چرا نتانیاهو از اجرای طرح الحاق منصرف شد؟
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روزنامه جروزالم پست در گزارشی نوشت: به چندین دلیل مهم بنیامین نتانیاهو تصمیم گرفت زمان اجرای طرح الحاق را از اول جولای (11 تیر) به زمان دیگری موکول کند.
طبق این گزارش، به تعویق افتادن زمان اجرای طرح الحاق نشاندهنده سخت بودن فرایند چنین اقدامی است که ناقض حق حاکمیت فلسطین بر سرزمین خود بهشمار میرود. نتانیاهو در زمان تشکیل کابینه ائتلافی با بنی گانتز، رئیس جریان آبی و سفید توافق کرده بود تا الحاق کرانه باختری اول جولای انجام شود و برای چنین اقدامی تحرکات سیاسی فرامنطقهای انجام داده بود، زیرا باید نظر کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) را کسب میکرد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی
این گزارش میافزاید: نتانیاهو دو روز پیش بعد از نشست با دیوید فریدمن، فرستاده کاخ سفید و سفیر آمریکا در اسرائیل گفت به نتیجه خاصی دست نیافتند و رایزنیها برای اجرای الحاق در روزهای آینده ادامه خواهد یافت. دلایل به تعویق افتادن طرح الحاق از سوی نتانیاهو به 6 موضوع عمده بازمیگردد که عبارتند از؛
بیتمایلی هیئت آمریکایی: نشست روز سهشنبه یکی از چندین نشستی بود که نتانیاهو در ماههای اخیر با هیئت آمریکایی ازجمله جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد ترامپ برگزار کرده و در هیچ یک از آنها نتوانسته است به نتیجه مطلوب خود دست یابد. بیتمایلی هیئت آمریکایی در حالی است که ترامپ پیشتر چراغ سبز خود را برای انجام عملیات الحاق کرانه باختری به نتانیاهو نشان داده بود، ولی با مخالفتهای جهانی و ایستادگی مردم فلسطین در برابر این اقدام، واشنگتن تمایل چندانی برای انجام این طرح ندارد.
مخالفت ارتش رژیم صهیونیستی با طرح الحاق: یکی از دلایل مهمی که باعث شد نتانیاهو در تصمیم خود برای الحاق مردد شود، تجدیدنظر کند یا آن را به تعویق بیندازد، مقابله موشکی مقاومت فلسطین و نگرانی فرماندهان ارتش صهیونیستی از تبعات چنین اقدامی است.
اقدام مقاومت فلسطین باعث شد تا مقامات ارشد ارتش صهیونیستی به انتقاد از طرح الحاق بپردازند و تبعاتش را به نتانیاهو گوشزد کنند.
تمایل نتانیاهو برای جلب موافقت ترامپ: این موضوع نیز از دلایل اصلی نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای به تعویق انداختن از زمان اجرای طرح الحاق است. نتانیاهو همانند همیشه تمایل دارد برای انجام اقداماتش موافقت ترامپ را پشت سر خود احساس کند، چه اینکه نتانیاهو در مذاکرات صلح گذشته نیز زمانی که با موافقت یا حمایت رئیسجمهور آمریکا مواجه شد، طرحهایش را با قدرت و بدون توجه به تبعات آن انجام میداد.
دونالد ترامپ و نتانیاهو
مخالفت گانتز با طرح الحاق: دلیل دیگری که باعث شد نتانیاهو تمایل چندانی به انجام طرح الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی نداشته باشد، بیتمایلی گانتز برای انجام آن است. نتانیاهو تمایل دارد موافقت کامل رئیس جریان آبی و سفید و شریک خود در کابینه ائتلافی را برای انجام طرح الحاق جلب کند که این موضوع تاکنون اتفاق نیفتاده است.
تهدید به تحریم از سوی اروپا: تهدیدات مسئولان اروپایی به اعمال تحریمها علیه رژیم صهیونیستی در صورت اجرای طرح عامل دیگری بود که باعث شد نتانیاهو از از قصد خود عقبنشینی کند. کشورهای اروپایی به نتانیاهو هشدار دادند که انجام چنین طرحی میتواند به افزایش تنش در منطقه منجر شود.
شیوع کرونا در سرزمینهای اشغالی: عامل دیگری که باعث شد نتانیاهو طرح الحاق را به تعویق بیندازد، افزایش شیوع کرونا در شهرکهای صهیونیست نشین و سرزمینهای اشغالی بود که باعث شد نخستوزیر رژیم صهیونیستی در اولویتبندی طرحهایش تجدیدنظر کند. گانتز در مخالفت خود با طرح الحاق گفته بود اولویتها و برنامههای مهمتر از طرح الحاق دارد که باید آنها را انجام دهد.
انتهای پیام/4033/پ
انتهای پیام/