رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی در یک نگاه/ از بازار کار و درآمد مناسب تا راهاندازی کارخانههای خصوصی
محسن زرگر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در قم با معرفی رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی برای متقاضیان ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم اظهار کرد: دانشجویان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی در دوران تحصیل با انواع مواد اولیه و خام غذایی (گیاهی و حیوانی) بهصورت فرآوری شده آشنا میشوند.
به گفته معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، عمر مواد غذایی اولیه حاصل از عملیات کشاورزی، دامپروری و شیلات محدود است؛ بنابراین باید به فرآوردههایی با طول عمر بیشتر تبدیل شوند.
وی با بیان اینکه علوم و مهندسی صنایع غذایی رشته تحصیلی از دانشکده علوم پایه و شامل 140 واحد درسی بوده و دانشجو در چهار سال میتواند فارغالتحصیل شود، افزود: این رشته تا سال 1371 با نام مهندسی کشاورزی و صنایع فرآورده کشاورزی در دانشگاهها ارائه میشد و هدف اصلی، طراحی و اجرای روشهای نگهداری، کنترل کیفیت، فرآوری و بستهبندی مواد غذایی پس از برداشت محصولات گیاهی، زراعی و ذبح دام است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم اضافه کرد: با افزایش جمعیت و نیاز روزافزون جامعه به غذا، اهمیت و لزوم استفاده بهینه از مواد غذایی و کاربرد روشهای مناسب نگهداری از آن با حداقل ضایعات، تولید فرآوردههای متنوع غذایی و بستهبندی مناسب برای حفظ کیفیت محصول احساس میشود.
زرگر عنوان کرد: با پیدایش سبکهای نوین غذایی در جوامع مختلف، تمایل مردم و دولت به ایجاد کارخانجات تولید مواد غذایی بیشتر شده و نقش رشته صنایع غذایی در جامعه بیشتر نمایان میشود؛ بنابراین مهندسان این رشته با نظارت بر تولید مواد غذایی بهطور مستقیم با سلامت مردم در ارتباط هستند.
دانشآموختگان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی چگونه وارد بازار کار شوند؟
وی با اشاره به بازار کار رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی تشریح کرد: اگر فارغالتحصیلان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی خلّاق باشند، بازار کار و درآمد مناسبی در انتظار آنان است؛ بنابراین فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در جایگاه مدیر واحدهای نگهداری، مسئول آزمایشگاه و مدیر تولید کارخانههای تولید مواد غذایی، فرآوری و تولیدی صنایع غذایی و مسئول فنی در کارخانجات صنایع غذایی مشغول به کار شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم با بیان اینکه مهندسان علوم و صنایع غذایی میتوانند کارخانههای خصوصی صنایع غذایی راهاندازی کرده و کارآفرین باشند، توضیح داد: فارغالتحصیلان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی میتوانند در مؤسسات و سازمانهای گوناگون شامل انستیتو پاستور ایران، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، وزارت جهاد کشاورزی، شرکت سهامی شیر ایران، شرکت سهامی شیلات ایران، سازمان غله کشور، مؤسسه مهندسی و زراعی، سازمان چای کشور، شرکت سهامی کشت و صنعت شهید بهشتی و شهید رجایی و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و ... مشغول به کار شوند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی قم، مهمترین وظایف کارشناس علوم و مهندسی صنایع غذایی را برشمرد و به آنا گفت: تهیه اطلاعات غذایی صحیح برای برچسبهای محصولات، بررسی روشهای نگهداری مواد غذایی بهصورت تازه و ایمن، بررسی سلامت و کیفیت مواد غذایی، بررسی مواد تشکیل دهنده جدید برای رسیدن به ترکیب غذایی جدید، انجام تغییرات و بهبود شاخصهای سلامتی مواد خوراکی، اصلاح مواد غذایی مانند تولید محصولات فاقد چربی، کنترل کیفیت و بهداشت مواد غذایی، طراحی عملیاتی احداث کارخانهها و طراحی فرآیندهای تولید محصولات غذایی بهصورت انبوه از مهمترین وظایف کارشناسان و دانشآموختگان رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی است.
انتهای پیام/4078/4062/پ
انتهای پیام/