طبع، خواص، مضرات و مُصلح به در ویکی آنا
میوه به معروف است به سیب طلایی و برای درمان بسیاری از بیماری ها از قبیل افسردگی، زخم معده و بیماری های قلبی از گذشته تا کنون مورد استفاده بوده است.
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، به، میوه ای زمستانی و بسیار پر خاصیت شبیه گلابی و معمولاً به رنگ سبز یا زرد روشن است. میوه ای معطر و متعلق به خانواده ی گل سرخیان.
اين ميوه اگرچه به صورت خام نيز خوردنی است ولي اغلب، پخته آن را به صورت مربا و همچنين در غذاهایی همچون خورش و خوراك مصرف میكنند.
خواص و مضرات به
- بوییدن هر نوع بهی نشاط آور است و سبب بهبود تنگی نفس نیز میشود.
- ترکیب شربت به با شربت لیمو برای نشاط و تقویت قلب بینظیر است.
- آنتی اکسیدان های مختلف در به، به کاهش استرس و حفظ ذهنی آرام کمک می کنند.
- به شیرین در خواص مربوط به قبض مانند رفع اسهال و رفع سستی دهانه معده و … نسبت به به ترش مزه ضعیفتر است.
- مصرف به شیرین به طور کلی برای افراد سرد مزاج مناسبتر است.
- جرم به دیرهضم بوده و برای رودهها مضر است؛ همچنین موجب اختلال در هضم غذا و گرفتگی مجاری میشود، ولی آب به، به تنهایی برای معده و هضم مفید میباشد.
- به پخته شده یا جوشیده، تهوع و استفراغ را از بین می برد و به عنوان یک دیورتیک خوب، به حذف سموم و مایعاتی که بدن می سازد، کمک می کنند.
- به باید بعد از غذا خورده شود و مصرف آن قبل از غذا باعث بستن شکم و یبوست میشود.
- مکیدن آب به، دهان را خوش بو میکند.
- مقوی قلب، مغز و اعصاب است.
- یکی از خواص به شیرین، مدّر بودن آن است بنابراین برای پاکسازی و شستشوی کلیه و مجاری ادراری مفید است.
- ميگويند با خوردن به، عرق بدن خوشبو میشود.
- خانمهای باردار برای جلوگيری از سقط جنين به مصرف میكنند.
- علاوه بر گوشت به، دانه آن نيز اثر شفابخشی برای التهابهای دستگاه گوارش و مخاطها، سرفههای خشك، سينه درد، تب و گرفتگي صدا دارد ولي مراقب باشيد از جويدن و بلعيدن بهدانه بپرهيزيد زيرا بهدانه، حاوی يك ماده سمی است كه براي بدن مضر است.
- بنابراين چند عدد بهدانه را مدتي در دهان نگه داشته و مرتب بمكيد تا لعاب آن خارج شود، سپس بيرون بريزيد يا اينكه چند عدد بهدانه را در آب داغ بخيسانيد و از لعاب آن استفاده كنيد.
- خاصیت غذایی “به” نسبتاً زیاد بوده ولی نوع ترش آن دیرهضم است.
- جویدن “به” حتی اگر قورت داده نشود باعث پاکسازی دهان و دندانها شده، دهان را خوشبو کرده و اثرات مفیدی برای مغز دارد.
- در زنان باردار بوئیدن “به” ویار را مهار میکند. تهوع بارداری را رفع میکند، جنین را از سقط محافظت میکند.
- به اشتها را تحریک کرده و به هضم کمک میکند.
- فنولهای موجود در بسیاری از مواد غذایی باعث ایجاد زخم معده می شوند.
- ضد سرطان به علت آنکه این میوه دارای آنتی اکسیدان می باشد.
- به، یک میوه کم کالری است ،اما سرشار از فیبر غذایی می باشد.
- کمک به پایین آوردن کلسترول خون
- کمک به پایین آوردن فشار خون، به خاطر دارا بودن پتاسیم
- به درمان موثر برای بیماری ها و ناراحتی های صبحگاهی است.به، زمانی که با عسل مخلوط شود، می تواند به درمان کولیت، اسهال، یبوست و عفونت های روده کمک کند و شربت به برای درمان هموروئید نیز استفاده می شود.
- کاهش خطرات بیماری های قلبی، به خاطر دارا بودن ویتامین ث
- تحقیقات نشان داده است که میوه به ممکن است خاصیت ضد ویروسی نیز داشته باشند.
- جلوگیری از التهاب پلک و استراحت چشمان خسته ؛ به این طریق که چند قاچ به تازه را روی محل درد قرار دهید.
- مانع قی و خمار است و سبب تسکین تشنگی میشود.
- به، قابض است، قبض طبع میآورد و خونریزیهای داخلی را بند میآورد.
- مانند سیب میتوان آب به را گرفته و رب به درست کرد.
- مصرف زیاد به، به کسانی که مبتلا به انسداد مجاری هستند، توصیه نمیشود جون جرم به دیرهضم است و باعث تشدید گرفتگی مجاری میشود.
- مضر روده (جرم آن) است و کسانی که مشکلات گوارشی دارند بهتر است فقط آب به را مصرف کنند.
- چون دارای مزاج گرم است، مصرف زیاد آن به گرم مزاجان توصیه نمیشود.
طبع به چیست؟
مزاج به گرم و تر است. هرچه مزه آن به سمت ترشی برود سردی و خشکی آن بیشتر میشود.
مصلح به چیست؟
مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج به، مصرف آن همراه انیسون یا عسل و مربا کردن آن با عسل است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/