ناخشنودی نتانیاهو از مخالفت آمریکا با الحاق کرانه باختری/ موضوع الحاق هرگز در کابینه اسرائیل بررسی نشد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روزنامه جروزالم پست در گزارشی نوشت: بنیامین نتانیاهو در حالی که این رژیم در حال ورود به مرحله برگزاری دور چهارم انتخابات سراسری است، گفت آمریکا مانع از اجرای طرح الحاق شهرکهای صهیونیستنشین کرانه باختری (به سرزمینهای اشغالی) شده است.
بیشتر بخوانید:
چرا نتانیاهو از اجرای طرح الحاق منصرف شد؟
طبق این گزارش، نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز دوشنبه در مصاحبه با شبکه 20 تلویزیون این رژیم آمریکا را عامل برهم خوردن نقشههایش معرفی کرد و گفت: ایالت متحده آمریکا مقصر اصلی اجرا نشدن طرح الحاق کرانه باختری (به سرزمینهای اشغالی) است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی
این روزنامه صهیونیستی مینویسد: نتانیاهو عنوان کرد: «از همان ابتدا مشخص بود اعمال حاکمیت بر بخشهایی از کرانه باختری باید با تأیید ایالات متحده انجام شود، در غیر این صورت اگر چنین مجوزی لازم نبود مدتها پیش این کار را انجام داده بودم. نهتنها من، بلکه هر نخستوزیری بر سر کار بود، چنین میکرد».
در گزارش جروزالم پست آمده است: نخستوزیر اسرائیل اقدامات آمریکا در مورد تلآویو را تصادفی نمیداند و معتقد است تصمیم ایالات متحده برای انتقال سفارت خود از تلآویو به قدس، به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان و نیز به رسمیت شناختن شهرکسازی در کرانه باختری موضوعاتی نیست که یکباره رخ داده باشد.
نتانیاهو درباره طرح صلح ادعایی ترامپ موسوم به «معامله قرن» گفت: این طرح اجازه میدهد تا اسرائیل حاکمیت 30 درصد کرانه باختری را در اختیار داشته باشد. من سه سال با تیم ترامپ بر سر این طرح کار کردم. به نظر من ترامپ تنها کسی است که میتواند منافع اصلی اسرائیل را حفظ کند.
این روزنامه صهیونیستی نوشت: نتانیاهو هفته گذشته نیز در جلسه غیرعلنی حزب لیکود در کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) اظهارات مشابهی را بیان کرده بود. صحبتهای نخستوزیر اسرائیل درباره طرح الحاق شهرکهای صهیونیستنشین کرانه باختری در حالی است که گمانهزنیها نشان میدهند برگزاری دور چهارم انتخابات سراسری محتمل است. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، اجرای طرح الحاق دستکم تا ماه دسامبر به تعویق خواهد افتاد.
اختلافات داخلی صهیونیستها
این برای نخستینبار بود نتانیاهو که روابط نزدیکی با ترامپ دارد، بهطور علنی و البته ضمنی ناخشنودی و نارضایتی خود را از همراهی نکردن آمریکا با اقدامات رژیم صهیونیستی نشان میدهد.
از سوی دیگر بنی گانتز و گابی اشکنازی، وزیران جنگ و امور خارجه رژیم صهیونیستی که از سران حزب آبی-سفید در کابینه ائتلافی هستند، گفتند موضوع طرح الحاق هرگز در کابینه بررسی نشده است.
با وجود این، جرد کوشنر، مشاور ارشد ترامپ و سرپرست تیم تنظیمکننده طرح «معامله قرن» بهتازگی عنوان کرد رونمایی از این طرح به معنی حمایت عملی از الحاق نیست. کوشنر فلسطینیان را به بازگشت به میز مذاکرات فراخواند و هشدار داد اگر به مذاکرات بازنگردند، آمریکا از الحاق حمایت خواهد کرد.
انتهای پیام/4106/4033/پ
انتهای پیام/