طبع، خواص، مضرات و مُصلح زرچوبه در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، پودر زردچوبه که ما در خانه به عنوان ادویه استفاده میکنیم در واقع پودری است که از آسیاب کردن ریشههای این گیاه به دست میآید. رنگ زردچوبه باعث شده است که در بسیاری از فرهنگها از پودر آن به عنوان رنگ استفاده کنند. زردچوبه را در نواحی مختلف به اشکال مختلف مثل پودر زردچوبه، عصاره زردچوبه، چای زردچوبه، کپسول مکمل غذایی و حتی صابون زردچوبه استفاده میکنند.
این گیاه به مدت هزاران سال در آسیا مورد استفاده قرار گرفته است و بخش عمده ای از آیووردا، طب سنتی چینی، داروی سیدها و اونانی را تشکیل می دهد.
زردچوبه برای هزاران سال است که در هند به عنوان ادویه و داروی گیاهی مورد استفاده قرار میگیرد. دانشمندان اخیرا بر روی این ماده که هندیان تا این اندازه به آن اعتقاد دارند پژوهشهای زیادی انجام دادهاند و به این نتیجه رسیدند که زردچوبه واقعا دارای ترکیباتی با خواص درمانی قدرتمند است. این ترکیبات به نام کورکومینوید شناخته میشوند که مهمترین آنها کورکومین است.
میزان مصرف ادویههایی مانند زردچوبه، جهت بهرهمندی از خواص آن، نباید بیش از هفت گرم باشد.
خواص و مضرات زردچوبه
- از مهمترین خواص زردچوبه رفع گرفتگیهای کبد است.
- ترکیبات زرد چوبه برای جلوگیری از از دست دادن مو مفید است و به درمان بیماری هایی مثل شوره سر کمک می کنند.
- اگر در غذایی که زردچوبه بکار رفته آبلیمو نیز اضافه شود، برای درمان کبد چرب بسیار مفید است.
- جویدن این گیاه در دهان برای تسکین درد دندان مفید است، البته اگر کمی تفت داده و به صورت گرم و نرم شده استفاده شود.
- خوردن زرد چوبه می تواند با عدم تعادل هورمونی که پرمویی را به همراه دارد، درمان کند.
- خواص ضد التهاب و ضد عفونی کننده زرد چوبه به تسکین سوختگی کمک می کند.
- کورکومین موجود در زردچوبه به منظور کاهش شدت علائم قاعدگی یافت شد. این اثر را می توان به اثرات ضد التهابی آن نسبت داد.
- ذرات گرد این گیاه برای خشک کردن زخمها و رفع درد ورم آنها، مفید است.
- کوبیده آن (پودر زردچوبه) جهت بندآمدن خونریزی زالو بکار میرود.
- زردچوبه به غلبه بر التهاب کمک می کند و به درمان ناخوشی های تحریک کننده مانند سرطان و ورم مفاصل هم کمک می کند. به خاطر ترکیبات کورکومین اش، این ادویه نیز فواید عصبی و سلامتی قلبی عروقی را نیز به همراه دارد.
- زرد چوبه توانست از استرس اکسیداتیو ناشی از دیابت به خاطر خواص آنتی اکسیدان آن جلوگیری کند.
- زردچوبه حاوی رنگدانه های کورکومینویید هستند که به ژن هایی تبدیل می شوند که سنتز آنتی اکسیدان ها را افزایش می دهند. این کار از سلول های مغز و پوست از آسیب رادیکال آزاد محافظت می کند، غلظت را بهبود می بخشد و حتی تشکیل خطوط و چین و چروک ظریف را کاهش می دهد.
- بستن زردچوبه به محل ورمها باعث کاهش درد آن و تحلیل ورم میشود .
- مصرف مناسب آن برای تقویت چشم مفید است.
- مصرفش به جلوگیری از کلسترول و قند خون بالا کمک می کند که به چاق نشدن کمک می کند
- خواص ضد التهاب و ضد عفونی کننده زرد چوبه به تسکین سوختگی کمک می کند.
- کورکومین می تواند سطح گلوکز خون را کاهش دهد در نتیجه به جلوگیری از دیابت کمک می کند
- کورکومین موجود در زرد چوبه می تواند به درمان اختلالات کبد مرتبط با دیابت نیز کمک کند.
- خاصیت ضد التهابی زرد چوبه می تواند به افزایش ایمنی تا حد زیادی کمک کند.
- زردچوبه ضمن خواصی که دارد، نباید با داروهای ضدانعقاد مصرف شود و بهتر است هفت روز قبل از هر عمل جراحی، مصرف آن به حداقل برسد.
- مصرف زردچوبه برای بیماران با سابقه سنگ کیسه صفرا، مبتلایان به زخم معده، مبتلایان به بیماریهای قلبی و افراد گرم مزاج مفید نیست.
طبع زردچوبه چیست؟
مزاج زردچوبه گرم و خشک است.
مصلح زردچوبه چیست؟
آب لیمو و آب بالنگ مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج زردچوبه و مهمتر از همه کاهنده عوارض آن هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/