دعوت رئیسجمهور موجب آب شدن سرمایههای مردم در بورس شد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، جامعه اسلامی مدیران با صدور بیانیهای به وضعیت کنونی بازار سرمایه و بورس واکنش نشان داد. متن پیام به شرح ذیل است:
به فاصله کوتاهی پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶، شاخصهای اقتصادی کشور دچار تغییرات گستردهای شد. افزایش افسارگسیخته نرخ ارز و بهتبع آن افزایش قیمتها، در طول سه سال و نیم گذشته جزء لاینفک زندگی مردم بوده است.
اعلام دلار ۴۲۰۰ تومانی، تاراج ذخایر استراتژیک طلای بانک مرکزی و برجامی کردن اقتصاد، ازجمله تاریکترین نقاط مدیریت اقتصادی دولت دوازدهم بوده است. این عوامل در کنار سوء مدیریتهای مسئولان در حوزههای مختلف باعث شد فشار روانی بیشتری بر مردم تحمیل شود. بیثباتی چند سال اخیر هرچند بیتأثیر از عوامل خارجی نیست، اما انتظار این بود که دولت "تدبیر وامید" با استفاده از تجربیات تلاطمهای سال ۹۰ از وقوع این بحران اقتصادی ممانعت مینمود.
طولی نکشید تلاطمهای اقتصادی به بازار سرمایه رسید و این بازار شاهد فراز و نشیبهای بسیاری شد. افزایش حضور سرمایهداران خرد در بازار در کنار آزادسازی سهام عدالت بهیکباره توجهات آحاد جامعه را به سمت بورس معطوف کرد. بهطوریکه در 6 ماهه اول سال جاری شاهد تحولی کمسابقه در بازار سرمایه بودیم. دولت نیز دراینبین با فروش سهامهای خود درآمد قابلتوجهی را در این بازه به دست آورد. رئیس دولت نیز با دعوت از مردم خواستار سرمایهگذاری در بورس شد و از این طریق ضریب نفوذ بورس در کشور بهشدت افزایش یافت.
اکنون حدود پنج ماه از وقایع مطرحشده میگذرد و در طول این مدت بازار سرمایه شاهد یکی از شدیدترین ریزشهای تاریخ خود بوده است. مردمی که به دعوت رئیسجمهور به بازار سرمایه ورود کرده بودند در حال حاضر شاهد آب شدن سرمایه زندگی خود هستند و این ضرر باعث شده نارضایتی گستردهای در بین مردم ایجاد شود. هرچند عوامل متعددی را میتوان در رابطه با ریزش بورس مؤثر دانست اما ضعف توان مدیریتی و نگاه مقطعی به بازار سرمایه از مهمترین عوامل است.
نقش غیر سازنده حقوقیهای بورس در نمادهای دولتی و خصوصی و عدم برخورد با متخلفین نیز از مؤثرترین موضوعات بوده. همچنین عدم تحقق وعدههای مسئولان نیز مزید بر علت شده و جو حاکم بر این بازار مهم را مخدوش کرده است. بهطوریکه نارضایتی مردم بهشدت افزایشیافته و شاهد اعتراضات مردم هستیم. در این همین راستا ارزش سهم عدالت نیز حدوداً نصف شده است. این در حالی است که مسئولان توصیه به نگهداری آن میکردند.
لذا در شرایط فعلی با توجه به اهمیت این موضوع انتظار میرود دولت در سیاست کنترل بازار سرمایه تجدیدنظر کند و ظرفیت بورس را در اقتصاد کشور مجدد فعال کند. تأمین سرمایه شرکتها در بورس در صورتی تحقق پیدا میکند که این شاخص اقتصادی دارای پویایی و رشد مناسب باشد.
کمیته جوانان جامعه اسلامی مدیران با توجه به اینکه قشرهای متعددی از مردم امروز نسبت به سرمایههای خود در بورس دچار خسارت شدهاند از مسئولان اقتصادی کشور میخواهد در یک حرکت عاجل نسبت به بازگرداندن اعتماد به نمای اقتصاد کشور اقدام کنند. جذابیت و ارزندگی فعلی سهامها در صورتی مورد استقبال مردم واقع میشود که چشمانداز تصویر شده از سوی دولت، در عمل مسئولان نیز نمود پیدا کند. تجربه نشان داده است بازار سرمایه همواره در زمان کاهش تنشهای بینالمللی بازدهی مناسبتری را به خود دیده است.
انتهای پیام/4106/پ
انتهای پیام/