طبع، خواص، مضرات و مُصلح تره فرنگی در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، تره فرنگی ( Leek) گیاهی دو ساله است که برای استفاده از ساقه های سفید شده و برگ هایش آن را می کارند.
برگ تره فرنگی پهن است، در بعضی گونه های تره فرنگی ساقه استوانهای شکل و در بعضی دیگر در انتهای ساقه برآمدگی شبیه پیاز دیده می شود؛
تره فرنگی از خانواده پیاز، موسیر و پیازچه است که شباهت بسیاری با پیازچه دارد. تره فرنگی مانند پیازچه، پیازی کوچک و ساقهای استوانهای شکل و سفیدرنگ دارد که به برگهای پهن، سبز و پیچیده منتهی میگردد. تره فرنگیها، حدود ۳۰ سانتیمتر طول و حدود ۲٫۵ تا ۵ سانتیمتر قطر دارد. مزه و طعم آن مانند موسیر اما کمی شیرینتر و خوش طعمتر است.
تفوت تره فرنگی و پیازچه
اندازه تره فرنگی از تره معمولی و پیازچه بزرگ تر است، طعم ملایم تری دارد و معمولا به صورت پخته و به عنوان طعم دهنده غذا استفاده می شود. اما پیازچه طعم و عطر قوی تری از تره و تره فرنگی دارد و معمولا به صورت خام داخل سبزی خوردن مصرف می شود زیرا در اثر پختن حالت ناخوشایندی پیدا می کند.
خواص و مضرات تره فرنگی
- به درمان کم خونی کمک می کنند.
- از لحاظ خاصیت ادرارآوری در درجه اول قرار دارد.
- تره فرنگی مانند سیر و پیاز از خانواده گیاهی بهنام آلیوم (Allium) میباشد. به دلیل یکی بودن خانواده ترهفرنگی و سیر و پیاز، حاوی موادی یکسان میباشند که برای سلامتی مفید است.
- علاوه بر فوایدی که خانواده آلیوم دارد، تره فرنگی حاوی مقدار زیادی منگنز، ویتامین B6، ویتامین C، فولات و آهن میباشد. ترکیب این مواد مغذی بایکدیگر باعث تثبیت قند خون میشود.
- برای پیشگیری و درمان بیماری های التهابی مانند آرتریت، التهاب پوست و استخوان مفید می باشد.
- ترکیب این سبزی با غذایی که حاوی پروتئین و دیگر سبزیجات سبک است، به شما کمک می کند وزن خود را به روش سالمی کاهش دهید.
- تره فرنگی یکی از معدود غذاهایی است که حاوی پری بیوتیک می باشد، نوعی باکتری خوب که به جذب بهتر مواد غذایی کمک می کند. همچنین از فلور روده مراقبت می کند و ترشح صفرا را تحریک می کند، تا هضم ما را بهبود بخشد.
- ترکیب آب تره فرنگی و آب کرفس تاثیر شگفت انگیزی در افزایش میل جنسی دارد.
- تره فرنگی قدرت زیادی در دفع اسید اوریک دارد و از این جهت برای افرادی که به نقرس یا آرتریت مبتلا هستند مفید است.
- از خواص درمانی ترهفرنگی این است که فشارخون را کاهش میدهد و از حملات قلبی و سکته جلوگیری میکند.
- این سبزی خوراکی در هنگام پخته شدن از خود لعاب لزجی تراوش می کند که به همراه تار و پود سلولزی اش می تواند بقایای مدفوع و سموم روده را به خارج دفع کند. لذا برای مبتلایان به یبوست و بواسیر بسیار نافع است.
- این سبزی ماده غذایی کم کالری و منبع غنی فیبر محسوب می شود که با ایجاد احساس سیری طولانی مدت به کاهش اشتها و لاغری کمک می کند.
- منبع غنی ویتامین A است که از مواد ضروری برای سلامت چشم می باشد و به تقویت بینایی و درمان شب کوری کمک می کند.
- برگ های سبز آن به دلیل دارا بودن مواد گوگردی ضد عفونی کننده قوی بوده و موجب تقویت دستگاه ریوی می شوند.
- برای بند آمدن خونریزی بینی، چند قطره مخلوط از آب تـره با سرکه را دربینی بچکانید.
- تره فرنگی کلسترول بد(LDL) خون را کاهش میدهد، در حالیکه همزمان با آن کلسترول خوب( HDL) را نیز افزایش میدهند.
- به دلیل آن که بیشتر سبزیجات حاوی سدیم بالایی هستند از مصرف نمک در کوکو یا سوپ تره فرنگی اجتناب کنید و برای مزه دار کردن کوکو از زرشک و برای خوش مزه تر شدن سوپ از آب لیمو استفاده کنید.
- مصرف بیش از حد آن برای افرادی که از سنگ کلیه یا سنگ کیسه صفرا رنج می برند مضر می باشد.
- تره فرنگی خوب دارای ساقه ی سفید با اندازه ی متوسط و برگ های سبز و صاف بدون لکه می باشد.
طبع تره فرنگی چیست؟
طبع تره فرنگی، در طب سنتی گرم و خشک است.
مصلح تره فرنگی چیست؟
کاسنی و گشنیز مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج تره هستند و از عوارض آن کم میکنند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/