دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 تير 1399 - 13:56
منادی:

باید به مهارت نگاه ویژه‌ای داشت

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یازدهم گفت: مجلس شورای اسلامی اکنون به این نتیجه است که حتماً باید به مهارت توجه ویژه شود.
کد خبر : 500468

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علیرضا منادی سفیدان در برنامه به وقت ایران شبکه آموزش اظهار کرد: ما در مجلس نهم کار تصویب قانون شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفه‌ای و مهارتی را شروع کردیم و در مجلس دهم کار پیگیری شد و در سال ۹۶ قانون به توصیف رسید.


وی با با بیان اینکه در این قانون گفته شد تا سازمان برنامه و بودجه آیین‌نامه آن را ظرف ۶ ماه تصویب کند، گفت:  آیین‌نامه در پایان سال ۹۷ تصویب و ابلاغ شد و در سال ۹۸ اولین جلسه شورا شکل گرفت و امروز هم کارگروه‌ها در حال کار هستند و تاکنون دو جلسه شکل گرفته است.


رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یازدهم با بیان اینکه یک کار قانونی توسط مجلس انجام شده، اما نظارت روی آن وجود نداشته است، ادامه داد: مقام معظم رهبری امسال را سال جهش تولید نام‌گذاری کردند و مرکز تحقق آن هم همین شورا است.


منادی با بیان این مطلب که نیرو‌های بسیاری در کشور جهت آموزش وجود دارند، گفت : فرانسه مانند ما چهار میلیون دانشجو و ۱۲ میلیون دانش‌آمروز دارد، اما بسیاری از آنها به سمت آموزش مهارت فنی رفتند و‌ یا در کشورهایی مانند آلمان نیرو با تعداد مشخص از بدو شروع آموزش استخدام می‌شود و حقوق دریافت می‌کند.


وی افزود: در کشور ما با اینکه قانون نوشته‌شده و حتی در حال عملیاتی شدن است، اما در حال حاضر مانند گذشته به صورت جزیره‌ای کار انجام می‌شود؛ ما یک مشکل فرهنگی داریم که آن هم این است که فرهنگ ایرانی‌ پرتلاش در حال نابودی است.


رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره تسریع در اجرای قانون گفت: مگر ما نظام آماده مهارتی در جهان که از بتوانیم استفاده کنیم نداریم تا ۶ سال معطل نباشیم؛ متأسفانه در کشور ما بهره‌وری وجود ندارد. در برنامه پنج ساله رشد اقتصادی هشت درصد است که ۲.۸ درصد آن از اقتصاد بهره‌وری است؛ یعنی کاری که باعث می‌شود ارز از کشور خارج نشود. اکنون دولت چند میلیون کارمند دارد که گفته می‌شود هر کارمند ۲۰ دقیقه کار مفید دارد، اگر موانع کنار برود و دولت کوچک بشود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.


منادی تصریح کرد: من به عنوان رئیس کمیسیون آموزش می‌گویم ظرف نهایت چهار ماه آینده موانع کارگروه‌ها را حل کنیم، البته مهم‌ترین مانع کار ما تنبلی است؛ امسال سال جهش تولید است که یکی از درها اجرایی شدن آن همین نظام مهارتی است.


وی با تأکید به این موضوع که شورا مقام نظارت است تا دستگاه‌ها را کنار هم قرار دهد و بهره‌وری را بالا ببرد گفت: چرا معاون اول رئیس جمهور، رئیس شورا است و وزرا حضور دارند؛ چون به راحتی مسائل حل شود، البته همه می‌خواهند مشکل حل شود، اما اراده قوی وجود ندارد.


رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه مهارت‌آموزی امروز  در تمام ۱۳ دستگاه انجام می‌شود، ادامه داد:  در حال حاضر وزارت علوم برای دانشگاهی که درخواست دکترای حرفه‌ای کردند جواب نداده که این خیلی بد است، البته دولت وام کم‌بهره برای کارهای فناورانه می‌دهد و خیلی کارهای دیگر هم شده است. نکته مهم این است که نگاه جوانان امروز از مدرک به سمت مهارت حرکت کرده و حتی در برخی دانشگاه ها اقدامات خوبی صورت گرفته است و به دانشجویان کنار مدرک تحصیلی مهارت یاد داده می‌شود.


منادی با بیان اینکه ما باید توانمندسازی کنیم، افزود: در حال حاضر صداوسیما کار مسابقات مهارتی مانند مسابقه آشپزی را انجام می‌دهد و خانواده‌ها هم حضور پررنگی دارند؛ فرهنگ‌سازی به عهده صداوسیما است و کارهای خوبی انجام شده است، اما باید بیشتر شود.


وی عنوان کرد: قانون شورای عالی با سه هزار و ۵۰۰ نفر ساعت تصویب شده، پس حتماً پای کار آن هستیم و مجلس اکنون به این نتیجه را رسیده که باید به مهارت توجه ویژه شود.


رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: اعتقاد ما این است که قانون‌گذاری بس است و باید نظارت شود تا قوانین قبلی اجرا شود.


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب