طبع، خواص، مضرات و مُصلح سیب زمینی ترشی در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههایدیگر خبرگزاری آنا، سیب زمینی ترشی با نام انگلیسی Jerusalem artichoke و نام های محلی شلغم شیرازی، یرآلماسى و قلقلاس شناخته می شود.
سیبزمینی ترشی گیاهی است از خانوادهی مرکبات که گلهایی شبیه به گلهای آفتابگردان دارد. البته گلهای این گیاه کوچکتر از آفتابگردان بوده و غدهی آن قابل مصرف است.
رنگ این سیبزمینیها از زرد تا قرمز متغیر است. اصلیترین ترکیب موجود در این مادهی غذایی مانند سیبزمینیهای معمولی نشاسته نیست بلکه کربوهیدراتی به نام «اینولین» است که برعکس نشاسته تأثیری در روی قند خون بیماران دیابتی ندارد.
بخش خوردنی سیبزمینی ترشی همان غدهی آن است که میشود به صورت خام یا پخته خورده شود. این غدهها با یک ریتم منظم در طول زمستان رشد میکنند. طعم این مادهی غذایی در حالت پختهشده دلچسب است و میتوان از آن مانند خود سیبزمینی در تهیهی انواع غذاها استفاده کرد.
میتوانید سیبزمینی ترشی را در سالاد، رنده شدهی آن را در سس سرکه، به صورت بخارپز شده، در ترکیب غذاها و همچنین به صورت سرخ کردنی و پوره و یا ترشی میل کنید. طعم این مادهی غذایی تا حدودی شبیه به آرتیشو میباشد.
خواص و مضرات سیب زمینی ترشی
- خوردن آن برای سرفه و خشونت سینه نافع است
- کسانی که مرض قند دارند تازه آن را میتوانند مصرف کنند، لاغری را که در اثر مرض قند باشد برطرف میسازد.
- غدههای تازه به سختی تبدیل به قند میشود برای اشخاصی که بیماری قند دارند در رژیم غذایی جانشین خوبی برای سیب زمینی است.
- محرک نیروی جنسی است.
- چاقکننده و ملین است.
- نوع سوخته این نوع سیب زمینی برای تقویت مو و ضماد آن جهت درمان امراض موثر است.
- برای زخم های پوستی مفید است.
- ادرارآور و همچنین اشتهاآور است.
- سیب زمینی ترشی با دارا بودن ویتامین A، فراوان کمک میکند که بینایی شما بهتر و دیدتان افزایش یابد.
- کاهنده فشار خون و بهبود دهنده عملکرد کبد است.
- سیبزمینی ترشی به اندازه کافی بزرگ است اما خیلی زود رطوبت خود را از دست داده و به سادگی چروکیده میشود. برای همین بهتر است بعد از چیده شدن مصرف شود.
- سیب زمینی ترشی دارای آهن فراوانی است که به درمان فقر آهن کمک میکند.
- به عقیدهی متخصصان تغذیه، سیبزمینی ترشی انرژیزا بوده و خواص ضدعفونیکنندگی دارد.
- این مادهی غذایی همچنین میتواند باعث افزایش شیر خانمهای شیرده شود.
- زودهضم بودن این غدهی مفید برای بهبود زخم معده و روده میباشد.
- اینولین موجود در سیبزمینی ترشی به فروکتوز تبدیل میشود و برای همین میتواند در افراد حساس باعث نفخ و باد شود.
طبع سیب زمینی ترشی چیست؟
مزاج آن گرم و تر است.
مصلح سیب زمینی ترشی چیست؟
از مصلحات آن میتوان دارچین، عسل، سکنجبین، سرکه، خردل و میخک را نام برد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/