۰۷/ اسفند /۱۴۰۳
12:19 26 / 06 /1399
زرگر در گفتگو با آنا تشریح کرد؛

رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی در یک نگاه/ از بازار کار و درآمد مناسب تا راه‌اندازی کارخانه‌های خصوصی

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی قم گفت: دانش‌آموختگان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی با نظارت بر تولید مواد غذایی با سلامت مردم در ارتباط هستند و در صورت خلّاقیت می‌توانند به درآمد مناسبی برسند.
عکس خبری دکتر زرگر.jpg

محسن زرگر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در قم با معرفی رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی برای متقاضیان ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم اظهار کرد: دانشجویان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی در دوران تحصیل با انواع مواد اولیه و خام غذایی (گیاهی و حیوانی) به‌صورت فرآوری شده آشنا می‌شوند.


به گفته معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، عمر مواد غذایی اولیه حاصل از عملیات کشاورزی، دامپروری و شیلات محدود است؛ بنابراین باید به فرآورده‌هایی با طول عمر بیشتر تبدیل شوند.


وی با بیان اینکه علوم و مهندسی صنایع غذایی رشته‌ تحصیلی از دانشکده علوم پایه و شامل ۱۴۰ واحد درسی بوده و دانشجو در چهار سال می‌تواند فارغ‌التحصیل شود، افزود: این رشته تا سال ۱۳۷۱ با نام مهندسی کشاورزی و صنایع فرآورده کشاورزی در دانشگاه‌ها ارائه می‌شد و هدف اصلی، طراحی و اجرای روش‌های نگهداری، کنترل کیفیت، فرآوری و بسته‌بندی مواد غذایی پس از برداشت محصولات گیاهی، زراعی و ذبح دام است.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم اضافه کرد:  با افزایش جمعیت و نیاز روزافزون جامعه به غذا، اهمیت و لزوم استفاده بهینه از مواد غذایی و کاربرد روش‌های مناسب نگهداری از آن با حداقل ضایعات، تولید فرآورده‌های متنوع غذایی و بسته‌بندی مناسب برای حفظ کیفیت محصول احساس می‌شود.


زرگر عنوان کرد: با پیدایش سبک‌های نوین غذایی در جوامع مختلف، تمایل مردم و دولت به ایجاد کارخانجات تولید مواد غذایی بیشتر شده و نقش رشته صنایع غذایی در جامعه بیشتر نمایان می‌شود؛ بنابراین مهندسان این رشته با نظارت بر تولید مواد غذایی به‌طور مستقیم با سلامت مردم در ارتباط هستند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

دانش‌آموختگان رشته علوم و مهندسی صنایع ‌غذایی چگونه وارد بازار کار شوند؟


وی با اشاره به بازار کار رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی تشریح کرد: اگر فارغ‌التحصیلان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی خلّاق باشند، بازار کار و درآمد مناسبی در انتظار آنان است؛ بنابراین فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در جایگاه مدیر واحدهای نگهداری، مسئول آزمایشگاه و مدیر تولید کارخانه‌های تولید مواد غذایی، فرآوری و تولیدی صنایع غذایی و مسئول فنی در کارخانجات صنایع غذایی مشغول به کار شوند.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم با بیان اینکه مهندسان علوم و صنایع غذایی می‌توانند کارخانه‌های خصوصی صنایع غذایی راه‌اندازی کرده و کارآفرین باشند، توضیح داد: فارغ‌التحصیلان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی می‌توانند در مؤسسات و سازمان‌های گوناگون شامل انستیتو پاستور ایران، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، وزارت جهاد کشاورزی، شرکت سهامی شیر ایران، شرکت سهامی شیلات ایران، سازمان غله کشور، مؤسسه مهندسی و زراعی، سازمان چای کشور، شرکت سهامی کشت و صنعت شهید بهشتی و شهید رجایی و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و ... مشغول به کار شوند.


معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی قم، مهم‌ترین وظایف کارشناس علوم و مهندسی صنایع غذایی را برشمرد و به آنا گفت: تهیه اطلاعات غذایی صحیح برای برچسب‌های محصولات، بررسی روش‌های نگهداری مواد غذایی به‌صورت تازه و ایمن، بررسی سلامت و کیفیت مواد غذایی، بررسی مواد تشکیل دهنده جدید برای رسیدن به ترکیب غذایی جدید، انجام تغییرات و بهبود شاخص‌های سلامتی مواد خوراکی، اصلاح مواد غذایی مانند تولید محصولات فاقد چربی، کنترل کیفیت و بهداشت مواد غذایی، طراحی عملیاتی احداث کارخانه‌ها و طراحی فرآیندهای تولید محصولات غذایی به‌صورت انبوه از مهم‌ترین وظایف کارشناسان و دانش‌آموختگان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی است.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/پ


ارسال نظر