دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 شهريور 1399 - 13:35

چگونه آش دندونی با طعمی فوق العاده درست کنیم؟

آش دندونی یکی از آش های سنتی ایرانی ها است و با حبوبات مختلف درست می شود.
کد خبر : 514848
ash-dandooni.jpg

یکی از خوراکی های اصلی در جشن دندونی، آش دندونی است که با حبوبات مختلف طبخ و با نماد دندان تزیین می گردد. از قدیم رسم این گونه بوده است که با اولین دندان بچه آش دندونی را پخته و بین همسایگان و دوستان پخش کنند و اعتقادبر این بود که با درست کردن آش دندونی، بقیه دندان های بچه راحت تر رشد می کنند.


تهیه آش دندونی


طرز تهیه آش دندونی برای بچه


مواد لازم(10 نفر):


گندم پوست کنده/ 1 پیمانه


پیاز درشت/ 2 عدد


لوبیا قرمز/ یک چهارم پیمانه


لوبیا چیتی/ یک چهارم  پیمانه


نخود/ 1 پیمانه


آب قلم یا آب گوشت/ 1 الی 2 لیتر


نمک ، فلفل و زرد چوبه/ به میزان لازم


 پیاز داغ ، گردوی خرد شده و کشمش برای تزیین


طرز تهیه:


ابتدا حبوبات را  چند ساعت قبل خیس کنید و چند باز آب آن را خالی کنید تا نفخ آن برطرف شده و هم زودتر پخته شود.


 گندمرا از چند ساعت قبل خیس کنید تا نرم شود.


حبوبات را به همراه آب در قابلمه ای گذاشته و بگذارید نیم پز شوند.


زمانی که نیم پز شدند، آب قلم را به مواد اضافه کنید.


نکته: اگر آب قلم یا گوشت، چربی خیلی زیادی داشت بهتر است چربی ها را از روی آن بردارید.


 پیاز ها را بصورت نگینی خرد کنید و در روغن با زردچوبه تفت دهید تا طلایی شوند، سپس به مواد آش اضافه کنید.


در آخر نمک و فلفل را به مواد آش اضافه کنید.


زمانی که غلظت آش به حد مناسب رسید آن را سرو کنید.


پیاز داغ را با گردو و کشمش تفت دهید و از آن برای تزئین آش استفاده کنید.


بیشتر بخوانید:آموزش پخت آش سبزی شیرازی + فوت و فن خوشمزه تر کردن آن


بیشتر بخوانید:آموزش کامل روش پخت آش دوغ سرعین + نکات طلایی


نکته:



  • استفاده از نعنا داغ درون آش سلیقه ای است.

  • استفاده از قلم گاو یا گوسفند آش را خوشمزه تر می کند.

  • آش دندونی جزو غذای محلی آذربایجان است.

  •  مدت زمان پخت آش دندونی 2 ساعت است .

  • آش دندونی را می توانید در وعده میان وعده - پیش غذا - سرو کنید .

  • همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .

  • این آش بر خلاف آش های دیگر سبزی ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته