دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام صراف در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

ماجرای شکافته شدن قبر حضرت رقیه (س) در گذشته و درس‌هایی که می‌توان از این اتفاق آموخت/ وجود حضرت رقیه (س) اظهرمن‌الشمس است

این کارشناس مذهبی گفت: وجود و حضور حضرت رقیه (س) برای کسانی که در زمینه تاریخ اسلام پژوهش کرده‌اند؛ غیرقابل انکار است.
کد خبر : 517175
2893368.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، پنجم ماه صفر در برخی تقویم‌های شیعی سالروز درگذشت حضرت رقیه (س) دختر خردسال امام حسین (ع) ذکر شده است. حضرت رقیه (س) در واقعه کربلا حضور داشت و همراه با کاروان اسرا به شام برده شد و در شام درگذشت. شیعیان شب و روز سوم محرم را به روضه این بانوی بزرگوار اختصاص داده‌اند.


حجت‌الاسلام عباس صراف در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، گفت: وجود و حضور حضرت رقیه (س) برای کسانی که در زمینه تاریخ اسلام پژوهش کرده‌اند؛ مخصوصاً در حوزه عاشورا پژوهی و افرادی که به صورت تخصصی در خصوص حادثه کربلا و افراد جریان‌ساز در این حادثه تحقیق و پژوهش کرده‌اند قطعی و اظهرمن‌الشمس است.


وی اظهار کرد: به غیر موارد مستند این‌همه کرامات و اشارات معنوی که از ناحیه ایشان برای بزرگان و اهل معرفت اتفاق افتاده خود دلالت بر وجود حضرت رقیه (س) دارد. مرحوم آیت‌الله مجتبی تهرانی می‌فرمود؛ بعضی‌ها می‌گویند خانم رقیه نبوده، اگر نبودش این‌همه کار می‌کند اگر بود چه اتفاق می‌افتد.


این کارشناس مذهبی ضمن بیان اینکه کتاب‌های بسیاری در حوزه کراماتی که از این خانم صادرشده و فضایل و مناقب ایشان نوشته شده است، ابراز کرد: در کنار اینها مستندات تاریخی از قدما و مقاتل وجود حضرت رقیه (س) را تأیید کرده‌اند که قدیمی‌ترین آن‌ها کتاب «کامل بهائی» است که در آن از خانم حضرت رقیه (س) نام برده شده و به بعضی از وقایعی که برای ایشان اتفاق افتاده اشاره کرده است.


صراف اضافه کرد: مرحوم سید ابن طاووس نیز در کتاب لهوف مطالبی بسیار مستند و دقیق درباره حضرت رقیه (س) نقل می‌کند. در کتب معتبر دیگری هم شرح وقایع پیش‌آمده برای حضرت و نحوه شهادت ایشان ذکر شده و قابل توجه است.


وی خاطرنشان کرد: در طول تقریباً سه سده دو مرتبه قبر این بانو در خرابه شام که همان مکان است که حرم حضرت قرار دارد را آب گرفته و مجبور شدند قبر را بشکافند و و جابجا کنند؛ بزرگان ما بر اساس یک سری از قرائن در این جابه‌جایی‌ها یقین بر ایشان حاصل شده و نشان از وجود این بانو در مکان فعلی در دمشق سوریه دارد. این اتفاق در زمان مرحوم سید ابراهیم دمشقی اتفاق افتاد و یکی هم در زمان سید محسن امین صاحب کتاب «اعیان الشیعه» اتفاق افتاده است و طبق آنچه مشاهده و بررسی شده نشان از وجود این بانو در مکان فعلی در دمشق سوریه دارد.


این خطیب با اشاره به اینکه امروز کتاب‌های تخصصی بسیاری حول شخصیت ایشان نوشته شده است، افزود: جدیدترین کتابی که درباره حضرت رقیه (س) منتشر شده است به همت موسسه قدیم الاحسان منتشر شده است که کتابی متقن و قوی در نقل مستندات درباره این خانم است.


صراف گفت: برخی هم درباره اسم حضرت تشکیک دارند که مثلا نامشان زبیده بوده ولی در انکار اینکه حضرت نبوده است حرفی برای گفتن وجود ندارد.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب