طبع، خواص، مضرات و مُصلح قارچ در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، قارچها در حقیقت گیاه نیستند و خود گروه جداگانهای از موجودات زنده را تشکیل میدهند که از جهاتی شبیه گیاهان و از جهاتی شبیه جانوران هستند.
مصرف قارچ به دوران باستان بازمیگردد. قارچهای خوراکی در مراکز باستانشناختی با قدمت نزدیک به ۱۳٬۰۰۰ در شیلی یافت شدهاند. اما اولین شواهد قابل اعتماد دربارهٔ مصرف قارچ به چند صد سال پیش از میلاد در چین باز میگردد. چینیها قارچها را به عنوان دارو و همچنین برای غذا باارزش میدانند.
خواص و مضرات قارچ
- قارچ فعالیت مغز را برمیانگیزد.
- باعث بیرون کردن سمهای بدن و بلغم را برطرف میکند.
- قارچ حاوی آنتیبیوتیک است.
- قارچ براي رشد و تقويت استخوانها خوب است.
- ويتامينهاي گروه B در قارچ بهوفور يافت ميشوند.
- براي چشم و پوست مفيد است.
- اعصاب و عضلات را تقويت ميكند.
- در درمان بعضي انواع كمخوني موثر واقع ميشود.
- داراي انواع املاح، آهن، كلسيم، پتاسيم و منيزيم است.
- براي مبتلايان به ديابت خوراك مناسبي به شمار ميآيد.
- كساني كه دچار يبوست ميشوند، بهتر است قارچ ميل كنند.
- قارچ باعث تقویت استخوانها میشود و کمبود ویتامین D را جبران میکند.
- کسانی که بزاقشان زیاد ترشح میکند از قارچ استفاده کنند.
- قارچ باعث میشود که مواد غذایی آسان جذب گردد و اخلاط مضر و فضولات را خارج میکند و دستگاه گوارش را تصفیه میکند.
- قارچ باعث تقویت نیروی جنسی میشود.
- مصرف طبخ شده قارچ با شوید، روغن کنجد و آویشن عوارض گوارشی را کاهش میدهد و توصیه شده است تا از نوشیدن آب بعد از خوردن قارچ به شدت پرهیز شود.
- در مصرف قارچ نباید زیاده روی کرد، زیرا دیر هضم و نفاخ میباشد و خصوصا افرادی که مشکلات گوارشی مثل نفخ معده و سردی معده و سو هاضمه دارند استفاده از قارچ را محدود کرده و با مصلح آن مصرف کنند.
- قارچ دیرهضم است و باعث غلظت خون میگردد.
- مصرف بیش از حد آن درد معده ایجاد میكند.
- طبع قارچ همانطور که گفته شد سرد و تر است پس امكان فلج و سكته دارد برای خنثی شدن این موارد همراه آن زنجفیل بخورید.
- بعضی قارچها سم آفلاتوکسین تولید میکنند که مواد غذایی مانند پسته، ذرت و بادام زمینی و لبنیات را گاها آلوده میکند و وجود مقدار آن در حد مجاز و مشخص مشکلی را برای مصرف کنندگان ایجاد نمیکند.
- افرادی كه دچار كوليت روده هستند نبايد قارچ بخورند.
- قارچ را با آب سرد بشویید در آب خیس نكنید.
- تا زمانی كه نمیخواهید از قارچ استفاده كنید آن را نشویید.
- قارچ را در مایكروفر و یا فر نپزید و بخارپز هم نكنید.
- مبتلایان به نقرس، ناراحتیهای اعصاب، سوءهاضمه و بیماران کبدی باید در مصرف آن احتیاط کنند.
- اطفال، سالمندان و زنان حامله باید در مصرف آن احتیاط کنند.
طبع قارچ چیست؟
طبع قارچ در طب سنتی ایران سرد و تر است.
مصلح قارچ چیست؟
توصیه میشود آن را همراه آویشن، زیره و فلفل سیاه میل کنید تا اثرات سوء آن خنثی شود. از مصلحهای دیگر آن میتوان به خردل، پختن با نمک و شوید، روغن کنجد و زیتون، پونه و زنجفیل اشاره کرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/