورت نگرفته است، ناوگان حوزه اتوبوسرانی و تاکسیرانی فرسوده است و نیاز به بازسازی و نوسازی دارد که باید در دستور کار شورای ششم قرار بگیرد.


این فعال حوزه شهری با بیان این‌که شهر از بافت فرسوده رنج می‌برد و باید مورد توجه جدی قرار بگیرد عنوان کرد: ما معتقدیم که همیشه خطر زلزله در تهران وجود دارد و برای کاهش خسارات باید اقداماتی در شورای شهر صورت بگیرد و عوارض نوسازی معقول و منطقی شود.


وکیل‌پور با تاکید بر حذف فاصله جنوب و شمال شهر در مقوله توزیع سرانه‌ها و خدمات شهری در شورای ششم گفت: بسیاری از آسیب‌های اجتماعی از جمله کودکان کار ناشی از همین فاصله است؛ باید به همان میزان سرانه خدماتی که به شمال شهر داریم بیشترش را برای شهروندان در جنوب شهر هم داشته باشیم.


وی با بیان این‌که نباید حتی رویکرد تساوی در ارائه خدمات بین شمال و جنوب شهر وجود داشته باشد، عنوان کرد: مردم جنوب شهر محروم‌تر هستند و باید توجه بیشتری به جنوب شهر شود، خیلی از بزه‌ها و آسیب‌های اجتماعی شهری مثل کودکان کار یا تکدی‌گری در اثر همین فاصله شمال و جنوب شهر است.


این فعال حوزه شهری در خصوص سامانه شفافیت در شهرداری تهران گفت: شفافیت در قراردادها و مسائل شهری از شعارهای شورای پنجم بود مبنی بر این‌که با راه‌اندازی این سامانه همه چیز را در شهرداری شفاف و شهرداری را به یک اتاق شیشه‌ای تبدیل می‌کنیم؛ الان چهار سال از این شعارها گذشت و شاهد هیچ شفافیتی نبودیم.


وی افزود: شفافیت آرا و مواضعی که یک نماینده در شورای شهر در بحث قراردادها، فرآیندها و پروسه‌هایی که در شهرداری وجود دارد، باید به گونه‌ای باشد که ساختارها و فرآیندهای فسادزا را از بین ببرد.


وکیل‌پور در مورد اقدامات فرهنگی که باید در دستور کار شورای ششم قرار بگیرد گفت: فرهنگ‌سازی گسترش کتابخانه‌ها، توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و تجهیز آنها مواردی است که در شورای پنجم به آن توجهی نشده است شورای ششم باید این مقوله را جزئی از اقدامات اولیه‌اش قرار دهد.


این فعال حوزه شهری با اشاره به این‌که شورای پنجم در مناسبت‌های مذهبی و ملی فعالیت نداشته است، عنوان کرد: در مقوله محرم، در سیاه‌پوشان شهر انجام نشد به طوری‌که مردم و هیئات در این خصوص اعتراض کردند.


وی با تاکید بر این که به دلیل شرایط کرونا دستور بر برگزاری مراسم مذهبی به صورت آنلاین بود، اظهار کرد: اما در این دوره برای این‌که شور و شعور حسینی در شهر ایجاد شود هیچ سیاهپوشانی صورت نگرفت و این امر نقطه اوج ضعف مدیریت در منظر شهری بود که در نهایت خود مردم به صحنه آمدند و کمک کردند تا شهر رنگ و بویی از محرم پیدا کرد.


وکیل‌پور در مورد اجرای طرح کاپ که در دوره پنجم شورای شهر صورت گرفت، بیان کرد: با وجود این‌که هزینه‌های زیادی برای این طرح شده است اما هیچ پیوست مطالعاتی ندارد و تنها خروجی‌اش آموزش تفکیک زباله‌ها با صرف هزینه بالا در برنامه‌ تلویزیونی بوده است.


این فعال حوزه شهری با تاکید بر اینکه‌ نرخ خدمات شهری در این دوره بسیار افزایش یافت، تصریح کرد: علت این همه گرانی در این است که شورای پنجم معتقد است کسی که توانایی زندگی در تهران را ندارد باید شهر را ترک کند و این مصداق خروجی یکسری از تفکرات است که امروز در میان اعضای این شورا بروز و ظهور پیدا کرده است و زندگی شهروندان با چالش روبه‌رو کرده است.


وی در آخر خاطرنشان کرد: «کارآمدی» کلیدواژه اصلی برای جبران عقب‌ماندگی‌ها در طول چهار سال گذشته است، دیگر هیچ فرصتی برای آزمون و خطا در این زمینه نیست و شورای ششم باید از همان روز اول برای خدمت به مردم تمرکز کند.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب