دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
زندگی با کرونا/ 44

توصیه‌های کرونایی برای ذبح دام در عید قربان +اینفوگرافیک

با نزدیک شدن ایام عید قربان و انجام سنت ذبح قربانی نگرانی‌هایی در مورد رعایت بهداشت و جلوگیری از انتشار و انتقال ویروس کرونا به وجود آمده است و به همین دلیل باید نکاتی را برای این موضوع در نظر گرفت.
کد خبر : 504766
gorbani-kardan-2agoo.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه پزشکی، بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با نزدیک شدن ایام عید قربان و انجام سنت ذبح قربانی نگرانی‌هایی در مورد رعایت بهداشت و جلوگیری از انتشار و انتقال ویروس کرونا به وجود آمده است و به همین دلیل باید نکاتی را برای این موضوع در نظر گرفت.




  • استفاده از دستکش ، ماسک ، چکمه و ضدعفونی کردن آن‌ها قبل و بعد از ذبح

  • نگهداری گوشت دام در دمای منفی 4 درجه سانتی‌گراد حداقل ۲۴ ساعت قبل از مصرف

  • نگهداری امعاء و احشاء دام در یخچال ۴۸ ساعت قبل از مصرف کردن

  • ذبح نکردن دام در منازل و معابر عمومی

  • قربانی نکردن دام‌های دارای علائم و بیماری

  • خریداری دام از میدان‌ها قانونی و مجاز


توصیه‌های وزارت بهداشت درباره ذبح دام در آستانه عید قربان


رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به نزدیک شدن به عید سعید قربان، توصیه کرد: از خرید دام زنده و یا گوشت‌هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می‌شوند، خودداری شود.


محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به نزدیک شدن به عید سعید قربان و به‌منظور پیشگیری از بیماری‌های قابل‌انتقال بین انسان و حیوان توصیه کرد: از خرید دام زنده و یا گوشت‌هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می‌شوند، خودداری شود.


وی با اشاره به اینکه ذبح دام را صرفاً در کشتارگاه‌ها تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی انجام دهند و به‌هیچ‌عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنند، افزود: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت‌کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابه‌ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.


رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در ادامه با تأکید بر اینکه مردم دام زنده را از میدان‌ها عرضه مجاز دام تحت نظر سازمان دامپزشکی خریداری کنند، گفت: گوشت دام ذبح‌شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد در یخچال قرار داده شود و جگر و سایر امعاواحشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی‌گراد، مصرف شود.


گویا در پایان تأکید کرد: به‌هیچ‌وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است، ذبح و مصرف نکنید.


انتهای پیام/414


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب