دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آذر 1399 - 00:01
فعال ضد جنگ:

دولت بعدی آمریکا چاره‌ای جز کنار گذاشتن سیاست فشار حداکثری علیه کره شمالی ندارد/ ناکارآمد بودن تحریم، تهدید نظامی و منزوی‌سازی

اغلب تحلیلگران مسائل شبه‌جزیره کره معتقدند که سیاست فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ علیه پیونگ‌یانگ شکست‌خورده و تحریم، تهدید نظامی و منزوی‌سازی دیگر رویکردهایی کارآمد نیستند.
کد خبر : 549642
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، جو بایدن در صورت تایید کنگره در هفدهم دی ماه رسماً رئیس جمهور ایالات متحده خواهد شد. ناگفته پیداست که وی با چالش بزرگ تعامل با  کره شمالی دست‌به‌گریبان خواهد شد. از آنجا که سیاست فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در چهار سال گذشته نتوانست رهبران پیونگ‌یانگ را به‌زانو درآورد به نظر می‌رسد که تنها راهبردی که بایدن می‌تواند برای پایان دادن به خطر جنگ در شبه‌جزیره کره و کشیده شدن دامنه آن به مناطق دیگر پیشه کند روی آوردن به مذاکره بدون تحمیل هرگونه پیش‌شرطی است.


در همین راستا خانم "کریستین آن" تحلیلگر و فعال ضد جنگ در مقاله‌ای با اشاره به اینکه نادیده گرفتن مسئله کره شمالی در سیاست خارجه آمریکا امکان‌پذیر نیست تصریح می‌کند که سیاست فردی دونالد ترامپ در قبال کره شمالی علیرغم ادعاهای وی هیچ پیشرفتی در استقرار صلح پایدار در منطقه و غیرهسته‌ای کردن پیونگ‌یانگ حاصل نکرد.


حاشیه دیدار ترامپ و کیم جونگ اون در هانوی پایتخت ویتنام


دنباله‌روی بایدن از سیاست زورگویانه ترامپ در قبال کره شمالی بسیار خطرناک خواهد بود


وی ادامه می‌دهد که حال اگر بایدن هم بخواهد مانند دولت قبل رویکردی خشن در قبال کره شمالی داشته باشد فقط باعث ایجاد تنش بیشتر بین واشنگتن و پیونگ‌یانگ در سال آینده خواهد شد اما این بار تنش‌ها بسیار خطرناک‌تر از سابق خواهند بود.


"کریستین آن" تأکید می‌کند که کره شمالی علیرغم اینکه تحت سنگین‌ترین تحریم‌ها و فشارها بود توانست زرادخانه تسلیحات هسته‌ای خود را افزایش دهد و در ضمن برنامه موشک‌ها بالستیک قاره‌پیما را تا حدی بسط دهد، به نحوی که می‌تواند هر محلی در ایالات‌متحده را هدف قرار دهد. حال بایدن به‌جای اینکه منتظر بماند تا آن روز فرا برسد باید به دنبال راهکارهای دیپلماتیک برای حل این بحران باشد.


وی ادامه می دهد که در قدم اول بایدن باید سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه کره شمالی را سریعاً کنار بگذارد و به این نتیجه برسد که تحریم، تهدید نظامی و منزوی‌سازی دیگر رویکردهایی کارآمد نیستند. به هر صورت کارشناسان بر این عقیده‌اند که درخواست از کره شمالی برای خلع سلاح یکجانبه طرحی از قبل شکست‌خورده است.




بیشتر بخوانید:


موشک کره شمالی قادر است آمریکا را هدف قرار دهد


آمریکا چند شرکت کره شمالی را تحریم کرد




این فعال ضد جنگ ادامه داد که بایدن باید به کره شمالی ثابت کند که کشورش به بیانیه سنگاپور احترام می‌گذارد و آماده مذاکره بدون پیش‌شرط است و دولت وی نیز در برنامه‌ای مدون قدم‌به‌قدم به‌سوی جلب اعتماد کره شمالی و کاهش تنش حرکت کند. سیاست همه‌یاهیچ شکست‌خورده است. واشنگتن باید بفهمد که انتظار خلع سلاح یکجانبه بدون رفع تحریم‌ها یا ارائه ضمانت امنیتی به پیونگ‌یانگ انتظاری غیرواقعی است.


وی تصریح کرد که دولت بعدی واشنگتن باید به این حالت "نه جنگ نه صلح" با پیونگ‌یانگ پایان دهد زیرا این حالت تنش‌ها در شبه‌جزیره کره را افزایش می‌دهد و منطقه را به‌سوی نظامی‌گری سوق می‌دهد. انعقاد یک قرارداد صلح می‌تواند به‌عنوان یک سازوکار مؤثر باعث اعتمادسازی شود و روابط بین کره شمالی و ایالات‌متحده را نیز از پایه دگرگون کند.



سیاست خارجه آمریکا مشکل ساختاری دارد


"کریستین آن" افزود که بایدن همچنین باید زمینه برقراری روابط دوستانه بین کره شمالی و کره جنوبی را فراهم کند. کره شمالی و آمریکا باید مانورهای نظامی مشترک را در منطقه حساس شبه‌جزیره کره لغو کنند و در قبال آن از کره شمالی بخواهند که آزمایش موشک‌های دوربرد و تسلیحات هسته‌ای را لغو کند. همین مانورهای مشترک نیروهای آمریکایی و کره جنوبی هستند که به گفته مقامات کره شمالی تهدید جدی امنیتی برای پیونگ‌یانگ محسوب می‌شوند.


درنهایت دولت بایدن باید شکل سیاست خارجه کشورش را با مردم‌سالارانه کرده و آن از بنیاد تغییر دهد. آمریکا در این مقطع حساس نیاز به رهبران برازنده‌ای دارد که به‌جای انتخاب رویکردهای نظامی، مشکلات خود را با رقبا ازجمله کره شمالی از طریق دیپلماتیک حل‌وفصل کنند.


در ایالات‌متحده هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه به این اجماع رسیده‌اند که حل صلح‌جویانه منازعه با کره شمالی را در سرلوحه امور قرار دهند. به هر صورت دولت بایدن کار ساده‌ای در خصوص کره شمالی پیش رو نخواهد داشت.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب