دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 شهريور 1399 - 15:57

طبع، خواص، مضرات و مُصلح تخمه کدو در ویکی آنا

خواص مفید تخم کدو برای سلامتی به‌دلیلِ وجود مواد مغذی مانند چربی‌های سالم، منیزیم و روی است که به سلامت قلب، پروستات و پیشگیری از بروز برخی سرطان‌ها کمک می‌کند.
کد خبر : 513713
تخمه-کدو-.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کدو تنبل میوه‌ ای است به رنگ نارنجی اما کدو حلوایی شیرین و به رنگ زرد یا نارنجی است و یک طرف آن بزرگتر و پهن تر از طرف دیگر می باشد، تخمه کدو از هر دو نوع این کدو ها به دست می آید.


تخمه کدو به انگلیسی (pumpkin seed)، که به عنوان pepita هم شناخته می شوند دارای اندازه ی کوچک و پر از مواد مغذی ارزشمند برای سلامتی می باشند. خوردن فقط مقدار کمی از آنها می تواند مقدار قابل توجهی از چربی های سالم، منیزیم و روی مورد نیاز شما را فراهم کند.



خواص و مضرات تخمه کدو



  • تخم کدو تنبل به استراحت ذهن کمک می کند.

  • تخم کدو حاوی ال - تریپتوفان است که در کاهش افسردگی و بالا بردن حالت ذهن نقش دارد به سنتز گابا کمک می کند که اضطراب را کاهش و حالت روحی را تقویت می کند.

  • تخمه کدو دارای اسیدهای چرب اشباع نشده مانند امگا 3 می باشد که پوست را مرطوب نگه می دارند.

  • مقدار زیادی از منیزیم موجود در تخم کدو تنبل، این گیاه را در درمان مشکلات یادگیری مفید می سازد. دانه هایش همچنین به عنوان غذای مغزی شناخته می شوند.

  • تخمه کدو مقادیر بالایی روی دارد که برای درمان جوش صورت، آکنه و جای جوش و درمان زخم مناسب می باشد.

  • مصرف آن همچنین در بهبود تشنگی و تب‌های گرم مفید است.

  • زخم روده و مثانه را بهبود می‌بخشد.




  • عفونت و ورم مجاری نیز در مواردی با تخم کدو بهبود می‌یابد.

  • تریپتوفان که در تخم کدو تنبل یافت می شوند به "ملاتونین" تبدیل می شوند که یک هورمون خواب است و بی خوابی مزمن را درمان می کند.

  • مصرف تخمه کدو چروک پوست صورت را از بین برده و باعث جوان سازی پوست می شود.

  • امگا -3 موجود در تخم کدو ی تواند برای پیشگیری و درمان سرطان پوست مفید باشد.

  • تخم کدو تنبل در برابر کرم ها و میکروب های مضر یک سیستم دفاعی خوب ایجاد می کند که می تواند منجر به سو تغذیه و الگوهای رشد نادرست شود. علاوه بر آن، جلوگیری از عفونت های قارچی مفید است و رشد آن ها را مختل می کند.

  • تخم کدو موجب تعدیل حرارت بدن و تسکین خلط های گرم و آسیب رسان است. به عنوان مثال در هنگام تب‌ که بدن از شدت حرارت دچار تحلیل و ضعف می‌شود، تخم کدو این حرارت را مهار کرده و تب را کاهش می‌دهد.

  • تخم کدو و بویژه روغن آن در رفع خشکی مغز و درمان بی خوابی و نیز تب‌های گرم و سل بی‌نظیر است.

  • تحقیقات نشان داده که تخمه کدو علائم هیپرپلازی خوش خیم پروستات یا وضعیتی که در آن غده پروستات بزرگ شده و می تواند باعث مشکلات ادراری شود را کاهش می دهد.

  • تخم کدو تنبل شامل ویتامین E ،که یک آنتی اکسیدان قوی است.

  • همچنین محققان می گویند که که مصرف تخمه کد می تواند به درمان بیماری های مثانه کمک کند.

  • تخم کدو تنبل حاوی مقدار بالایی از ویتامین A است که دید را بهبود می بخشد، به خصوص در نور کم.

  • وجود ویتامین A در تخم کدو تنبل به ترمیم و بازیابی سلول ها کمک می کند. نقش مهمی در تقسیم و تمایز سلولی ایفا می کند.

  • تخمه کدو تنبل دارای مقادیر بالایی آهن می باشد که برای جلوگیری از ریزش مو شوند و افزایش رشد مو مفید می باشد.




  • چربی های موجود در تخمه کدو می توانند متابولیسم بدن را افزایش دهند، میزان تعادل هورمونی را حفظ کنند و همچنین باعث کاهش اشتها و در نتیجه لاغری و کاهش وزن شما شوند.

  • البته مصرف بیش از حد تخمه کدو می تواند برای افرادی با فعالیت کم چاق کننده باشد.

  • هر چند تخم کدو تنبل میزان فببر بالایی دارد، اما جویدن آن ها می تواند کمی سخت باشد و در نتیجه می تواند باعث سو هاضمه شود. یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از سوهاضمه، ترکیب کردن مصرف آن ها با مقدار زیادی آب است.

  • از آنجا که تخم کدو تنبل غنی از فیبر است، خوردن بیش از حد آن ها می تواند منجر به اسهال شود.

  • مواردی از افرادی وجود دارند که تخم کدو تنبل را به عنوان محرک سردردهای میگرنی گزارش می کنند. اگر مستعد میگرن هستید قبل از آن با پزشک خود مشورت کنید. با این حال بعید است که میگرن ناشی از مصرف بذر کدوتنبل باشد.



طبع تخمه کدو چیست؟
طبع تخمه کدو سرد و تر می باشد.


مصلح تخم کدو چیست؟
عسل و گلنگبین مصلح تخم کدو هستند.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته