بررسی علت سقوط کمسابقه قیمت سکه/ صف فروش سکه ادامه خواهد داشت؟
به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، سکه در آخرین روز معاملاتی آبان ماه (پنجشنبه 29 آبان 98) 30 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و با بهای 11 میلیون و 720 هزار تومان معامله شد، با این اتفاق سکه طی یک ماه گذشته نزدیک به 17 درصد سقوط کرد.
فلز زرد گرانبهای داخلی با ریزش سریع در آبان ماه رشد قیمتی خود در شهریور و مهر را از بین برد، ریزشی که آخرین بار در آذر 97 در بازار سکه به ثبت رسیده بود.
معاملهگران بر این باورند که روند معاملاتی بازار سکه در آبان ماه به رشد پیاپی 12 ماهه این فلز زرد گرانبها پایان داد.
اما سوال اینجاست که چرا بازار سکه بعد از گذشت یک سال افزایش پی در پی به یکباره و طی یک ماه سنگینترین ریزش خود طی 2سال اخیر را رقم زده است؟
دلایل رکوردزنی کاهشی سکه
ریزش سنگین سکه در آبان ماه چندین دلیل دارد که اولین آن مربوط به واکنش عدهای از معاملهگرانی است که بر شکست ترامپ و ناتوانی او برای استفاده از ابزارهای حقوقی درخصوص بازگرداندن نتایج انتخابات 2020 به قطعیت رسیدهاند.
این دسته از معاملهگران به این نتیجه رسیدند که سناریوی فشار حداکثری دولت آمریکا با پیروزی بایدن به پایان رسیده است؛ بنابراین پیشبینی آزادسازی داراییهای بلوکهشده ایران، ورود آنها به بازار و در نهایت کاهش قیمت دلار از سوی این دسته از معاملهگران بازار سکه قوت گرفته است.
همچنین این عده از معاملهگران و سکهبازان بر این باورند که بر اثر کاهش قیمت دلار (درنتیجه آزادسازی درآمدهای ارزی بلوکه شده ایران) سکه به استقبال کاهش بیشتر نرخ ارز رفته و از آن متاثر خواهد شد. (اسکناس آمریکایی در آخرین روز کاری آبان ماه با کاهش 30 تومانی به قیمت 25 هزار و 950 تومان داد و ستد شد. بازدهی هفتگی دلار در هفته انتهای آبان ماه با کاهش بیش از هزار تومانی حدود منفی 4 درصد افت داشت و بهطورکلی دلار در آبان ماه حدود 9.6درصد از ارزش خود را از دست داد)
معاملهگران با زاویه نگاه فوق برای جلوگیری از ضرر بیشتر با قرارگیری در صف فروش به خروج از بازار سکه اقدام کردند.
عده دیگری از معاملهگران بازار سکه نیز بر این باورند که فلز گرانبهای داخلی همچنان حباب مثبت دارد و در حال هماهنگی خود با ارزشهای بنیادی و فاصله گیری از فضای هیجانی است.
این دسته از فعالان بر این باورند که به رغم اینکه سکه در شهریور و مهر 99 با افزایش بیشتری نسبت به متغیرهای بنیادی روبهرو شده بود اما در آبان ماه در حال از دست دادن رشد غیر طبیعی خود بوده است.
سومین و آخرین عامل اثرگذار بر بازار سکه افت قیمت جهانی اونس طلا در واکنش به نتایج واکسن کرونا بوده است که باعث شد تا سرمایهگذاران بخش از داراییهای خود را به فروش بگذارند.
نگاه تحلیلگران به بازار ارز
روز پنجشنبه 29 آبان 99 به عنوان آخرین روز کاری دومین ماه پاییز، نرخ دلار با نوسان کمدامنه در نزدیکی مرز 26 هزار تومان به بهای 25 هزار و 950 تومان داد و ستد شد.
حجم کم معاملات خرید و فروش، عدم وجود تقاضا در بازار و انتظار فروشندگان برای شکست حمایت نرخ 25 هزار و 500 تومانی معاملهگران، شرایط بازار را درگیر تحلیلهای متعددی کرده بود.
برخی بر این باور بودند که در صورت تداوم نوسانات محدود دلار، قیمت این اسکناس خارجی رقمهای پایینتری را طی روزهای آتی تجربه کرده و صف فروش افزایش خواهد یافت.
عدهای دیگر نیز نرخ ارز را به اخبار سیاسی گره زده و میگویند همانطور که وقوع تقلب در انتخابات آمریکا و احتمال تمدید حضور ترامپ در کاخ سفید در بازه ای از زمان باعث افزایش قیمت اسعار شد، به همین نسبت نیز خبر قطعی پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا میتواند انتظار نرخهای پایینتر اسکناس آمریکایی را در اذهان فعالان بازار ارز تقویت کند.
گروهی دیگر از تحلیلگران بازار ارز بر این باورند که حتی در صورت حضور بایدن در کاخ سفید احتمال رفع تحریمها و از سرگیری مذاکرات بسیار زمانبر و دشوار خواهد بود بنابراین نرخ ارز و سایر بازارهای سرمایهای متاثر از عوامل بنیادین اقتصادی خواهند بود.
این گروه بر این باورند که تنها سیاستهای انقباضی بانک مرکزی منجر به ثبات قیمتها و کاهش محدوده نوسانات بازارها خواهد شد.
انتهای پیام/4133/پ
انتهای پیام/