آموزش طرز پخت آش کدو حلوایی در مناطق مختلف
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، آش كدو حلوايی یک آش ساده, خوشمزه و فوق العاده مقوی برای فصول سرد سال است و غذاهای زيادی از جمله: پوره کدو حلوايی، خورش کدو حلوایی، سوپ کدو حلوايی و آش کدو حلوایی با آن درست می کنند.
طرز تهیه آش کدو حلوایی در مناطق مختلف و با استفاده از مواد اولیه متنوع، متفاوت می باشد.
آش کدو حلوایی تبریزی
مواد لازم
- کدو: 3 پیمانه
- پیاز خرد شده: 2 عدد
- برنج: 5 پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- گردو: 5/1 پیمانه
- شکر: 1پیمانه
- روغن: به مقدار لازم
روش تهیه: کدو را خرد کنید و روی آن شکر بپاشید و بگذارید 2 ساعت بماند. شکر باعث آب انداختن کدو می شود.
بعد از 2 ساعت آب کدو را در یک ظرف دیگر خالی کنید. دو حلوایی را در روغن سرخ کنید.
پیاز داغ و پودر گردو و کدو حلوایی را با هم تفت دهید و آبی را که کدو حلوایی پس داده را نیز به آن اضافه کنید.
برنجی را که جوشانیده و آماده دم کردن است را به مواد اضافه کنید و دم بزارید.
طرز تهيه آش کدو حلوایی گيلانی
مواد لازم
- کدو حلوايی پوست گرفته و خرد شده: 500 گرم
- برنج: 1 ليوان
- شير: 2 ليوان
- آب: 3 ليوان
- کره: 50 گرم
- شکر: به ميزان لازم
- دارچين: به ميزان لازم
دستور تهيه: برنج را شسته و در آب خيس کنيد. کدو را تکه تکه کرده، پوست بگيريد و به قطعات مربعي برش بزنيد.
برنج را به همراه آب روی حرارت قرار دهيد، سپس کدو را به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید. شير و کره را اضافه کرده و مرتب هم بزنيد تا کاملا جا بيفتد.
در آخر شکر را اضافه کنید و از دارچین نیز برای تزئین روی آن استفاده کنید.
طرز تهيه آش کدو حلوایی يزدی
مواد لازم
- کدو حلوايی پوست گرفته و خرد شده: 250 گرم
- لوبيا قرمز: 500 گرم
- ماش: 50 گرم
- برنج: 50 گرم
- پياز داغ: 3 قاشق غذاخوري
- نمک، فلفل و دارچين: به ميزان لازم
مراحل تهيه: لوبیا و ماش را به صورت جداگانه بپزيد. برنج را بشویید و با 2 ليوان آب و مقداري نمک روي شعله کم قرار دهيد.
پس از پختن برنج، کدو حلوايي پوست گرفته و خرد شده را به آن اضافه کنيد و بگذارید که کدو حلوايي بپزد.
بعد از پخت کدو حلوایی، لوبيا و ماش پخته را به قابلمه ریخته و نمک و فلفل نیز به آن اضافه کنید.
درآخر بعد از جا افتادن آش، پیاز داغ و دارچین را اضافه کنید و پس از 10 دقیقه حرارت را خاموش کنید.
طرز تهيه آش کدو حلوایی قم
مواد لازم
- کدو پوست گرفته و خرد شده: 500 گرم
- پياز داغ: 2 قاشق غذاخوری
- ماش: 100 گرم
- برنج: 1/2 پيمانه
- زردچوبه: 1 قاشق چايخوري
- آب: 4 پيمانه
- نمک، فلفل و روغن: به ميزان لازم
دستور تهيه: ماش را 2-3 ساعت خیس کنید. ابتدا کدو را پوست گرفته و مربعی شکل خرد کنید و با روغن تفت دهید.
به آن پياز داغ، زردچوبه، نمک، فلفل و زيره را اضافه کنید و چند دقيقه تفت دهيد.
ماش خيس خورده را همراه 4 پيمانه آب به قابلمه اضافه کنيد و بگذارید نیم پز شود سپس برنج را اضافه کنید و بگذارید نرم شود.
وقتی که آش مثل حلیم شد و جا افتاد با استفاده از گوشت کوب مخلوط آن را بکوبید تا یکدست شود.
روش پخت آش کدو حلوایی اصفهانی
مواد لازم
- کدو پوست گرفته و خرد شده: 500 گرم
- ماش: 1/2 پيمانه
- لوبيا چشم بلبلی: 1/2 پيمانه
- لوبيا چيتی: 1/4 پيمانه
- لوبيا سفيد: 1/4 پيمانه
- نخود: 1/4 پيمانه
- بلغور گندم: 2 پيمانه
- سبزی آش پاک شده و خرد شده: 1 کيلوگرم
- پياز داغ: 4 قاشق غذاخوری
- نعنا داغ: 2 قاشق غذاخوري
- نمک، فلفل و زردچوبه: به ميزان لازم
- روغن: به ميزان لازم
نحوه تهيه: در ابتدا همه حبوبات را از چند ساعت خیس کنید و هر کدام را بصورت جداگانه بپزید و مقداری نمک نیز اضافه کنید.
بلغور گندم و 4 پیمانه آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش بیاید.
بعد از به جوش آمدن بلغور حرارت زیر آن را کم کنید و اجازه دهید با درب باز بپزد تا نرم شود. توجه داشته باشید که گاهی بلغور را هم بزنید تا ته نگیرد.
در یک قابلمه مناسب آب را به جوش بیاورید و سپس سبزی و کدو و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه نیز اضافه کنید و اجازه دهید مواد روی حرارت متوسط بپزند و نرم شوند.
پس از پخته شدن سبزی و کدو، بلغور و حبوبات را به آش اضافه کنید و حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید آش جا بیافتد.
در آخر نيمي از پياز داغ را به مواد اضافه کنید و نمک و فلفل آش را کنترل کنید سپس حرارت را خاموش کنيد.
در هنگام سرو آش، آن را با پیاز داغ و نعنا تزئین کنید.
نكات طلایی پخت آش كدو
کدوی پخته شده در فریزر را در عین پخت برنج به آش اضافه کنید. البته در نظر داشته باشید که عطر و طعم کدوی تازه بهتر است.
اگر در حين پخت، آب برنج کم بود می توانيد مقداری آب به آن اضافه كنيد ولی مواظب باشید كه زياد آبكی نشود.
برنج را به مدت بیشتری خیس کنید تا در موقع پخت نیاز به آب بیشتری نداشته باشید.
استفاده از برنج نيم دانهي دودي در آش کدو باعث طعم و مزه بهتر ميشود.
بسته به ذائقه خود مي توانيد مقدار شكر را كم و زياد كنيد.
برای جا افتاده تر شدن آش می توانید 1-2 قاشق آرد برنج در آب حل کرده و در عین پخت به آن اضافه کنید.
زمانی که کدو پخت، شکر، هل، آبغوره و آلو را به مواد اضافه کنید و شعله را کم کنید.
بعد از پنج دقیقه آش شما آماده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/