تحقیقات جدید دانشمندان درباره ویروس کرونا و انتقال آن
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، اخیراً دو گونه جدید و جهشیافته از ویروس کرونا شناسایی شده که موج جدیدی از نگرانی را در میان مردم و پزشکان ایجاد کرده است. میزان و سرعت سرایت این ویروس به طور قابلتوجهی بیشتر است و نخستین با در انگلستان و آفریقای جنوبی پیدا شده است.
تقریباً تمامی ویروسها جهش پیدا میکنند، درواقع این امر با هدف سازگاری با محیط و در زمان تکثیر انجام میشود. ویروس کرونا تاکنون جهشهای بسیاری داشته اما اغلب آنها باعث تغییر خاصی در مقابله با این ویروس و بیماری ناشی از آن نداشتهاند. درواقع بیشتر جهشهای ویروسی قدرت و قابلیت انتشار ویروس را تغییر نمیدهد.
با این حال ممکن است برخی از جهشها منجر به ظهور ویژگیهای خاصی برای بقای ویروس شود مانند افزایش سرعت انتقال و انتشار. ویژگی جدید کووید-19 در اواخر سپتامبر 2020 در جنوب شرق انگلستان کشف شد و کالج سلطنتی لندن نوع آن را «B117» اعلام کرد. گونه جهش یافته کرونا که «VOC 202012/01» نام دارد، قابلیت انتشار بسیار بالایی دارد و پس از گسترش در انگلستان، در آمریکا، کره جنوبی، هند، فرانسه و دانمارک نیز شناسایی شده است.
در گونههای جدید کووید-19 جهشهای متعددی در بخش سنبله پروتئینی رخ داده که این امر سرعت جذب گیرندههای سلولی را افزایش داده است. درواقع این جهش باعث میشود ویروس سلولهای بیشتری را درگیر کند. سرعت انتشار ویروس کرونای انگلیسی 50 تا 70 درصد بیشتر از ویروس کرونایی شناختهشده است. نمونه آفریقای جنوبی این ویروس نیز مسریتر از نوع شناختهشده کروناست.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/