دستیابی به توسعه پایدار در زمینه امنیت غذایی از ارکان اصلی توسعه اقتصادی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اراک، حسین کلانتری در نخستین نشست کنسرسیوم غذا و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه یکی از معیارهای توسعه انسانی، امنیت غذایی و هدف اصلی کشور دستیابی به این موضوع مهم است، اظهار کرد: امروز کشور در شرایط ویژه ناشی از شیوع بیماری کروناست.
وی افزود: همه مسائل و مشکلات با همت همه برطرف میشود بهطوری که مقام معظم رهبری در این زمینه بیان کردند؛ آحاد مردم و مسئولان کشور بدانند حل مشکلات اقتصادی و فرهنگی کشور فقط به دست مردم و اتکا به توان و ظرفیتهای داخلی امکانپذیر است و نه با اتکا به بیگانه؛ بنابراین باید با اتکا به دانش و ظرفیتهای داخلی حرکت کنیم.
موجودبودن، دسترسی و پایداری در دریافت غذا سه رکن اساسی در امنیت غذایی است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی ادامه داد: امنیت غذایی را زمانی احساس میکنیم که همه مردم در تمام زمانها به غذای کافی، سالم و مغذی دسترسی فیزیکی و اقتصادی داشته باشند؛ بنابراین موجودبودن غذا، دسترسی به آن و پایداری در دریافت غذا سه رکن اساسی در امنیت غذایی است.
کلانتری اضافه کرد: در کشور ما مسئله امنیت غذایی در بُعد کمی مصرف، مشکلات کمتری دارد؛ اما در بُعد کیفی مشکلاتی وجود دارد که ازجمله مشکلات میتوان به الگوی مصرف اشاره کرد. ذائقه و دانش تغذیهای خانوادهها در نحوه تخصیص بودجه برای بهترین نوع غذای در دسترس نیز مشکل دیگری است و مشکل سوم در این زمینه عدم همکاری سازمانها و نهادها با یکدیگر در زمینه امنیت غذایی است که باید در این زمینه مسئولان و نهادها همکاری بیشتری داشته باشند.
وی توضیح داد: باتوجه به افزایش جمعیت، افزایش تولید مواد غذایی هر روز مشکلتر میشود که مهمترین موضوع در این زمینه توسعه پایدار است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی عنوان کرد: براساس گزارش فائو یکسوم غذای تولیدشده در جهان هرساله به سبب زیرساختهای ضعیف، نحوه بستهبندی، افزایش قیمت و سایر موارد هدر میرود و امروزه امنیت غذایی به سبب افزایش گرسنگی در جهان، نبود تعادل در رژیم غذایی روزانه، نابودی محیط زیست و منابع طبیعی یکی از مهمترین مسائل جوامع بشری است؛ بنابراین دستیابی به توسعه پایدار در زمینه امنیت غذایی، از شرایط اصلی تحقق امنیت ملی و ارکان توسعه اقتصادی است.
کلانتری بیان کرد: با نگاهی به دوران 40 ساله گذشته و شروع انقلاب اسلامی تاکنون و حوادث و اتفاقاتی که در طول این دوران برای کشور رقم خورده بهویژه جنگ تحمیلی، تحریمهای ناجوانمردانه، بلایای طبیعی، بیماری همهگیری در سطح دنیا و جنگ بیولوژیک میتوان گفت امنیت غذایی و توسعه پایدار اهمیت دوچندان یافته است.
ایجاد هماهنگی بین نهادها و ایجاد زنجیره غذایی و تولید
وی خاطرنشان کرد: با نگاهی به دهه گذشته و تأکیدات مقام معظم رهبری در زمینه نامگذاری سال بهویژه سال جاری که به نام سال جهش تولید مزین شده است، میتوان دغدغه موجود در زمینه تولید، امنیت و پایداری بهویژه در زمینه تولیدات کشاورزی و صنایع غذایی را درک کرد و با ایجاد هماهنگی بین نهادها و ایجاد زنجیره غذایی و تولید به تأکیدات مقام معظم رهبری جامه عمل پوشاند.
دبیر هیئت امنای استان مرکزی ابراز امیدواری کرد این نشست و امکانات و قابلیتهای دانشگاه آزاد اسلامی بهویژه دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی با همکاری دستگاههای اجرایی بتواند زمینه اجرای بیانات مقام معظم رهبری را فراهم کند.
به گزارش آنا، نخستین نشست دبیرخانه کنسرسیوم غذا و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی با پیام دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور عبدالله محمدی مدیرکل پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی، افشین اسماعیلیفر رئیس پژوهشکده امنیت غذایی و دبیرخانه کنسرسیوم دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی، برخی از مدیران و معاونان سازمانها و نهادهای مرتبط و رؤسای مراکز تحقیقاتی علوم و صنایع غذایی واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی، برخی از معاونان و مدیران وزارت جهاد کشاورزی و مدیران سازمانها و نهادهای مرتبط در استان با رعایت شیوهنامههای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی در سالن امام خمینی(ره) واحد اراک برگزار شد.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/