دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 شهريور 1399 - 10:30

طبع، خواص، مضرات و مُصلح ازگیل در ویکی آنا

ازگیل یکی از گیاهان خانواده رز می‌باشد و از نظر گیاه‌شناسی گیاهی مابین گلابی و زالزالک است.
کد خبر : 511325
unnamed.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، شاید برایتان جالب باشد که بدانید در کشور ما نیز میوه‌هایی می‌روید که برای سایر مردم جهان عجیب است و با آب و تاب خاصی از طعم و مزه آن برای یکدیگر تعریف می‌کنند و خواستگاه اصلی آن را ایران معرفی می‌کنند. یکی از این میوه‌ها ازگیل است.


ازگیل درختی کوچک به ارتفاع 3 تا 9 متر بوده که دارای تنه پیچ خورده تیره رنگ و انشعاباتی خاردار و پوشیده از کُرک می باشد.
برگ های ازگیل بزرگ، سرنیزه ای و نوک تیز  و گل های این گیاه منفرد و سفیدرنگ هستند.


میوه ازگیل بسیار سخت و اسیدی است و تا زمانی که خوب رسیده نشود قابل خوردن نیست. گوشت ازگیل پس از رسیدن از رنگ سفید به قهوه‌ای تغییر می‌یابد و کاملاً نرم و شیرین می‌شود و مردم به آن خرمای گیلان نیز می‌گویند. ازگیل را به صورت خام به عنوان میوه‌ای لذیذ، مطبوع و تقویت‌کننده مصرف می‌کنند. از ازگیل جهت تهیه شربت و کنسرو ازگیل نیز استفاده می‌شود.



خواص و مضرات ازگیل


اصلی‌ترین کاربرد ازگیل برای برطرف کردن مشکلات کلیوی می‌باشد؛ زیرا آب مولکولی فراوانی دارد و بدن را سم زدایی می‌کند. در نتیجه به عنوان همکاری برای کلیه‌ها معرفی می‌شود. مصرف مداوم ازگیل دفع ادرار را تسهیل می‌نماید و سنگ‌های کلیوی را از بین می‌برد.


ازگیل سرشار از ویتامین گروه B است. به همین دلیل اعصاب را تقویت می کند.


برگ آن قابض است.


ازگیل سرشار از ترکیبات فنلی می‌باشد. این ترکیبات فنلی در بدن تبدیل به پلی فنل‌ها می‌شوند و برای تولید آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی به کار می‌روند.


این گیاه به علت دارا بودن تانن بهترین دارو برای درمان عفونت های روده بزرگ و رفع التهاب معده است.


میوه ازگیل به منظور درمان اسهال و محدود کردن نفخ معده توصیه شده است.


ازگیل برای برطرف کردن اختلالات دفعی و به عنوان ادرارآور شناخته شده است.


بسیاری از منابع این میوه را چاق‌کننده و اشتهاآور معرفی می‌کنند.


ازگیل، میوه‌ای است که دارای قند طبیعی است اما به مقادیر کم. میزان قند آن ۷ گرم در هر وعده تخمین زده می‌شود، به همین دلیل، خوردن آن برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.


دیگر ماده موجود در ازگیل، مس است. این ماده معدنی، فواید متعدد دارد، تولید سلول‌های خونی را افزایش می‌دهد، به عملکرد مناسب رگ‌های خونی و عصب‌ها کمک می‌کند، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به جذب آهن در بدن کمک می‌کند.


خوردن ازگیل بصورت خام خصوصا نارس که تانن بیشتری دارد در معالجه های خونریزی دهنده مانند بواسیر رجمی موثر است.


جوشانده برگ ازگیل پوست را تقویت و معالج برفک است.


ازگیل به دلیل داشتن لعاب، سینه را نرم و عطش را فرو می نشاند و ضد صفراست.


خوردن هسته ازگیل به علت داشتن اسید سیانیدریک خطرناک است.


میوه ازگیل دارای پتاسیم بالایی است. از این رو افرادی که به فشار خون بالا دچار شده اند می‌تواند ازگیل مصرف نمایند. این افراد بایستی مصرف مواد حاوی سدیم را به حذاقل رسانده و بیشتر موادی با مواد معدنی کلسیم، پتاسیم و منیزیوم استفاده نمایند.



از مضرات ازگیل می توان به سقط جنین اشاره کرد. در صورت مصرف زیاد ازگیل در بارداری امکان سقط وجود دارد.
 
مصرف منظم ازگیل باعث نظم بخشیدن به دوره‌های عادت ماهیانه می‌شود.


تقویت‌کننده اعصاب است.


ازگیل میوه ای است که از نظر کالری کم است. تخمین زده می شود که یک قطعه می تواند حدود 40 کالری داشته باشد. علاوه بر این ، محتوای آن در فیبر محلول به این امر کمک می کند که این ماده غذایی است که باید با سرعت متوسط جوید. این باعث کاهش احساس اضطراب می شود ، علاوه بر این، فیبر باعث می شود که چربی ها به صورت آهسته جذب شوند.


ازگیل بی خوابی را درمان می کند.


 در زمانی که مبتلا به یبوست هستید از مصرف ازگیل خودداری نمایید.



طبع ازگیل چیست؟


طبیعت ازگیل در طب سنتی سرد و خشك است.
طبع ازگیل برای افرادی با طبع گرم و‌تر مناسب و مفید است. اما افرادی که طبع سرد و خشک دارند با طبع ازگیل ناسازگار بوده و ممکن است بدنشان پس از مصرف آن واکنش نشان داده و با مشکل مواجه گردند. اما مصرف این میوه همراه با مصلح آن ایجاد تعادل می‌کند و از بروز مشکل پیشگیری می‌شود.


مصلح ازگیل چیست؟


بهترین مصلح ازگیل؛ عسل است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب