طبع، خواص، مضرات و مُصلح عناب در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، درخت عناب از درختان مناطق گرمسیر بوده و مربوط به کشور چین می باشد.
کاشت درخت عناب در این کشور در طی هزاران سال متمادی انجام می شده است. حال ما شاهد کاشت این درخت در استان های مختلف ایران هستیم.
میوه عناب گرچه درماههای تابستان تحت شرایط مناسب و آبیاری کافی بهترین رشد را دارد،
اما بطور شگفت آوری در درجه حرارتهای بالای ۱۰ تا۱۵ درجه و متفاوت از انواع مختلف گیاهان میتواند زنده بماند.
آغاز فصل برداشت آن از اوایل مردادماه بهصورت تازه خوری است
و برداشت عناب درمناطق کوهستانی بهعلت آب و هوای سرد بهطور معمول اوایل مهر آغاز میشود.
شاید برایتان جالب باشد بدانید به عناب، خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی نیز می گویند.
خواص و مضرات عناب
- عناب خون را تصفیه و سموم را از بدن دفع میکند.
- سبب روشنی پوست میشود.
- از بروز مشکلات قلبی جلوگیری میکند.
- عناب دستگاه گوارش شما را پاکسازی و سم زدایی می کند،
- همچنین حرکات روده را متعادل کرده و از یبوست و اسهال جلوگیری می کند.
- در سلامت نوزادان در درمان یرقان و زردی مفید است.
- عناب، رادیکال های آزاد را خنثی و احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
- چای عناب دارای ماده ضدسرطانی "ساپونینز" است. این چای باعث ترمیم بافتهای آسیب دیده و تقویت عضلات می شود.
- از جوشانده برگ عناب، برای تسکین گلودرد و از عصاره آن برای درمان آن استفاده می شود.
- عناب در درمان کبد چرب نیز مفید است.
- اگر سنگ مثانه دارید ۳۰ عدد عناب را در یک لیوان آب شب خیس کرده صبح ناشتا میل کنید به مدت هفت روز.
- کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند عرق بیدمشک و عرق کاسنی را از هر کدام ۱۰۰ گرم و ۵۰ گرم عناب را در آنها خیس نموده سپس صاف کنند روزی ۳ بار هر بار ۲ قاشق غذا خوری قبل از غذا میل کنند.
- در طب سنتی ایران مصرف جوشانده عناب به خصوص در فصول سرد سال برای درمان سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.
- عناب به دلیل داشتن لعاب، نرم کننده سینه و ضد سرفه است و چای یا جوشانده آن گرفتگی صدا، آسم و تنگی نفس را برطرف می کند و برای جلوگیری از التهاب و آبریزش بینی توصیه می شود.
- عناب خواب آور و آرام بخش اعصاب است و بی خوابی و خستگی شدید را برطرف می کند.
- مخلوط عناب با نمک در بیماران مبتلا به سوءهاضمه و حتی بیماریهای صفراوی سودمند است.
- مقوی سیستم ایمنی بدن است و برای تقویت مغز و حافظه مفید و عامل مهار کننده افزایش قند و فشار و اوره خون بوده و به سبب داشتن فیبر محلول، در کاهش چربی خون مؤثر است.
- عناب یکی از میوه هایی است که در درمان بیماری های کبدی از جمله کبد چرب مفید است.
- به گفته محققان عناب مقوی دستگاه گوارش و هضم کننده غذا و ضد نفخ است.
- این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای مواد معدنی است.
- به دلیل آنتی اکسیدان های موجود و ویتامین C به عنوان یک عامل ضد پیری از آن نام برده می شود و همچنین در درمان جوش و آکنه موثر است.
- مو را تقویت و به رشد آن سرعت می بخشد.
- عناب دندانها را در برابر پوسیدگی مقاوم میسازد.
- برای درمان دندان درد سائیده عناب را در محل کرم خوردگی دندان بگذارید.
- به دلیل کالری پایین و فیبر بالایی که دارد اشتها را کاهش داده و شما را به لاغری نزدیک تر می کند.
- علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، جوشانده آن برای سرما خوردگی مفید می باشد.
- همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور است.
- عناب خشک شده را با عسل مخلوط کرده در محل خارش و کهیر بمالید.
- کاهش دهنده حرارت زائد بدن خصوصاً غلبه صفرا است.
- عناب اگر کوبیده شده و با مویز یا شکر ترکیب گردد، به یکی از تنقلات مفید برای تقویت کودکان و حتی جوانان بدل شده و باعث تصفیه خون در بدن این افراد میگردد.
- عناب نفاخ بوده و برای معده سنگین است.
- باعث کم شدن غرایز جنسی میگردد که برای رفع این ضرر مصرف آن با ادویه گرم مانند دارچین، آویشن، زنجبیل و زعفران توصیه میشود.
- مصرف آن برای کسانی که دچار ناراحتی های معده از جمله ترش کردن معده، سنگینی و یا رفلاکس معده هستند، میتواند مضر باشد و سبب تشدید ناراحتی و نفخ در آنها شود.
- در افراد سرد مزاجی که دچار نفخ و ورم معده هستند، تولید گاز و نفخ بیشتر میکند.
- افرادی که از نفخ بیش از حد، انگلهای رودهای و خلط بیش از حد رنج میبرند که جهت استفاده از عناب باید با پزشک خود مشورت نمایند.
- عناب موجب ازدیاد ویتامین k میشود که در نتیجه آن خون غلیظ میشود بنابراین مصرف زیاد آن برای افرادی که دچار غلظت خون هستند، توصیه نمیشود.
طبع عناب چیست؟
مزاج عناب از نظر طب قدیم معتدل و به اعتقاد ابوعلی سینا کمی سرد است و حرارت بدن را فرو می نشاند و تب بر خوبی است.
مصلح عناب چیست؟
سردمزاجان: عسل و آویشن و پونه
گرم مزاجان: شکر
همانطور که گفته شد، طبع عناب معتدل است اما تا حدودی دارای سردی و رطوبت نیز مییاشد و با حرارت مقابله میکند، بنابراین در گرم مزاجان میتواند بدون مصلح مصرف شود ولی اگر با شکر مصرف گردد از شدت ضرر آن کاسته میگردد.
انتهای پیام/