چگونه آش دندونی با طعمی فوق العاده درست کنیم؟
یکی از خوراکی های اصلی در جشن دندونی، آش دندونی است که با حبوبات مختلف طبخ و با نماد دندان تزیین می گردد. از قدیم رسم این گونه بوده است که با اولین دندان بچه آش دندونی را پخته و بین همسایگان و دوستان پخش کنند و اعتقادبر این بود که با درست کردن آش دندونی، بقیه دندان های بچه راحت تر رشد می کنند.
طرز تهیه آش دندونی برای بچه
مواد لازم(10 نفر):
گندم پوست کنده/ 1 پیمانه
پیاز درشت/ 2 عدد
لوبیا قرمز/ یک چهارم پیمانه
لوبیا چیتی/ یک چهارم پیمانه
نخود/ 1 پیمانه
آب قلم یا آب گوشت/ 1 الی 2 لیتر
نمک ، فلفل و زرد چوبه/ به میزان لازم
پیاز داغ ، گردوی خرد شده و کشمش برای تزیین
طرز تهیه:
ابتدا حبوبات را چند ساعت قبل خیس کنید و چند باز آب آن را خالی کنید تا نفخ آن برطرف شده و هم زودتر پخته شود.
گندمرا از چند ساعت قبل خیس کنید تا نرم شود.
حبوبات را به همراه آب در قابلمه ای گذاشته و بگذارید نیم پز شوند.
زمانی که نیم پز شدند، آب قلم را به مواد اضافه کنید.
نکته: اگر آب قلم یا گوشت، چربی خیلی زیادی داشت بهتر است چربی ها را از روی آن بردارید.
پیاز ها را بصورت نگینی خرد کنید و در روغن با زردچوبه تفت دهید تا طلایی شوند، سپس به مواد آش اضافه کنید.
در آخر نمک و فلفل را به مواد آش اضافه کنید.
زمانی که غلظت آش به حد مناسب رسید آن را سرو کنید.
پیاز داغ را با گردو و کشمش تفت دهید و از آن برای تزئین آش استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:آموزش پخت آش سبزی شیرازی + فوت و فن خوشمزه تر کردن آن
بیشتر بخوانید:آموزش کامل روش پخت آش دوغ سرعین + نکات طلایی
نکته:
- استفاده از نعنا داغ درون آش سلیقه ای است.
- استفاده از قلم گاو یا گوسفند آش را خوشمزه تر می کند.
- آش دندونی جزو غذای محلی آذربایجان است.
- مدت زمان پخت آش دندونی 2 ساعت است .
- آش دندونی را می توانید در وعده میان وعده - پیش غذا - سرو کنید .
- همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
- این آش بر خلاف آش های دیگر سبزی ندارد.
انتهای پیام/