طبع، خواص، مضرات و مُصلح فلفل سبز و قرمز در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، فلفل سبزها گونه های مختلف دارند که به طور کلی به دو صورت در بازار عرضه می شوند: قسم اول فلفل سبز تند یا فلفل قرمز که قرمز شده ان را «فلفل فرنگی» نیز می گویند و در کتب طب سنتی با نام «فلفل احمر»، «فلفل هندی» نام برده شده است.
قسم دوم فلفل سبز شیرین به فارسی «فلفل دلمه ای» و «فلفل شیرین» هستند.
هنگام چیدن فلفل سبز تند ابتدا رنگ آن سبز است و به مرور زمان و بعد از آن که کاملا رسیده شود رنگ آن قرمز شده و طعمش تند تر می گردد.
علت احساس تندی کردن در دهان به وسیلهٔ فلفل، مادهای است به نام کاپسیسین که بسیار برای بدن مفید است.
از نظر خواص تغذیه ای تفاوت چندانی بین فلفل تند و شیرین وجود ندارد و فقط فلفل ها با رنگ های مختلف، ترکیبات کاروتنوئیدی متفاوتی دارند و از لحاظ ارزش غذایی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
خواص و مضرات فلفل سبز و قرمز
- کپساسین فلفل سبز به درمان درد آرتروز و روماتیسم کمک می کند و ورم ناشی از این دردها را کاهش می دهد.
- فلفل شیرین سرشار از کلسیم است و بدین ترتیب می تواند برای سلامت استخوان ها مفید باشد. این خاصیت فلفل سبز شیرین به استحکام دندان ها نیز کمک می کند.
- فلفل با تحریک تولید مایعات هاضمه در معده و نابودی باکتریهایی که می توانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقویت می کند.
- مصرف فلفل سبز روند پیری را کاهش داده و از بروز سرطان جلوگیری می کند.
- آنهایی که از زونا، درد ناشی از دیابت ، درد پس از برداشتن پستان (ماستکتومی) و سایر دردهای پس از عمل جراحی رنج می برند، می توانند به ویژه از چندین نوع فلفل یا انواع "کرمهای کپساسین" که قابل دسترسی است، بهره ببرند.
- فلفل سبز از دسته سبزیجات با طبیعت گرم است و برای افراد بی اشتها محرک بسیار خوبی است.
- این سبزی باعث افزایش میل جنسی میشود.
- در از بین بردن بوی بد دهان نقش مهمی دارد.
- تقویت اعصاب از دیگر فواید خوردن فلفل سبز است.
- کسانی که از بواسیر رنج میبرند میتوانند برای درمان این بیماری گرد خشک شده ی فلفل را روی غذا بپاشند.
- گرمای فلفل قرمز، مخاط را پاک میکند و آن را نرمتر میکند.
- فلفل قرمز فعالیت قلب را افزایش میدهد و به آن قدرت و انرژی میبخشد.
- فلفل قرمز با افزایش جریان خون به پوست سر در رشد موهای سر موثر است.
- به دلیل خاصیت ضد عفونی که دارد، به روند درمانی این اخلاط و عفونتها سرعت میبخشد.
- فلفل میزان کلسترول خون را پایین می آورد. که این امر باعث پایین آمدن فشارخون میشود.
- این گیاه همچنین از انعقاد خون در رگهای خونی جلوگیری می کند، این خواص فلفل به پیشگیری از بیماریهای قلبی نظیر آرترواسکلروز (سخت شدن رگها) کمک می کند.
- میزان کلسترول خون و سیگنال های درد در بدن را کاهش می دهد و خاصیت ضد باکتری و ضد اکسیدی برای حفاظت از سلول های آسیب دیده دارد.
- آنتی اكسیدان موجود در فلفل سبز میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان را كاهش دهد.
- کپساسین، سبب کاهش میزان کلسترول خون و کاهش شدت سیگنالهای درد در بدن میشود. این ماده همچنین خاصیت ضد اکسیدی (که سلولهای شما ار از آسیب دیدن محافظت می کند) و ضد باکتری دارد.
- فلفل سبز برای لاغری به ویژه نوع تند آن کاهش اشتها و افزایش چربی سوزی است.
- فلفل سبز سرشار از ویتامین C است.
- یکی از فواید فلفل سبز به دلیل وجود کپسایسین، علاوه بر طعم تندی، کاهش وزن در دوران بارداری است.
- خوردن فلفل سبز در بارداری نه تنها سوختن چربی های مضر را به همراه خواهد داشت، بلکه کالری حاصل از سوختن چربی سبب سرحال شدن زن حامله شده و کاهش وزن او را به دنبال خواهد داشت.
- گرچه خواص فلفل سبز تند به دلیل وجود کپساسین بسیار است اما مصرف بیش از حد و طولانی این فلفل می تواند به گیرنده های حسی آسیب بزند و حساسیت نسبت به عطر و طعم تند را از بین ببرد.
- با وجود خواص فلفل سبز، مصرف آن به افراد مبتلا به بیماری آرتریت رماتوئید (رماتیسم) توصیه نمیشود و این افراد بهتر است مصرف انواع فلفلها را محدود كنند.
- اگر فلفل بخصوص انواع تند و قرمز آن متناسب با مزاج غذا استفاده نشود، چون حرارت غذا را بالاتر میبرد، میتواند منجر به عوارض کوتاهمدت نظیر داغی بدن، جوش، کهیر، سوزش ادرار، خارش پوست و در بلندمدت، سبب بروز لکهای پوستی، التهاب و زخم گوارشی شود.
طبع فلفل چیست؟
در طب سنتی طبع فلفل سبز و قرمز گرم و خشک است.
مصلح فلفل چیست؟
روغن گیاهی سرد و عسل مصلحات فلفل در طب سنتی اند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/