طبع، خواص، مضرات و مُصلح شاه توت در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، محققان انجمن تغذیه آمریکا، شاتوت را در مقایسه با ۴۰ نوع میوه تازه دیگر، به عنوان اولین میوه از نظر فعالیت آنتیاکسیدانی قرار دادهاند که دارای فیتوکمیکالهای قوی مانند آنتوسیانین است. آنتوسیانین رنگدانه ای است که رنگ سیاه شاتوت از آن ناشی میشود.
درخت «شاتوت» یا «شاه توت» را که خواص بسیاری برای آن ذکر کردهاند، بومی ایران وترکیه میدانند. از شاتوت که برخی آن را «توت سیاه» هم نام نهادهاند، میتوان در شکلهای متفاوتی، به صورت خام، پخته، یا مربا، نوشیدنی و... بهره برد.
درخت شاتوت درختی است به ارتفاع ۴ تا ۱۰ که به حالت طبیعی به ارتفاع ۲۰ متر نیز میرسد. رنگ پوست آن قهوهای تا قهوهای سیر ولی شاخههایش تا اندازهای سبز روشن و با دانه دانههای فراوان روی پوست آن است.
خواص و مضرات شاه توت
شاتوتها حاوی مقدار مناسبی از ویتامین A و ویتامین E هستند. شاهتوت به دلیل داشتن ویتامین A در شادابی و زیبایی پوست نقش بسزایی دارد.
مصرف آن جهت پیشگیری و مقابله با مشکلات ناشی از آب و هوای گرم (مانند گرمازدگی، اسهال، تشنگی و …) مفید است.
این میوه قابض است، بنابراین برای اسهال، اسهال خونی و یا اسهال های ناشی از فشار روحی مناسب است
سبب ترمیم زخمهای روده میشود.
دهان شویه و غرغره آب شاتوت یا رب آن درمان کنندهی بیماری های دهان و دندان مانند آفت و التهاب لثه است.
مصرف شاتوت برای افرادی که حرارت درون دارند (احساس داغی میکنند و بازدم داغ دارند) مناسب است.
شاه توت، حاوی مواد مغذی است که بدن را تقویت کرده و بدن میتواند از علائم سکته رها شود. خوردن منظم این میوه را به افرادی که سابقه سکته دارند نیز توصیه میکنیم.
شاه توت برای بدن بسیار مفید است و گردش خون را بهبود میبخشد. این خاصیت به دلیل وجود رزوراترول است که در برگها و میوه شاه توت یافت میشود. این ماده جران خون را بهبود بخشیده و آن را آرام میکند.
این میوه میتواند خون را تصفیه کند. بنابراین خون کثیف از بدن خارج میشود.
برای کبد گرم مناسب است و می تواند سبب تسکین حدت خون، تسکین تشنگی و رفع تب های صفراوی شود.
شاه توت به تقویت اشتها کمک می کند. افرادی که بواسطه حرارت بیش از حد بدن دچار بی میلی به غذا و بی اشتهایی می شوند، مصرف مربای شاه توت یا شربت آن به بازگشت اشتها کمک میکند.
شاتوت میوه ای با خاصیت ضد باکتریایی بوده و در درمان بیماری های باکتریایی موثر است و این میوه فرآیند پیر شدن را کندتر نموده و سلامتی پوست را تضمین می کند.
اگر صبح ناشتا رسیده آن را بخورید ملیّن است ومانند مسهل عمل کرده و یبوست را از بین میبرد.
مصرف بیش از حد شاتوت به دلیل طبع سرد و خشک آن برای سینه، ریه و عصب مضر است.
شاتوتها منبع خوبی از آهن هستند که به ندرت در دیگر انواع توتها پیدا میشود.
این میوه همچنین سرشار از پتاسیم، منگنز و منیزیم است. پتاسیم بخش مهمی از سلول و مایعات بدن است که میزان ضربان قلب و فشار خون را کنترل میکند.
مصرف منظم شاه توت به پایین آمدن کلسترول در بدن کمک میکند.
شاه توت یکی از میوههایی است که به دلیل داشتن آهن که برای افراد مبتلا به کمخونی ضروری است، برای رفع کمخونی به کار میرود.
مواد مغذی موجود در شاه توت عملکرد ضد دیابتی دارند.
مشخص شده است که شاه توت مانع جذب کربوهیدرات در بدن میشود.
شاه توت قند خون را پایین میآورد و میتواند به هیپوگلیسمی (کم قند خونی) منجر شود.
کسانی که بیماری کلیوی و ناراحتی کیسه صفرا دارند نباید شاه توت مصرف کنند. اگر سنگ کلیه یا هر بیماری دیگری دارید، بهتر است از فکر خوردن شاه توت و حتی نوشیدن چای شاه توت منصرف شوید.
عصارههای شاه توت برای کسانی که تحت شیمیدرمانی هستند ممنوع است، مگر آن که پزشک مشخصا اجازهی آن را داده باشد.
شاهتوت در معرض آلودگیهای مختلفی قرار دارد. این میوه در صورت تماس با فضله پرندگان بر روی درخت ممکن است با میکروب های سالمونلا، ایکولای و انواع ویروس ها و قارچها آلوده شود. مهم تر آنکه اگر یک میوه آلوده داخل ظرفی قرار گیرد، میتواند تمامی شاهتوتهای داخل ظرف را آلوده کند.
طبع شاه توت چیست؟
مزاج آن سرد و خشک است و مصرف آن برای افراد گرم مزاج مناسب است.
مصلح شاه توت چیست؟
بهتر است برای کاهش عوارض و بهبود مزاج سرد شاه توت، آن را همراه با انار شیرین یا عسل مصرف کنید.
انتهای پیام/
انتهای پیام/