طبع، خواص، مضرات و مُصلح خردل در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههایدیگر خبرگزاری آنا، این گیاه دارای برگ بوده و گلهای آن زرد رنگ است و بوی نسبتاً مطبوعی دارد.
بخشهای مختلف گیاه خردل خوراکی است و مواد مغذی بسیاری دارند.
دانهی خردل سرشار از مواد معدنیای مانند کلسیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم است. همچنین دانهی خردل محتوی ویتامین A و فولات است.
برگهای گیاه خردل سرشار از مواد معدنی ضروری مانند پتاسیم، کلسیم، فسفر و منیزیم هستند. همچنین برگ خردل محتوی مقدار زیادی فیبر، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین C و فولات است.
در پزشکی از خردل به دو صورت استفاده میشود: خردل سفید و خردل سیاه. خردل سیاه به صورت دانه و خردل سفید به صورت آرد استفاده میشود.
معمولاً مردم خردل را به صورت سس استفاده میکنند که ترکیبی از دانه کوبیدهی خردل سفید و سرکه، روغن زیتون، نمک و فلفل است.
خواص و مضرات خردل
- برگهای خردل به لطف وجود آنتیاکسیدانهای قوی و مقدار زیاد فیبرشان میتوانند در سمزدایی بدن مؤثر باشند.
- برگ خردل در کاهش عوارض یائسگی مؤثر است.
- گرمی و خشکی آن بسیار زیاد است و میتواند به عنوان یک داروی بسیار قوی عمل کند.
- خردل با عفونتهای مجرای تنفسی مقابله میکند. اگر سرفه میکنید خردل را دریابید.
- روغن خردل یکی از بهترین روغنها برای کمک به سلامت قلب است.
- درماتوفیتوز (کچلی یا قارچ پوستی) یک بیماری پوستی مشترک بین انسان و حیوان است که بهوسیلهی قارچهایی بهنام «درماتوفیت» ایجاد میشود. دانهی خردل با خواص ضدباکتریاش، میتواند به درمان زخمهای ناشی از درماتوفیتوز کمک کند.
- ضمادهای تهیهشده از دانهی خردل در درمان دردها و درمان اسپاسم (گرفتگی عضلات) مؤثرند.
- دانهی خردل به درمان سرماخوردگی و درمان مشکلات سینوس کمک میکند.
- خردل کمردرد و روماتیسم را تسکین میدهد.
- خردل ضد یبوست است.
- برگهای خردل سرشار از ویتامین C است و در کشور چین آنها را به عنوان تقویت کننده و برای تصفیهی خون به غذا اضافه میکنند.
- پسوریازیس نوعی اختلال خودایمنیِ التهابیِ مزمنِ پوست است. دانهی خردل در درمان این بیماری مؤثر است.
- خردل در صورت استفاده صحیح خواص زیادی دارد و در صورت استفاده نابجا سمی بوده و عوارض بسیار بدی بر بدن دارد.
- جویدن آن بلغم دهان را از بین میبرد، به درمان بیماریهای دهان و دندان کمک میکند.
- با عسل مقوی قوای جنسی است و سرفه خلطی ناشی از بلغم را بهبود میبخشد.
- خوردن آن به همراه غذا باعث هضم بهتر غذا و گرم کردن معده میشود.
- درد کبد سرد را تسکین میدهد و سبب تقویت معده سرد و کبد سرد میشود.
- مالیدن تخم خشک شده خردل به چشم برای بیماریهای چشم مفید است.
- خردل را به تنهایی نمیتوان مصرف کرد و میبایست به همراه غذا و یا یکی از مصلحاتش مصرف شود.
- تحلیل برنده رطوبتهای معده و مغز است.
- در تمامی بیماریهای سرد مغز و آنهایی که ناشی از ریح (باد) در آن باشد مفید است.
- سبب رفع نزلههای سرد میشود.
- بازکننده انسدادها و گرفتگیها (در عروق، بافت کبد، مغز و …) است.
- از طریق ادرار فضولات را از بدن خارج میکند.
- زیاده روی در مصرف خردل سبب تغییر میزان مخاط و رطوبت بدن، ریزش مستمر آب از دهان و بینی، التهاب معده و سیستم گوارشی، اختلالات آلرژیک، تهوع و استفراغ و عطش و آسیب رسی به کلیه و کبد میشود.
- مصرف خردل برای کودکان زیر ۵ سال، زنان باردار و شیرده، افراد مبتلا به ناراحتیهای گوارشی، افراد با سابقه سنگ صفرا یا سنگ کلیه، افراد مبات به حساسیتهای پوستی و افراد گرم مزاج (سبب تشنگی در این افراد میگردد) مضر است و توصیه نمیگردد.
طبع خردل چیست؟
مزاج خردل گرم و خشک است.
مصلح خردل چیست؟
کاسنی، سرکه، بادام شیرین درختی یا روغن آن مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج خردل هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/