دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 مرداد 1399 - 09:51

طبع، خواص، مضرات و مُصلح گیلاس در ویکی آنا

در زبان رومی آن را قاراسیا نامیده اند، و اهل صقلب ( سرزمین صربستان ) آن را چراسیا گویند. اهل مغرب واندلس حب الملوک گویند و در دمشق قراسیا و در زبان شیرین فارسی گیلاس خوانده می شود.
کد خبر : 506477
gilas-compressor.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، گیلاس از میوه‌های تابستانی است که در رنگ زرد، سیاه و قرمز یافت می‌شود. گیلاس یک میوه پرکاربرد در طب سنتی و صنعت می باشد. در طب سنتی از گوشت، هسته، ساقه و برگ گیلاس برای درمان امراض مختلف استفاده می شود.


گیلاس را یک ساعت قبل از غذا بخورید تا اشتهای شما را کم کند، اما خوردن گیلاس بعد از وعده‌های غذایی باعث ایجاد نفخ می‌شود. همچین بلافاصله بعد از مصرف این میوه آب نخورید تا دچار دل درد و نفخ نشوید.



خواص و مضرات گیلاس



  • از معده سریع عبور می‌کند و ملین است و هم برای درمان اسهال به ویژه اسهال خونی استفاده میشود.

  • پتاسیم بالای گیلاس به تنظیم ضربان قلب و فشار خون کمک کرده و خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش می دهد. از این رو یکی از مهمترین خواص گیلاس, تنظیم و کاهش فشار خون می باشد.

  • مواد موجود در گیلاس باعث شده مصرف آن به تقویت قوای فکری، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر در دوران پیری کمک کند.

  • پزشکان طب سنتی، گیلاس را به نوعی مسکن اعصاب می دانند و استفاده از آن را به بیماران عصبی توصیه می کنند.

  • گیلاس منبعی غنی از فیبر، ویتامین C و آنتی اکسیدان ها می باشد .

  • مصرف گیلاس برای حفظ طراوت و شادابی پوست مفید بوده، از چین و چروک پوست پیشگیری میکند.

  • کمک به درمان نقرس از خواص گیلاس در طب سنتی میباشد.

  • گیلاس منبعی غنی از سدیم، فسفر، منیزیم و پتاسیم می باشد.

  • از صمغ درخت گیلاس برای درمان سرفه استفاده می شود.گیلاس دارای مقدار زیادی آهن می باشد. پزشکان طب سنتی افراد مبتلا به کم خونی را به استفاده از این میوه سفارش می کنند.

  • اگر دچار سردردهای شدید یا میگرن هستید می توانید گوشت گیلاس را له کنید و روی پیشانی خود قرار دهید تا با یکی دیگر از خواص معجزه آسای این میوه مواجه شوید. گیلاس سردردهای شدید شما را التیام میبخشد.




  • همچنین از دیگر کاربردهای این میوه در طب سنتی، استفاده از آن برای درمان بیماری برونشیت است.

  • جوشانده دم گیلاس برای ورم مثانه، سنگ کلیه ، ورم مجاری ادرار مفید است.

  • برای گرفتگی صدا و خشونت حلق و حنجره و برای افراد سالمند خوب است.

  • کمپوت گیلاس نسبت به میوه تازه آن مفیدتر است. چرا که حرارت دیدن هضم آن را آسان‌تر می‌کند.

  •  به منظور نعوظ باید با دانه آن خورده شود.

  • گیلاس برای کلیه‌ها مفید است و به دفع سموم از بدن کمک می‌کند.

  • گواتر مزمن با خوردن گیلاس تا حد زیادی کنترل می‏ شود.

  • میوه گیلاس برای کارکرد منظم قلب، روده و معده نیز بسیار مفید است.

  • سیستم اعصاب را تسکین داده و با تولید هورمون شادی در بدن، احساس بهتری را در ما ایجاد می‌کند.

  • خوردن گیلاس بر روی غذا مضر است.

  •  مصرف زیاد گیلاس به معده آسیب می‌زند.

  • خوردن گیلاس بعد از غذا باعث ایجاد جرم معده می‌گردد و نفخ هم می‌آورد.

  • گیلاس اگر چه ملین خوبی است و یبوست را از بین می‌برد اما به دلیل داشتن طبیعتی سرد مصرف زیاد آن باعث نفخ معده می‌شود.

  • درمان مناسبی برای آرتریت، رماتیسم، واریس و دردهای مفصلی است.



طبع گیلاس چیست؟


طبع آن سرد و تر است. اما سردی آن نسبت به آلبالو کمتر است. البته برخی از متخصصان طب سنتی معتقدند طبع گیلاس رسیده و شیرین معتدل یا حتی گرم و ‌تر است.


برگ و دم گیلاس هم خواص دارویی دارند و دارای طبع سرد و خشک می‌باشند.



مصلح گیلاس چیست؟


 مصلح گیلاس برای افراد سردمزاج: مصرف گیلاس در افراد سردمزاج باعث بروز مشکلات گوارشی می‌شود. چای نبات، چای هل، چای دارچین، خرما، عسل، کندر، زنیان، زیره و روغن زیتون همگی دارای طبع گرمی بوده و مصلح گیلاس برای افراد سرد مزاج هستند.


مصلح گیلاس برای افراد گرم مزاج: افراد گرم مزاج می‌توانند گیلاس را بدون مصلح مصرف کنند و این میوه تابستانی با مزاج آن‌ها سازگار است. البته افراد با مزاج گرم و‌ تر بهتر است، به جای گیلاس آلبالو بخورند. طبع آلبالو سرد و خشک بوده و سردی آن بیشتر از گیلاس است.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب