دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آبان 1399 - 15:15

تاریخچه قرمه‌سبزی در ایران

آغاز قرمه‌سبزی چنان که از اسمش پیداست با قرمه کردن گوشت شروع شد.
کد خبر : 529548
ghormesabzi-large-banooyeshahr.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، ما ایرانی‌ها در انتخاب غذا، بسیار مشکل‌پسندیم البته این موضوع از سلیقه و ذائقه خوب ماست. از تعریف و تعارف که بگذریم، در میان غذاهای ایرانی، قرمه‌سبزی جایگاه ویژه‌ای دارد و البته تاریخی عجیب و غریب! برخی معتقدند که این غذای ملی ایرانیان، دست کم پنج هزار سال قدمت دارد و نخستین بار، عشایر ایرانی که هم اهل قرمه‌ کردن گوشت بوده‌اند و هم از شناخت طعم و خاصیت گیاهان به خوبی سررشته داشته اند، قرمه‌سبزی را پختند و عالمی را مفتون طعم، بو و رنگ آن کردند. آغاز قرمه‌سبزی، چنان که از اسمش پیداست با قرمه کردن گوشت شروع شد.


گوشت یکی از مواد غذایی است که به سرعت فاسد و غیرقابل استفاده می‌شود به همین دلیل از قدیم‌الایام برای نگهداری آن تمهیداتی می‌اندیشیدند؛ خشک کردن، نمک سود کردن و البته قرمه‌کردن گوشت از این تمهیدات بوده‌است که هنوز هم در بسیاری از نقاط کشور ما و به ویژه در میان عشایر و روستاییان، کاربرد دارد.


چنان‌که اشاره کردیم، فرایند تولید قرمه‌سبزی با همین قرمه کردن آغاز و طی قرن‌ها، پلو و دیگر افزودنی‌های خوشمزه با این خورش خوش‌طعم همدم شد. بنابراین، قرمه‌سبزی دست پخت مادر شما، با آن‌چه که احتمالاً داریوش یا کورش هخامنشی خورده‌اند، تفاوت اساسی دارد!


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب