حکایت کمیسیونی بدون هوادار/ چرا کمیسیون قضائی مجلس تشکیل نمیشود؟
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، دو ماه از آغاز به کار مجلس یازدهم که چشمهای بسیاری به آن دوخته شده گذشته، اما متاسفانه کمیسیون قضائی و حقوقی آن که میتواند بازوی مناسبی برای کشور در جهت مقابله با فساد باشد هنوز تشکیل نشده است.
با توجه به اینکه کشور و در راس آن قوه قضائیه که با حضور آیتالله رئیسی در آن مقابله با فساد را آغاز کردهاند انتظار میرود کمیسیون مرتبط با دستگاه قضا در مجلس نیز به سرعت ترکیب خود را در راستای وظیفه خطیر مقابله با مفاسد مشخص کند.
کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس به دلیل داشتن فقط 4 الی 5 عضو هنوز رسمیت نیافته زیرا طبق آییننامه داخلی مجلس حداقل اعضای کمیسیون ۱۳ و حداکثر ۲۳ نفر باید باشند.
اما اینکه چرا این کمیسیون هنوز تشکیل جلسه نداده یا به عبارتی چرا متقاضی برای عضویت در آن وجود ندارد موضوعی است که گویا روی دیگر نمایندگی را نشان میدهد، نداشتن سفر خارجی، پاداش آنچنانی یا مزایایی از این دست مواردی است که در مورد علت عدم رغبت نمایندگان برای حضور در این کمیسیون ذکر شده است در این رابطه سید محمد موحد میگوید: انگیزهای که برخی آقایان به دنبالش هستند در این کمیسیون وجود ندارد.
وی ادامه میدهد: برای سامان گرفتن مبانی دینی اسلام و انقلاب که حضرت امام (ره) و رهبر انقلاب تبیین کردند و همراهی مردم، راهی جز مبارزه با فساد در ابعاد مختلف نداریم از این رو قرار شد در صورت به حد نصاب نرسیدن این کمیسیون، ماده ۳۸ آیین نامه داخلی مجلس (تشکیل کمیسیونهای مجلس کمتر از حد نصاب) اصلاح شود.
یکی از مهمترین کمیسیون های تخصصی مجلس کمیسیون حقوقی و قضائی است؛ چرا که یکی از قوای سه گانه ما قوهقضائیه بوده که مجلس میتواند با استفاده از ابزارهای قانونی دیده شده با آن ارتباط برقرار کرده و به این ترتیب در بهبود وضعیت کشور موثر باشد در این رابطه حسن نوروزی نماینده رباط کریم و عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس در این باره میگوید: کمیسیونی که می تواند قوانین کارگشا مصوب کند کمیسیون حقوقی و قضایی است، ولی متاسفانه هیئت رئیسه مجلس به این موضوع کم توجهی می کند.
موضوعی که بیمهری به کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس را از سوی نمایندگان پررنگتر میکند بحث بیرغبتی نمایندگانی است که تحصیلات حقوقی داشته اما هیچ علاقهای برای حضور در این کمیسیون نشان نمیدهند که این موضوع در جای خود میتواند بیتوجهی وکلای ملت به وظایف قانونی آنها را محرز کند.
به هر حال عدم تشکیل کمیسیونی مانند قضائی و حقوقی مجلس میتواند مشکلاتی را برای قوه قانونگذاری دربرداشته باشد زیرا بسیاری از طرحها باید به این کمیسیون مهم ارجاع شوند و اگر تشکیل این کمیسیون جدی گرفته نشود به طور حتم آیندهای هم برای طرحهای مهم متصور نخواهد بود.
انتهای پیام/4151/
انتهای پیام/