دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 مهر 1399 - 08:53

طبع، خواص، مضرات و مُصلح گندم در ویکی آنا

گندم یکی از غلات پرمصرف در سرتاسر جهان و ماده اصلی در پخت نان است.
کد خبر : 520119
pic180725115531427.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا، گندم و سبوس آن از مواد غذایی ارزان و قابل دسترس هستند که با توجه به خواص فوق‌العاده‌‌‌ی آن، مصرفش به همه توصیه می‌شود.


متاسفانه اکثر افراد به استفاده از غلات تصفیه شده عادت دارند، اما بیشترین مواد معدنی و مفید این غلات در پوسته و سبوس آن‌ها وجود دارد.


معمولا گندمها را به دو دسته کلی گندم بهاره و گندم پاییزه تقسیم بندی می‌کنند. این دو نوع علاوه بر آن که دانه‌هایشان از نظر رنگ، بافت، شکل و ... باهم فرق دارد شرایط رشد و نمو آنها نیز باهم تفاوت می‌کند. این دو نوع گندم را در دو زمان مختلف در سال کشت می‌نمایند. دانه گندم، دارای شیاری است که در طول دانه قرار می‌گیرد. عمق این شیار در گندمهای پاییزه زیاد و در گندمهای بهاره کم است. طرفین این شیار در گندمهای بهاره گرد و در گندمهای پاییزه گوشه‌دار می‌باشد.



خواص و مضرات گندم



  • یکی از بزرگ‌ترین خواص غلات کامل پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی است.

  • رژیم غذایی مبتنی بر گندم خطر ابتلا به آسم در کودکان را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.

  • روی موجود در گندم به تغذیه پوست، مبارزه با آکنه و سلنیوم و ویتامین E موجود در گندم، به پیشگیری از آفتاب سوختگی کمک می‌کند.




  • روی علاوه بر تاثیرات مثبت بر پوست باعث تقویت ریشه مو شده و مقاومت ساقه مو را افزایش داده و از ریزش آن‌ها جلوگیری می‌کند.

  • مصرف بیشتر محصولات گندم کامل و تصفیه نشده در رژیم غذایی خانم‌ها به دلیل داشتن فیبر و پروتئین زیاد، به کاهش علائم یائسگی کمک می‌کند.

  • گندم کامل سطح انرژی و نشاط در زنان را بالا می‌برد.

  • جالب است بدانید غلات تصفیه شده می‌تواند منجر به اضافه وزن شما شود، اما غلات کامل و سبوس‌دار باعث کاهش وزن شما می‌شود.

  • یکی از علائم اصلی دردهای روماتیسمی، ایجاد التهابات مزمن در بافت‌های بدن است. مصرف منظم گندم کامل این التهابات و دردهای ناشی از آن را از بین می‌برد.

  • خاصیت ضدالتهابی گندم، خطر ابتلا به سایر بیماری‌ها مانند پوکی استخوان، بیماری های قلبی، آلزایمر و دیابت نوع ۲ را نیز کاهش می دهد.

  • گندم سرشار از منیزیم است که بیش از ۳۰۰ آنزیم مورد نیاز بدن را در خود دارد. این آنزیم‌ها در استفاده کاربردی بدن از انسولین و ترشح گلوکز نقش دارند. مصرف غلات کامل مانند گندم با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ رابطه معکوس دارد. در این مورد گندم سبوس‌دار تاثیر بیشتری نسبت به جوانه گندم دارد.

  • هنگامی که شما یک رژیم غذایی غنی از فیبر شامل نان گندم، غلات و حبوبات که سبوس بالایی دارند انتخاب می‌کنید، می‌توانید مطمئن باشید که از مشکلاتی مانند درد، نفخ شکم، تهوع، یبوست، کاسته خواهد شد.

  • افزایش استروژن، که اغلب به سرطان پستان منجر می‌شود، با مصرف گندم، می‌توان کنترل کرد.

  • فیبر موجود در گندم کامل، فرایند هضم  را در بدن تقویت کرده و سوخت و ساز کلی بدن را بهبود می‌بخشد.




  • از آن‌جا که گندم کامل سرشار از فیبر نامحلول است، انتقال سریع و آسان مواد از روده را تضمین می‌کند. در نتیجه ترشح اسیدهای صفراوی کاهش پیدا می‌کند. در واقع این اسیدها عامل اصلی تشکیل سنگ کیسه صفرا هستند.

  • گندم کامل به دلیل انواع ویتامین‌هایی که در خود دارد، به افزایش انرژی در بدن شما کمک می‌کند.

  •  علاوه بر این ویتامین‌های گروه B مانند ترکیبات کربوهیدرات باعث می‌شود بدن دیرتر خسته شود.

  • گندم کامل و سبوس‌دار نسبت به شکل تصفیه شده آن گزینه بسیار مناسب‌تری برای افراد مبتلا به چاقی است.

  • خوردن غذاهای سرشار از فیبر مانند غلات سبوس‌دار، باعث سیری طولانی مدت معده شده و به جلوگیری از پرخوری کمک می‌کند.

  •  خوردن غلات سبوس دار همچنین سوخت و ساز چربی‌ها به خصوص چربی دور شکم را افزایش داده و اضافه وزن را برطرف می‌کند.

  • اگر شما دچار سندروم روده تحریک پذیر هستید محدود کردن مصرف این دانه می تواند ایده خوبی باشد.

  • این دانه شامل مقادیر زیادی از پروتئین گلوتن است، بنابراین مصرف آن برای افراد حساس به گلوتن مشکلاتی در پی دارد و ممکن است یک پاسخ ایمنی مضر ایجاد کند که از علائم بیماری سلیاک است.

  • علائم حساسیت به گلوتن عبارتند از: دل درد، سردرد، خستگی، اسهال ، درد مفاصل، نفخ و اگزما



طبع گندم چیست؟


مزاج گندم از نظر طب سنتی گرم و معتدل است.
گندم تازه خشک نشده گرم و تر است.



مصلح گندم چیست؟


انواع مصلحات آن سرکه کهنه و شیرینی‌های طبیعی معرفی شده است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته