طبع، خواص، مضرات و مُصلح تخمه هندوانه در ویکی آنا
تخمه هندوانه سرشار از پتاسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، مس، سلنیوم، روی، تیامین، ریبوفلاوین، فولات، ویتامین B6، اسید لینولئیک، اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 می باشد.
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، در طب سنتی، خواص و مزاج تخم هندوانه به عنوان یکی از مغزهای گیاهی از لحاظ خواص مشابه تخم کدو بیان شده است.
تخمه هندوانه در واقع همان هسته میوه هندوانه است که پس از جمع آوری خشک شده و به صورت تخمه هندوانه خام یا بو داده به عنوان آجیل مصرف می شود.
خواص و مضرات تخمه هندوانه
- پروتئین موجود در تخم هندوانه دارای آرژنین و انواع اسیدهای آمینه است.
- در تخم هندوانه به دلیل وجود اسیدهای چرب، لکههای پوستی از بین میرود و به سفت شدن پوست و از بین بردن چین و چروک آن کمک بسیار زیادی میکند.
- مقادیر بالای منیزیم موجود در تخمه هندوانه با پاک سازی روده ها به پاک سازی پوست صورت کمک می کند.
- موجب تعدیل حرارت بدن و تسکین خلط های گرم و آسیب رسان است. به عنوان مثال در تبهای گرم که بدن از شدت حرارت دچار تحلیل و ضعف میشود، تخم هندوانه قادر است حرارت را مهار کرده و تب را کاهش دهد.
- اسید های چرب موجود در تخمه هندوانه باعث آبرسانی پوست شده و به عنوان یک مرطوب کننده و نرم کننده طبیعی پوست شناخته می شود.
- از خواص دیگر تخم هندوانه تاثیر آن در چاقی و افزایش وزن افراد با مزاج گرم و خشک است.
- نیاسین (ویتامین B3) موجود در داخل تخم هندوانه به حفظ سیستم عصبی، سیستم گوارشی و پوست بدن کمک میکند و در کل اکثر ویتامینهای B و مواد معدنی در تخم هندوانه وجود دارد.
- مس موجود در تخمه هندوانه یکی از بهترین مواد معدنی است که باعث ایجاد ملانین در بدن شده و از سفید شدن زودرس موی سر جلوگیری می کند.
- همچنین تخم هندوانه در بسیاری از فرآیندهای رشد قد، تنظیم فشارخون و درمان بیماریهای عروق کرونر تأثیر دارد.
- تخم هندوانه در تنظیم کلسترول خون نقش مهمی ایفا میکند.
- ویتامین B موجود در این ماده مغذی نیز در سوخت و ساز بدن مؤثر است و در افراد احساس آرامش ایجاد میکند.
- اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 موجود در تخمه هندوانه برای کبد مفید هستند و با سم زدایی و پاک سازی کبد به درمان بیماری هایی از جمله کبد چرب کمک می کنند.
- مقادیر بالای فولات یا ویتامین B9 موجود در تخمه هندوانه از نقایص سیستم عصبی جنین در دوران بارداری پیشگیری می کند.
- علاوه بر این مقادیر قابل توجه منگنز موجود در تخمه هندوانه هم به درمان ناباروری در مردان کمک می کند.
- تخم هندوانه رطوبت بخش است و باعث رفع خشونت سینه میشود.
- در بهبود سرفههای گرم میتوان از تخم هندوانه در مصارف مختلف استفاده کرد.
- مصرف آن همچنین در بهبود تشنگی و تبهای گرم مفید است.
- منیزیم موجود در تخمه هندوانه به بهبود هضم غذا کمک کرده، سوزش سردل و سندرم روده تحریک پذیر را درمان می کند و برای سلامتی دستگاه گوارش مفید است.
- زخم روده و مثانه را بهبود میبخشد.
- تخم هندوانه باعث خارج شدن سنگهای کلیه، مثانه و کیسه صفرا میشود.
- هسته هندوانه به سوخت و ساز کربوهیدرات و تنظیم قند در بدن کمک بسیاری میکند و دارای فسفر، آهن، فولاد، پتاسیم، سدیم، منگنز و روی است که هرکدام خاصیت اعجابانگیزی در بدن دارد.
- منیزیم موجود در تخمه هندوانه باعث تقویت حافظه شده و حتی یادگیری را تسریع می کند. همچنین منیزیم از ابتلا به آلزایمر و زوال عقل پیشگیری می کند.
- فراموش نکنید در اثر حرارت نامطلوب، چربی تخمه نیز دستخوش تغییرات نامطلوب و روغن مفید آن به روغنی مضر تبدیل می شود. پروتئین و کربوهیدرات های آن نیز به علت قهوه ای شدن افت تغذیه ای پیدا می کند.
- بنابراین توصیه می شود همیشه از آجیل های بو نداده استفاده کنید یا در صوت لزوم، بو داده آن را از مراکز معتبر وزارت بهداشت که دارای مجوز بهداشتی و تاریخ مصرف هستند، تهیه کنید.
طبع تخمه هندوانه چیست؟
مزاج آن سرد و تر است.
مصلح تخمه هندوانه چیست؟
تخم هندوانه برای افراد با مزاج سرد مضر است و عسل و گلنگبین مصلح آن هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/