۰۷/ اسفند /۱۴۰۳
11:05 13 / 04 /1399
زندگی سالم/۱۸

ادویه‌جات ایمنی‌بخش بدن کدام‌اند؟ +اینفوگرافیک

ادویه یا به فارسی افغانستان مصالحه مواد گیاهی استفاده‌شده به‌منظور عطر و طعم دهی به مواد غذایی هستند و از برخی از آن‌ها برای مقاصد خوراکی یا دارویی نیز استفاده می‌شود.
Spice-3.jpg

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ادویه یا به فارسی افغانستان مصالحه مواد گیاهی استفاده‌شده به‌منظور عطر و طعم دهی به مواد غذایی هستند و از برخی از آن‌ها برای مقاصد خوراکی یا دارویی نیز استفاده می‌شود. ادویه در زبان عربی جمع مکسر دواء است و چاشنی معادل فارسی آن است.


ادویه‌ها به‌عنوان ماده نگه‌دارنده هم استفاده‌شده‌اند و برای انسان در بسیاری از زمینه‌های دیگر مفید هستند. یک ادویه می‌تواند دانه خشک‌شده، میوه، ریشه، پوست یا مواد مغذی گیاهی در مقادیر ناچیز به‌عنوان افزودنی مواد غذایی برای عطر و طعم و رنگ باشد یا به‌عنوان یک ماده نگه‌دارنده باشد که باکتری‌های مضر را می‌کشد یا از رشد آن‌ها ممانعت به عمل می‌آورد. ادویه ممکن به‌منظور عطر و طعم دهی به غذا یا برای پنهان کردن طعم‌های دیگر استفاده شود. در آشپزخانه، ادویه‌جات از سبزی‌های برگ‌دار و قسمت‌های گیاه سبز مورداستفاده برای طعم دهی یا به‌عنوان چاشنی هستند، متمایز هستند.



در فرهنگ‌های مختلف گیاهان متعددی جهت طعم دادن به غذاهای مختلف به کار می‌رود و شاید راز تفاوت عمده در طعم غذاها در ملل مختلف علاوه بر نحوه پخت، به‌طور عمده به ادویه‌جات به‌کاررفته در آن‌ها مربوط می‌شود.


به‌عنوان نمونه در آشپزی هندی و بلوچی و پاکستانی به علت استفاده فراوان از انواع ادویه و طعم‌دهنده‌های گرم، طعم تند طعم غالب بر غذاها است؛ اما این در هند بیشتر و پاکستان کمی کمتر و در جنوب ایران بلوچستان خیلی کم استفاده می‌شود.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

استفاده اقوام مختلف از انواع ادویه‌جات به شرایط اقلیمی آن‌ها نیز بستگی فراوان دارد. مثلاً در جنوب ایران از ادویه‌های مختلف و متنوعی استفاده می‌شود.


ادویه‌جات ایمنی‌بخش بدن کدام‌اند؟


ده نوع ادویه و گیاه دارویی برای تقویت ایمنی بدن شناخته‌شده‌اند که عبارت‌اند از: دارچین، سیر، زنجبیل، فلفل کائن، زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه کاری، پونه کوهی، نعنا فلفلی و آویشن.


برای بهره‌مندی بیشتر از خواص ادویه و گیاهان دارویی بهتر است آن‌ها را به‌صورت کامل یا تازه خریداری کرده و خودتان در منزل آن‌ها را آسیاب یا خشک‌کنید.


انتهای پیام/۴۱۴۵


ارسال نظر