درمان کبد چرب با رژیم غذایی ممکن است/ از مصرف غذاهای چرب پرهیز کنید
علی میلانی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در مورد روش درمان بیماری کبد چرب با تغذیه اظهار کرد: بیماری کبد چرب غیرالکلی یک بیماری رایج است که متأسفانه در ظاهر افراد مشخص نیست در حالی که چربی بالای کبد مانند هپاتیت سبب تغییر رنگ چشمها میشود و تنها با انجام آزمایش تشخیص آن امکانپذیر است.
وی افزود: بروز بیماری کبد چرب در بعضی از افراد میتواند همراه با سرگیجه و ناراحتی گوارشی باشد اما در بیشتر مواقع مانند بیماری دیابت میتواند به صورت پنهان باشد و خطرات آن همچنان برقرار باقی بماند.
این متخصص تغذیه با تأکید بر نقش کبد بهعنوان یکی از اعضای اصلی بدن بیان کرد: ویتامینهای محلول در چربی، اسیدهای چرب و به طور کلی هر مواد مغذی حاصل از مواد غذایی ما توسط کبد ذخیره میشوند برای مثال کبد ورزشکاران گلیکوژل مورد نیاز آنها را تأمین میکند و یا در زمان روزهداری در طول ساعاتی که روزه هستیم، بدن از طریق گلوکز حاصل از کارکرد کبد سوخت و ساز مورد نیاز خود را تأمین میکند؛ بنابراین اگر عملکرد کبد درست نباشد فرد ضعیف میشود.
میلانی ادامه داد: در صورت مصرف کربوهیدرات کبد که مسئولیت ذخیره مواد را برعهده دارد کربوهیدرات را ذخیره میکند به این ترتیب چربی افزایش مییابد در چنین مواقعی کبد شبیه به پلاستیک شده و شروع به خفه شدن میکند که در اصطلاح پزشکی به آن سیروز کبدی گفته میشود، متأسفانه در بیمارانی که در موارد حاد ابتلاء به کبد چرب هستند، کبد برگشتناپذیر است و منجر به مرگ میشود.
وی تأکید کرد: کاهش مصرف غذاهای فوری، ارزان و پرچرب، فستفودهایی که در روغنهای اکسیدشده تهیه میشوند همچنین نانها و برنجی که با آرد سفید تهیه شدهاند؛ میوهها، لبنیات، سبزیجات و غلات سبوسدار در کنار افزایش مصرف نانهای سبوسدار مانند نان جو، برنج قهوهای (در صورت مصرف از برنج سفید آن را به یک تا دو بار در هفته آن هم به صورت دمکرده محدود کنید) نقش بسیار مهمی در بروز کبد چرب دارد.
این متخصص تغذیه گفت: کلهپاچه بهعنوان یکی از غذاهای بسیار مضر برای کبد است، چرا که کبد مسئولیت ذخیره مواد مغذی را دارد، از آنجایی که کله پاچه از تری گلیسیرید بالایی برخوردار است میتواند چربی کبد را بالا ببرد. همچنین برخلاف تصور عموم مبنی بر مصرف گوشت، مرغ و ماهی، باید گفت در صورت زیادهروی در مصرف هریک از این فرآوردهها پروتئین و چربی فراوانی به کبد میرسد همچنین میزان اسید اوریک در بدن بالا رفته که میتواند در مفاصل رسوب و عملکرد کلیه را نیز کاهش دهد.
میلانی در پایان بیان کرد: مصرف سبزیجات پخته و خام (مانند ریواس، کلم، کرفس، هویج، شلغم، لبو، سبزی خوردن، گوجه، کاهو، خیار)، میوهها (مانند انار به همراه دانه و ورقههای نازک آن و پرتقال به همراه پوست سفید نازک آن)، شیر و لبنیات کم چرب (مثل کاهش مصرف شیرینیهایی مانند عسل، مربا، شیرینی، نوشابه، نوشیدنیهای شیرین) و خواب و فعالیت مناسب تا حد زیادی از بروز کبد چرب جلوگیری میکند.
انتهای پیام/4148/پ
انتهای پیام/