خدمت جناب آقای انوش جهانی نایب رئیس فدراسیون شمشیربازی کشورمان در روز پایانی مسابقات شمشیربازی سلاح سابر در ورزشگاه شهید افراسیابی مجموعه ورزشی شهید شیرودی تهران هستیم؛ یک نمای کلی از مسابقات بدهید؟
- امروز روز آخر اسلحه سابر و پایان لیگ است. امسال فدراسیون با توجه به رکودی که در مسابقات و حضور ورزشکاران در میادین را داشتیم و مشکلات عدیدهای که به خاطر بیماری کرونا در کشور ایجاد شده بود، سعی کردیم سطح مسابقات را از همه نظر، چه از نظر شرایط محیطی و نورپردازی، شرایط مسابقهای طوری فراهم کنیم که در سطح مسابقات جهانی باشد. به جای اینکه هزینهای کنیم و این بچهها را به مسابقات جهانی بفرستیم که صاحب تجربه شوند، مسابقات را در آن سطح برگزار کردیم که بچهها آن تجربه را اندوخته باشند که در مسابقات آتی بتوانند این شرایط را حس کرده و موفق باشند. مسابقات ما هم که روز آخرش است و خودتان شاهد برگزاری آن بودید، هم از نظر کمّی و هم از نظر کیفی در شرایط بسیار مطلوبی برگزار شد.
در مسابقات امسال تقریباً همه ورزشکاران در کل تیمها تقسیم شدند اما رقابت اصلی برای قهرمانی میان دانشگاه آزاد اسلامی و باشگاه اشتهاردسازه مشهد است که امیدواریم که روز پایان مسابقاتمان هم به خوبی برگزار شده و قهرمان این مسابقات هم مشخص شود.
در سال المپیک قرار داریم، برنامههای فدراسیون برای حمایت از ملیپوشانی که اتفاقاً سه یا چهار نفر آنها هم عضو تیم دانشگاه آزاد اسلامی هستند و سهمیه المپیک توکیو را گرفتهاند چه است و در سال المپیک چه حمایتهایی را از فدراسیون شاهد خواهیم بود؟ در خصوص مسابقات جهانی مجارستان هم توضیح دهید.
- اکثر بچههای المپیکی ما در حال حاضر در تیم دانشگاه آزاد اسلامی و تحت پوشش این دانشگاه هستند و در مسابقات شرکت دارند. برنامه ما تا پایان سال جاری که هفدهم احتمالاً سابریستهای ما به بوداپست مجارستان در مسابقات جایزه بزرگ اعزام میشوند و این یک مسابقات میتواند محکی از شرکت در تمرینات و اردوها باشد تا إنشاءالله بتوانند در المپیک صاحب عناوین خوبی شوند. تیم اپه ما هم چون ما در اپه و فلوره شانس سهمیه اضافه در مسابقات المپیک داریم که زون آسیا است که الان تیم اپه ما به کازان روسیه و تیم فلوره ما به قطر خواهد رفت تا آنجا هم تمرین مشترک و هم مسابقات داشته و آماده باشند که تاریخ مسابقات زون را إنشاءالله یا اواخر فروردین و یا اواخر اردیبهشت اعلام خواهند کرد که آنها هم برای سهمیه به آنجا رفته و مبارزه کنند و جمهوری اسلامی ایران را صاحب سهمیه کنند.
شمشیربازی طی سالهای اخیر با مسابقاتی که مجتبی عابدینی در مسابقات جهانی کسب کرد، با اقبال عمومی بیشتری مواجه و الان هم پخش زنده تلویزیونی مسابقات این رشته را داریم. حمایتهای رسانهای چقدر میتواند در پیشبرد اهداف فدراسیون و کمک به تیم ملی نقش داشته باشد؟
- قطعاً در مرحله اول شرایط لجستیکی و فرماندهی در فدراسیون نقش اساسی را دارد، مرحله دوم بحث رسانهها و انعکاس خبرها، نتایج و مسابقات باعث رشد و پویایی ورزشکاران و ایجاد انگیزه جهت ارتقای فرهنگی و تاکتیکی آنها شده و باعث میشود این بچهها روز به روز بهتر شوند.
رسانههای دانشگاه آزاد اسلامی در طول این لیگ بیشترین بازوی حمایتی رسانهای در کنار فدراسیون بودند.
- قطعاً. این نتایجی را که شما برای من فرستادید دیدم که قسمت روابط عمومی و رسانههای دانشگاه آزاد اسلامی خیلی در این زمینه کار کرده که جا دارد تشکر ویژهای از اداره کل روابط عمومی و تربیت بدنی و همچنین از ریاست محترم این دانشگاه آقای دکتر طهرانچی داشته باشم که اگر این حمایتهای دانشگاه آزاد اسلامی نبود واقعاً ورزش ما به این مرحله نمیرسید به خاطر اینکه واقعاً الان شما بهترین طرحها و برنامهها را داشته باشید ولی امکانات و بودجه را نداشته باشید عملاً به هیچ نتیجهای نخواهید رسید. بنابراین نقش اساسی را دانشگاه آزاد اسلامی همانطوری که سالهاست در ورزش هستم و اخبار را در همه رشتهها در کشور پیگیری میکنم میبینم که دانشگاه آزاد اسلامی در همه رشتهها فعال است و ورزشکاران ملی را زیر پوشش خودش قرار داده؛ آنها را وارد دانشگاه کرده تا از نظر علمی ارتقا پیدا کنند و چه از نظر مادی که ورزشکاران را زیر پوشش قرار داده است.
از فرمایشات شما میشود این تیتر را درآورد که ورزش دانشگاه آزاد اسلامی حامی ورزش ملی و فدراسیون شمشیربازی بوده؟
- قطعاً! نه فقط فدراسیون شمشیربازی بلکه اکثر ملیپوشان ما که در کشور در همه رشتهها دارند مسابقه میدهند، اکثراً ملیپوشان و نخبههای آن رشته هستند که دارند در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت میکنند.
صحبت خاص؟
- سپاسگزاری میکنم از مسئولان و عزیزانی که در دانشگاه آزاد اسلامی فعال هستند.
انتهای پیام/