طبع، خواص، مضرات و مُصلح خرمالو در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، خرمالو سرشار از ویتامین آ و بتاکاروتن است و از طرفی مقدار قابل توجهی ویتامینهای ب۱، ب۲، ب۳ و ث را در خود جای داده است.
خرمالو اصالتا میوه چین باستان است که در دهه ۱۸۸۰ میلادی، از ژاپن به آمریکا برده شد و در کالیفرنیا، جایی که صدها گونه از درختان میوه از سراسر دنیا در آن وجود دارد، پرورش یافت و کمکم به جهانیان معرفی شد.
هرچند که این میوه پاییزی انواع مختلفی دارد، اما ۲ نوعش نسبت به بقیه در دسترسترند؛ یکی نوع «هاچیا» که بیشتر شبیه میوه بلوط است و تا وقتی نرسد، مزه ترش دارد و دیگری نوع «فویو» یا همان خرمالوی نارنجی خودمان است.
خواص و مضرات خرمالو
- خرمالو در افراد دارای مزاجتر باعث افزایش وزن میشود.
- خرمالو از جمله میوههایی است که برای افراد دارای مزاج سرد و خشک مفید و مناسب است.
- برای جلوگیری از عفونت و واکنشهای
- التهابی ناخواسته، مناسب دانست.
- خرمالو میوه اي با کالری بالا است (100 گرم خرمالو 70 کالری فراهم می کند) اما در چربی بسیار پایین است.
- باتوجه به وجود آنتی اکسیدان های بسیار در خرمالو، می توان آن را منبعی برای مبارزه با سرطان دانست. گذشته از آن وجود ویتامین A ،کاملا برای نابودی سرطان مفید است.
- اگر در رژیم غذایی سدیم بسیاری وجود داشته باشد، فشار خون نیز بالا می رود. خرمالو به دلیل سطح کم سدیم موجب کاهش فشار خون می شود.
- خرمالو، به اندازه توت فرنگی آنتی اکسیدان دارد و به همین دلیل، شما می توانید برای جوان سازی و شاداب سازی پوستتان، روزی نیم ساعت پوست خرمالو را روی صورتتان قرار دهید.
- خرمالو آرام كننده سكسكه است.
- خرمالو بندآورنده خونریزی است.
- خرمالو ورم و التهاب بواسیر را فرو مینشاند.
- خرمالو داروی مؤثری برای تیفوس و تیفوئید است باید از جوشانده كاسبرگهای زیرگل و دم گل استفاده شود.
- اگر در فواصل غذا خرمالو خورده شود موجب باز شدن اشتها میشود.
- بتاکاروتن موجود در آن، جریان خون سلولهای پوست را بیشتر میکند برای همین هم پوستتان خوش آب و رنگ میشود.
- این میوه در افراد مبتلا به نقرس و بیماری های كبدی و كلیوی بسیار مؤثر است.
- خرمالو به علت دارا بودن مواد معدنی، برای رشد و نمو بدن بسیار مفید است و آهن موجود در آن عنصر اصلی خونسازی و پتاسیم موجود در آن اشتها آور و شستشو دهنده کلیه، کبد و معده است.
- خرمالو یک منبع غنی ویتامین C محسوب شده و محافظت کاملی از بدن دارد.
- این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم میباشد که با کلسترول و فشارخون بالا مقابله میکند.
- خرمالو سرشار از کاروتن یا همان پیش ساز ویتامین A و همچنین لیکوپن است. این دو آنتیاکسیدان قوی باعث خنثی شدن رادیکالهای آزاد آسیبرسان شده و شما را در برابر بیماریهای مختلفی مانند بیماریهای قلبی عروقی محافظت میکند.
- به کمک خرمالو می توان در برابر بیمارهایی چون سرماخوردگی، آنفولانزا و بیماریهای عفونی و آسم بدن را تقویت کرد.
- این میوهی پاییزی برای افرادی که از سنگ کلیه و سنگ مثانه رنج میبرند مفید است. به خاطر اینکه این میوه حاوی میزان قابلتوجهی آب و ادرارآور است. هستهی کوبیده شدهی خرمالو نیز به دفع سنگ کلیهها کمک میکند.
- مصرف خرمالو در دوران بارداری و حاملگی بسیار مفید و سودمند بوده و در رشد جنین و سلامت خانم های باردار ، نقش مهمی دارد.
- از آنجایی که خرمالو منبع کاملی برای ویتامین A می باشد، برای بینایی فوق العاده است.
- فیبرهای موجود در آن باعث دفع راحت و رفع یبوست میشود. برای این کار توصیه میکنیم که روزانه دو مرتبه خرمالو میل کنید.
- در ضمن بیماران دیابتی هم به لحاظ دارا بودن قند فراوان در این میوه باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند.
- چون خرمالو یک میوه اسیدی است و مصرف آن باعث افزایش ترشح اسید معده می شود، بهتر است با معده پر آن را بخورید تا اینطوری غذایتان بهتر هضم شود.
- بهتر است کسانی که اختلالات روده ای دارند یا عمل جراحی روده انجام داده اند یا به بیماری سل مبتلا هستند، خرمالو نخورند یا در مصرف آن محتاط باشند.
- افراط در مصرف خرمالو موجب افزايش وزن ميشود.
- افراط در مصرف خرمالو موجب انسداد روده ميشود.
- خوردن خرمالوی نارس برای افرادی که دچار یبوست هستند مضر است، زیرا تانن موجود در این میوه یبوست را تشدید میکند.
طبع خرمالو چیست؟
خرمالو دارای مزاج گرم وتر است.
مصلح خرمالو چیست؟
از جمله میوههایی که میتوان به عنوان مصلح خرمالو مصرف کرد انار ترش، لیمو و نارنج است.
از طرفی، عرقیجاتی همچون دمنوش بهار نارنج و دمنوش چای سبز دارای طبع مخالف با طبع خرمالو هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/