دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 مهر 1399 - 10:13

طبع، خواص، مضرات و مُصلح میخک در ویکی آنا

گل میخک یک محصول بسیار معطر است، که معمولا به عنوان یک ادویه استفاده می شود.
کد خبر : 520103
یسی.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا، گیاه میخک معمولاً به اندازه 8 تا 12 متر ارتفاع دارد.
طعم و مزه متمایز آن جز ادویه های خاص محسوب می شود. به طور گسترده در آروماتراپی استفاده می شود، برای دندانپزشکی به شکل روغن به کار برده می شود و برای سایر مشکلات طحال، اسهال، سرماخوردگی و سرفه و غیره هم کاربرد دارد.


کاربرد آن در آشپزی علاوه بر افزودن طعم و مزه به دلیل خواص ضد عفونی کننده آن نیز است.


میخک با خاصیت فراوانی که دارد یکی از معروف ترین ادویه های موجود در دنیا است چرا که علاوه بر خاصیت شفابخشی که دارد به خاطر شکل ظاهری زیبای خود به عنوان گیاه زینتی پرورش داده می شود.


میخک را می‌توان در پخت‌وپز استفاده کرد، هندیها در طول تاریخ از این گیاه در غذاهای خود استفاده می‌کرده‌اند و به عنوان ادویه معطر به برنج اضافه می‌کردند.


چای میخک


برای تهیه چایی یا دم کرده میخک مقدر 10 گرم میخک را با یک لیتر آب جوش مخلوط کرده و بمدت 5 دققیه دم کنید.



خواص و مضرات میخک



  • ميخك تقويت كننده مغز است و كسانی كه حافظه ضعيف دارند بايد از دم كرده ميخك استفاده كنند.

  • ميخك از سرطان جلوگيری كرده و حتی درمان كننده سرطان می باشد.

  • مداومت در مصرف آن با شیر تازه باعث تحریک قوای جنسی می‌شود.

  • برای لطیف کردن و زود هضم شدن غذا از میخک به عنوان ادویه استفاده می‌شود. عطر و طعم بی‌نظیری به غذا می‌بخشد.

  • ادویه مناسبی برای غذاهای نفاخ و تولید کننده ریاح است و ریاح تولید شده از غذا را به تحلیل می‎برد.




  • خواص ضد درد میخک باعث شده است است از آن برای درد دندان استفاده شود.

  • علاوه بر این میخک تهوع و استفراغ را نیز برطرف می کند.

  • طبق تحقیقات انجام شده روغن میخک با مهار مسیرهای سیکلواکسژناز در بیماری‌های التهابی موثر است.

  • محلولی از آبلیمو و سایر ادویه‌جات مانند میخک، زنجبیل، دارچین و … برای خواباندن ماهی بسیار مناسب است.

  • میخک مقوی قلب، مغز و کبد است.

  • برای تقویت فکر و ذهن مفید است.

  • مقوی قوای جنسی است.

  • در طب سنتی ایران در جهت تقویت لثه و درد دندان و رفع بدبوی دهان کاربرد داشته است.

  •  از میخک در بیماری‌های گوارشی مانند فواق (سکسکه) وجشاء (آروغ) و بیماری‌های رحم و بیماری‌های تنفسی مانند سرفه استعمال می‌شود.

  • به منظور رفع سردرد سرد و مرطوب، فالج، نزله و سکته مفید است.

  • در درمان اکثر بیماری‌های سرد و تر اعصاب و مغز مفید است.

  • برای سوداوی مزاج‌ها و کسانی که بیماری ناشی از غلبه سودا دارند بکار می‌رود.

  • مقوی لثه و بهبود درد دندان ناشی از سردی است. گذاشتن میخک روی دندانی که درد می‌کند، باعث بی حس شدن و کاهش درد آن می شود.

  • مزمزه آن باعث رفع بوی بد دهان می‌شود.

  • به چشم کشیدن یا خوردن آن باعث تقویت بینایی می‌شود.

  • تنگی نفس و سرفه سرد و مرطوب با مصرف میخک بهبود می‌یابد.

  • در بهبود بیماری وسواس مفید است.

  • همچنین رافع ترس و حشت است و باعث شجاعت می‌شود.

  • موجب تقویت کلیه سرد و طحال است.




  • مقوی و گرم کننده رحم سرد است.

  • در رفع بیماری‌های سرد اعضای تناسلی مانند درمان قطره قطره آمدن ادرار بکار می‌رود.

  • محلل ورم‌های سرد و تسکین دهنده دردهای سرد است.

  • عصاره‌های آبی و اتانولی میخک دارای اثرات ضد میکروبی بر علیه استافیلوکوک طلائی مقام پنی‌سیلین دارد و رشد باکتری‌های ایجاد‌کننده پوسیدگی دندان نیز جلوگیری می‌کند.

  • ميخك تب بر است.

  • ميخك كرم كش است و داروهای كرم كش دارای ميخك می باشند.

  • براي گردش خون و قلب مفيد است.

  • اسهال و دل درد را تقويت می كند.

  • براي درمان كمردرد، چای ميخك و يا دو قطره اسانس ميخك را با آب گرم و يا چای مخلوط كرده و بنوشيد.

  • نوشيدن يك فنجان چای ميخك بعد از غذا گاز و درد معده را از بين می برد.

  • استفاده از ميخك گرفتگی عضله را از بين می برد.

  • رقیق نموندن خون و افزایش خونریزی، کاهش سطح قابل ملاحظه‌ای از قند خون، ایجاد آلرژی و واکنش‌های حساسیتی، ایجاد مشکلات تنگی نفس و حواس پرتی و آسیب جدی به کلیه و روده‌ها از عوارض مصرف زیاد میخک هستند.



طبع میخک چیست؟


مزاج آن گرم و خشک است.



مصلح میخک چیست؟


صمغ عربی مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج میخک است.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب