دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 شهريور 1399 - 01:22

طبع، خواص، مضرات و مُصلح سنجد در ویکی آنا

این میوه پر خاصیت از زمانهای بسیار قدیم در اعیاد سنتی جایگاه خاصی بر سر سفره های پذیرایی داشته است.
کد خبر : 513699
خواص-سنجد-4-750x430.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، از سنجد علاوه بر صنایع غذایی در صنایع دارویی، بهداشتی، عطرسازی و چوب مورد استفاده قرار می گیرد.


 3 نوع درخت سنجد در دنیا وجود دارد که 2 نوع هلاگنوس و هیپوفار در ایران موجود می باشد.


معمولا مصرف سنجد در رژیم غذایی ما غیر متداول است و فقط نزدیکی ایام عید همگی اقدام به خرید آن میکنیم. اما بهتر است بدانید سنجد برای درمان زخم، کبد چرب، لاغری و غیره بسیار مفید است.



خواص و مضرات سنجد



  • مصرف سنجد برای سردمزاجان ضرر دارد و اعصاب آن‌ها را ضعیف می‌گرداند.

  • سنجد با داشتن ویتامین ث برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا مفید است.

  • سنجد به دلیل ویتامین k بالایی که دارد می‌تواند خونریزی را متوقف سازد.

  •  سم‌های موجود در معده و روده را رفع می‌نماید.

  • مهمترین کاربرد پزشکی این میوه، تاثیر ضد درد آن است.




  • میوه سنجد درمان کننده بیماری یرقان است.

  •  برای افرادی که به پوکی و نرمی استخوان مبتلا هستند مصرف سنجد توصیه می‌گردد. چرا که به دلیل وجود کلسیم زیاد در آن، استخوان‌ها را محکم می‌سازد.

  • میوه سنجد می‌تواند اسهال را برطرف نماید.

  • میوه سنجد به کلیه‌ها گرمی می‌بخشد.

  •  سنجد یک دیورتیک طبیعی است که با پاکسازی و سم زدایی کلیه ها به درمان سنگ کلیه کمک می کند.

  • سنجد دارای خاصیت درمانی برای رفع تکرر ادرار در زنان و مردان است.

  • عصاره موجود در سنجد با جلوگیری از رشد باکتری ها، آنها را متوقف می سازد. زیرا این عصاره تاثیر آنتی بیوتیکی دارد.

  • میوه سنجد با فیبر بالایی که دارد باعث احساس سیری می‌گردد و اشتها را کنترل می‌کند. مصرف پودر سنجد در چاقی صورتموثر است.

  • سنجد با طبع کودکان بسیار هماهنگ و سازگار است، به این دلیل که کودکان طبعی با حرارت بالا دارند و سنجد می‌تواند جایگزین تنقلات مضر و فاقد ارزش غذایی شود.

  • از بروز تومور در بدن پیشگیری می کند.

  • همچنین مصرف سنجد در کنترل دیابت، درمان آرتریت روماتوئید، درمان رتینوپاتی و بیماری های پوست مانند پسوریازیس مفید می باشد.

  • برای درمان آرتروز و التهاب‌های حاد و مزمن می‌توان از پودر هسته سنجد استفاده نمود.

  • میوه سنجد به عنوان ماده غذایی طبیعی و گیاهی و غنی می‌تواند در برنامه غذایی افرادی که قصد لاغری دارند قرار گیرد.

  • میوه سنجد تب را رفع می‌کند.




  • ورم کیسه صفرا با مصرف میوه سنجد را رفع می‌گردد.

  • میوه سنجد ساق‌ها را قوی می‌گرداند بنابراین برای کودکان بسیار مفید است.

  • عصاره سنجد مانند داروی دیازپام عمل می کند و موجب آرامش بدن می شود.

  • جوان سازی پوست صورت

  • ویتامین C بسیار و آنتی اکسیدان های موجود در سنجد موجب افزایش کلاژن می شود و در نتیجه به کاهش چین و چروک پوست و جوان سازی آن کمک می کند.

  • عامل بیماری جذام به وسیله سنجد از بین می‌رود.

  • برای بهبودی زخم‌ها از گل سنجد استفاده می‌شود.

  • استفاده از سنجد حالت تهوع زنان باردار را رفع می‌نماید و مزه دهان آن‌ها را از تلخی بیرون می‌آورد.

  • مکانیسم مهار صفرا در سنجد باعث می شود که معده تقویت شده و از بروز تهوع و استفراغ جلوگیری می کند.

  • در صورت مصرف بالای سنجد، به این دلیل که گوارش سنگینی دارد، عمل هضم با مشکل مواجه می‌گردد.

  • مصرف سنجد ممکن است موجب یبوست، حصبه، سو هاضمه، عفونت روده ای و آمبولی شود. به همین دلیل افرادی که دچار این عوارض می شوند باید با نظر پزشک سنجد مصرف نمایند.


 


طبع سنجد چیست؟
طبع سنجد طبع سنجد سرد و خشک است. سنجد گزینه‌ای مناسب برای افراد با طبع گرم و‌تر است چرا که دمای بدن را پایین می‌آورد، سردی بخش جسم است و رطوبت بدن را می‌گیرد. به همین دلیل افراد دارای طبع گرم و‌تر می‌توانند به راحتی سنجد را مورد مصرف قرار دهند بدون اینکه مشکلی برای آن‌ها ایجاد شود. مگر اینکه در مصرف سنجد زیاده روی و افراط نمایند.


مصلح سنجد چیست؟
مصلحی که برای سنجد می‌تواند به کار برده شود مواد غذایی شیرین از جمله عسل، شکر قهوه‌ای و نبات است.



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۲ نظر
فاطمه
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۶:۱۲
۰
خیلی عالی بود مرسب
علی
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۹ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۸
۰
ممنونم. مطالب جالبی بود
هلدینگ شایسته