بعید میدانم احمدینژاد تأیید صلاحیت شود/ کاندیدانشدن رئیسی موجب تشتّت آرا خواهد شد/ سازوکار طولانی جمنا فرصت تبلیغات در سال 96 را از بین برد
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سید محمد حسینی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با برنامه «سعادتآباد» رادیو تهران با تأکید بر پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 و زوایا و ابعاد مختلف در این رویداد بزرگ ملی گفت: بحث انتخابات باید جدی تلقی شود. ما تا انتخابات فقط 4 ماه فرصت داریم. زوایا و ابعاد مختلف آن باعث میشود تا بتوان مطالب زیادی مرتبط با آن را مطرح کرد و انشاءالله بتوانیم مشارکت را به صورت جدی داشته باشیم.
دو طیف سیاسی کشور کاندیدا خواهند داشت
وی درباره ارزیابی آرایش سیاسی و تعبیر مقام معظم رهبری در دولت جوان حزب اللهی اظهار داشت: درباره آرایش سیاسی در انتخابات ریاست جمهوری باید گفت از ابتدای انقلاب اسلامی دو جریان عمده در کشور وجود داشته که رقابتی جدی داشتهاند و انتخابات ریاست جمهوری همیشه پرشورتر از انتخابات دیگر مثل مجلس و شوراها برگزار شده است. چون نتیجه انتخابات ریاست جمهوری برای مردم ملموس و عینی است که نتیجه آن انتخاب فرد نیست بلکه انتخاب جمعی از مدیران کشور است؛ لذا نقش مهمی در سرنوشت مردم دارد. دو طیف اصلی همیشه کاندیدا داشتهاند و رقابت آنها در تمامی این سالها جدی بوده است. انتخابات بسیار جدی خواهد بود.
رخوت اعضای هیئت دولت عامل بیتحرکی کشور در سالهای اخیر
وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در تعبیر دولت جوان حزباللهی خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم متأسفانه عقبگردی داشتیم از این جهت که برخی افراد چندین سال بود بازنشسته شده بودند و دوباره به کار برگردانده شدند و این آسیبزا بود. شاید یکی از دلایلی که تحرک و پویایی لازم در این دو دولت نبود بیانگیزگی و رخوت اعضای دولت بود. وقتی رهبر معظم انقلاب در مورد دولت جوان فرمودند، حالتی افراطی در جامعه ایجاد شد و اینکه باید پیشکسوتان کنار گذارده شوند که حضرت آقا تفهیم کردند: دولت جوان به معنای کنار گذاردن نیروهای پرتوان با تجربه نیست اگرچه نیروهای جوان قابل تطبیق با تحولات زمانه و بانشاط و پر از خلاقیت هستند. جوان بودن مسئولان اول انقلاب هم به دلیل کنار گذاشته شدن مسئولان قبلی بود. ولی در حال حاضر هم مسئولانی مثل سردار سلیمانی الگوی ما هستند که همچنان پرتوان و پر از خلاقیت بودند. وقتی صحبت از دولت است فقط به معنای رئیس جمهور نیست بلکه میتواند جمعی جوان از فرمانداران و رؤسای ادارات و... باشد. نگاهی بود که نمیخواستند به جوانان میدان دهند. بر اساس فرمایش حضرت آقا این نگاه باید به کنار برود اگرچه ممکن است در اوایل کار آزمونوخطایی هم صورت گیرد. اینکه عدهای بمانند و حاضر به کنارهگیری نشوند درست نیست. افراطوتفریط درست نیست و بهترین روش میانهروی است.
دموکراسی در آمریکا لگدمال شده است/ انتخابات ما قابل پیشبینی نیست
حسینی با اشاره به اتفاقات اخیر ریاست جمهوری آمریکا در انتقال قدرت و احتمال اینکه مسئولان این کشور بتوانند دموکراسی کشور ما را مجدداً دچار شبهه کنند گفت: آنها در گذشته هم این اقدامات را انجام میدادند و ضعفهای آنها وجود داشت فقط سعی در بزک کردن آن داشتند. ترامپ طوری رفتار کرد که خود آنها هم اعتراف کردند که دموکراسی در آمریکا لگدمال شد ولی این به معنی آن نیست که آنها دست از سر ما برمیدارند بلکه به سمت فرافکنی و جوسازی بیشتر میروند همانطور که در سال 88 هم اینکار را انجام دادند. البته فرافکنی آنها دیگر کارآیی سابق را ندارد. انتخابات ما کاملاً متکی بر نظر مردم است و پیشبینی برای آن وجود ندارد.
همه افراد سابقهدار نباید داوطلب ریاست جمهوری شوند
وی در ادامه با تاکید بر اینکه انتخابات یک واجب کفایی است گفت: مشکل ما هم همین است. هر فردی که سابقه دارد نباید احساس مسئولیت کند و اطرافیان هم او را تشویق کنند بلکه شخصیتی جامع و مقبول باید به عنوان کاندیدا در این حوزه حضور یابد. برای تبلیغات ریاست جمهوری حداقل یک سال باید کار شود ولی به دلیل وجود کرونا این اتفاق نیفتاده است.
شورای ائتلاف و شورای وحدت هنوز به گزینه ریاست جمهوری نرسیدهاند/ در سال 96 با سازوکار جمنا فرصتی برای تبلیغات باقی نماند
وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی از انتخاب کاندیدای طیفهای مختلف اصولگرا خبر داد و گفت: برخی گروهها کاندیدای خود را معرفی کردهاند. ما به عنوان کانون دانشگاهیان انقلاب اسلامی دو هفته پیش کاندیدای خود را معرفی کردهایم ولی گروههایی مثل شورای ائتلاف و شورای وحدت هنوز کاندیدای مورد نظر خود را معرفی نکردهاند اگرچه ما اشخاص مورد نظر آنها را میشناسیم در جامعه روحانیت و مدرسین اشخاصی مدنظر هستند ولی هنوز به صورت تشکیلاتی گزینه جدی اعلام نشده است.
وی افزود: در انتخابات سال 96 جبهه مردمی نیروهای انقلاب 22 کاندیدا داشت که به 10 نفر و سپس 5 نفر کاهش یافت و هفته آخر به کاندیدای اصلی رسیدیم که البته کاری اشتباه است چون زمانی برای تبلیغ و تبادل نظر و جمعآوری آراء باقی نمیماند.
حسینی درباره سؤال نظرسنجی برنامه مبنی بر موافق و یا مخالف بودن آزادی کاندیداتوری تمامی افراد برای انتخابات ریاست جمهوری گفت: محدود کردن زیاد افراد برای داوطلبی انتخابات کار درستی نیست ولی در تمام جهان برای این کار چهارچوبهایی وجود دارد. همانطور که برای انتخابات مجلس هم شروطی گذاشته شده است، افرادی که واجد شرایط هستند میتوانند برای ریاست جمهوری ثبتنام کنند و شورای نگهبان هم تعدادی از آنها را تأیید صلاحیت میکند.
اصلاحطلبان باید ضعف دولت را بر عهده بگیرند
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با اعلام این خبر که طیف اصلاح طلب هم در حال فعالیت هستند، گفت: جلسات خود را تشکیل دادهاند و جمعی را به عنوان اجماع ساز تشکیل دادهاند و با در اختیار داشتن دولت، دستگاههای اجرایی و رسانهها حرفشان را به گوش مردم میرسانند لذا رقابت بین دو طیف بسیار جدی است.
وی ادامه داد: پایگاه این طیف به دلیل مشکلات معیشتی و نارضایتیهای موجود که در کشور است تضعیف شده است. اصلاح طلبان در انتخابات 92 و 96 قاطعانه از دولت حمایت کردند و تضمینکننده وعدههای دولت بودند. لذا در حال حاضر نمیتوانند حرف خود را عوض کنند و مثل رئیس جمهور که در روز 22 بهمن به جهت کمبودهای موجود از مردم حلالیت طلبیده و عذرخواهی کردند؛ دوستان اصلاحطلب هم باید مسئولیت ضعفها را بپذیرند و اگر میخواهند وارد رقابت شوند تضمین کنند دولت آینده این ضعفها را نخواهد داشت در حال حاضر میگویند قوه مجریه و رئیس جمهور اختیاراتی ندارند که این حرف درست نیست. حتماً رئیس جمهور اختیارات فراوانی در اصول مختلف قانون اساسی دارد. همانطور که مشاهده کردیم بسیاری از طرفداران طیف اصلاح طلب در انتخابات مجلس شرکت نکردند چون وعدههای داده شده بدون عمل مانده است. البته ما باید حداکثر تلاش خود را بر مشارکت و حمایت جدی مردم بگذاریم. چون ما مثل آل سعود نیستیم که پشتوانه ما آمریکا باشد بلکه پشتوانه ما مردم هستند.
دولت کارآمد میتواند زمینهساز تمدن اسلامی شود
وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این گفتگوی رادیویی با تاکید بر اندیشمند بودن رهبر انقلاب در معارف ناب الهی و سیاست جهانی اظهار داشت: رهبر انقلاب فرمودند ما 5 مرحله را باید پشت سر بگذاریم. اول انقلاب اسلامی، دوم نظام اسلامی که به سرعت تشکیل شد، سوم استقرار دولت اسلامی است که در دورههای مختلف افراد خدوم و فداکاری هم بودهاند که هنوز نمیتوانیم عنوان اسلامی را برای آنها بیان کنیم. کارگزاری مورد نظر حضرت علی (ع) هنوز محقق نشده است. لذا اگر دولت آینده انقلابی و کارآمد باشد میتواند زمینهساز تمدن اسلامی مد نظر امیرالمؤمنین (ع) باشد.
حجتالاسلام رئیسی گزینه کانون دانشگاهیان برای ریاستجمهوری/ عدم حضور رئیس قوه قضائیه در انتخابات موجب اختلاف خواهد شد
حسینی در اعلام اسامی کاندیداهای ریاست جمهوری سال آینده خاطرنشان کرد: کانون دانشگاهیان حجتالاسلام رئیسی را پیشنهاد دادهاند اگر چه هنوز پاسخ رسمی ندادهاند ولی این پیشنهاد را رد هم نکردهاند اگرچه مجامع مختلف از کاندیداتوری ایشان استقبال کردهاند. آقای قالیباف نامزد دیگر هستند که در ادوار گذشته هم حضور داشتند و افرادی هم از دولتهای نهم و دهم مثل آقایان نیکزاد، رستم قاسمی و عباسی و ضرغامی احتمال داوطلبی دارند. افراد دیگری مثل سعید محمد، قاضیزاده نماینده مجلس، سعید جلیلی و افرادی دیگر هم وجود دارند که اگر حجتالاسلام رئیسی وارد کارزار انتخابات شوند از انتخابات کنار خواهند رفت. عدم ورود حجتالاسلام رئیسی میتواند موجب تشتت آرا شود.
کاندیداهای جبهه اصلاح طلب از ظریف تا هاشمی؛ شاید لاریجانی!
وی درباره کاندیداهای اصلاحطلب هم گفت: آقایان، ظریف، جهانگیری، قاضیزاده هاشمی و محسن هاشمی کاندیدای این طیف هستند. این گروه شناختهشده هستند و فقط 8 سال در مسند دولتی نبودهاند. برخی اوقات هم میگویند ما از فردی مثل لاریجانی باید حمایت کنیم تا پایگاه مردمی بهتری داشته باشیم اما جریان اصلاحطلب راحتتر میتوانند به جمعبندی کاندیدای انتخابات برسند.
بعید میدانم احمدینژاد تأیید صلاحیت شود
وی درباره احتمال داوطلبی احتمالی محمود احمدینژاد در دوره 13 ریاست جمهوری اظهار داشت: ایشان در سال 96 با وجودی که اعلام کردند نمیآیند ولی باز هم آمدند و اعلام کاندیداتوری کردند و تأیید نشدند. در این مدت تحولی مبنی بر عوض شدن نظر شورای نگهبان وجود ندارد و ایشان هم زمینهای را آماده نکردهاند با این روال فعلی بعید میدانم مورد تأیید قرار گیرند. البته ایشان به دلیل خدمات دولتهای نهم و دهم هنوز پایگاه مردمی دارند. این خدمات به وسیله جمعی از مجموعه کارگزاران این دو دولت به مردم ارائه شده است و مردم این دورهها را دیدهاند. در دو دولت یازدهم و دوازدهم متاسفانه مشکلات مردم افزون شده و به همین دلیل آقای احمدینژاد پایگاه مردمی دارند.
مردم به سمت بینابینیها نمیروند
حسینی درباره کاندیداهای مستقل هم اظهار داشت: داوطلبان مستقل هم مثل حجتالاسلام ریشهری وجود دارند ولی گزینه وسطی نداریم. مثلاً آقایان محسن رضایی و دهقان هم فعال و چهرهای مستقل بودند ولی تجربه نشان داده مردم به سمت کسانی که بینابین هستند، نمیروند.
تحول و کارآمدی شعار ورودم به انتخابات است
وی در انتهای این گفتوگوی رادیویی اظهار داشت: اگر برای انتخابات پیشگام شوم قطعاً تحول و پیشرفت و کارآمدی را در مد نظر دارم. مردم از وضع فعلی راضی نیستند و انتظار دارند تغییری در رویکرد داخلی و خارجی دولت اتفاق بیفتد.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/