طرح آکواپونیک در حوزه کشاورزی چه کاربردی دارد؟
علیرضا شهابلواسانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در ورامین درباره فعالیتهای مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا و قرچک اظهار کرد: این مرکز از سال 96 آغاز به کار کرد و در جشنواره فنبازار با چهار طرح پذیرفتهشده ازجمله تولید برنج اکسترود نرمافزار برنامهنویسی جیره دام و آکواپونیک شرکت کرد.
وی با اشاره به طرح آکواپونیک گفت: آکواپونیک به سامانهای اطلاق میشود که فعالیتهای کشاورزی را با پرورش هرگونه حیوان اعم از دام یا آبزی در محیطهای محدود شده ترکیب کند.
رئیس مرکز تحقیقات فناوریهای نوین تولید غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا اضافه کرد: در این شیوه فضولات حیوانات که محیط زندگی آنها را آلوده میکند از محیط خارج شده و به صورت کود به مصرف بخش کشاورزی سامانه میرسد.
شهابلواسانی مطرح کرد: بهعنوان مثال در حوزه آبزیپروری فضولات ناشی از ماهی یا میگو از آب جدا شده و بهصورت کود به بخش کشاورزی منتقل و آب تصفیهشده به سامانه محل زندگی آبزیان بازگردانده میشود.
جیرهنویسی در علوم دام چه معنایی دارد؟
وی ادامه داد: شکستگی دانه و بهدنبال آن کاهش راندمان تبدیل برنج طی فرآوری و آسیابانی شلتوک از جمله مشکلاتی است که بهرهوری اقتصادی این شاخه از صنعت را با کاهش قابل توجهی مواجه میکند.
رئیس مرکز تحقیقات فناوریهای نوین تولید غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا متذکر شد: از سوی دیگر طی فرآیند آسیابانی بخش عمده مواد کانی و ویتامینها به دلیل جداسازی پوستههای خارجی شلتوک از دست میروند؛ بنابراین بهکارگیری فرآیند اکستروژن در تبدیل آرد حاصل از برنجهای شکسته و ضایعات به دانه کامل برنج میتواند موجب بالارفتن ارزش افزوده برای تولیدکنندگان شود.
شهابلواسانی افزود: علاوهبر آن با فرمولاسیون بهینه میتوان تنوع محصول و ارزش غذایی آن را بهبود بخشید. در این زمینه باید شرایط بهینه اکستروژن مانند دما، فشار، سرعت چرخش ماردونها، سرعت کاتر و فرمولاسیون مناسب مدنظر قرار گیرند تا محصولی با ویژگیهای مناسب مانند شکل، رنگ، بافت و نیز ویژگیهای ارگانولپتیکی مطلوب تولید شود.
وی تبیین کرد: موضوع جیرهنویسی در علوم دام بسیار حائز اهمیت است که براساس نژاد فصل شرایط زندگی و منطقه دارای ترکیبهای گوناگونی است که با استفاده از نرمافزار میتوان شرایط بهینه تغذیهای برای به حداکثر رساندن تولید و بهرهوری فرآوردههای دامی ایجاد کرد.
رئیس مرکز تحقیقات فناوریهای نوین تولید غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا عنوان کرد: طرح پنیر فراسودمند مورد استقبال و پذیرش معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری قرار گرفت و این طرح در مرحله ارجاع به شتابدهنده از جمله کارخانههای لبنی برای توسعه و تجاریسازی قرار دارد.
شهاب لواسانی درباره سیاستهای مرکز تحقیقات فناوریهای نوین تولید غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا یادآور شد: سیاست کلی این مرکز حمایت از هستههای فناور و ایجاد پل ارتباطی با صاحبان صنایع و معادن و گسترش همکاریهای علمی و نهایتاً تولیدات علمی تجاریسازی و عرضه محصولات به بازار هدف است.
وی تأکید کرد: چشمانداز دیگر مرکز رشد واحد ورامین، بسط و توسعه همکاریها با صنعت بهخصوص در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی است و فعالیتهای تحقیقاتی خوبی مناسبی انجام شده که یکی از مهمترین دستاوردها تولید بذر و قارچ صدفی خوراکی و گانودرما است که به مرحله تجاریسازی نزدیک شدهایم.
رئیس مرکز تحقیقات فناوریهای نوین تولید غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا درباره سایر محصولات گلخانهای نیز متذکر شد: تحقیقات قابل ملاحظهای از بابت ارتقای کیفیت و کمیت و مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی و تولید ارقام مقاوم در مقابل تنشهای محیطی با توجه به اقلیم منطقه صورت پذیرفته است.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/