دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 تير 1399 - 12:00
در گزارش آنا بخوانید؛

سوابق اجرایی و تحصیلی رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس/ چند رئیس کمیسیون مدرک تحصیلی مرتبط ندارند

بررسی سوابق تحصیلی و اجرایی رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس نشان می‌دهد که سه نفر از نمایندگان مدرک تحصیلی مرتبط با کمیسیون را ندارند.
کد خبر : 497008
202006109882769965.jpg

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی به غیر از دو کمیسیون مشخص شدند.


برخی از رؤسای کمیسیون‌های مجلس برای بار نخست انتخاب شده‌اند و بعضی دیگر در گذشته هم عضو یا رئیس کمیسیون بوده‌اند. در این گزارش نگاهی به سوابق اجرایی و تحصیلات روسای کمیسیون‌های مجلس می‌اندازیم.


1-حجت‌الاسلام ذوالنوری، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی:



مدرک تحصیلی: حوزوی و کارشناسی ارشد علوم دفاعی


سابقه اجرایی: عضویت در سپاه و نماینده مجلس دهم



ذوالنوری نماینده مردم قم در مجالس دهم و یازدهم است. او از همان اوایل انقلاب اسلامی به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. جانشین نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه، مسئول نهاد ولی فقیه در ستاد مشترک سپاه را در کارنامه خود دارد. 


مجتبی ذوالنوری


وی مرداد سال ۱۳۴۲ در روستای سیاه‌کمر از توابع ملایر به دنیا آمده است. ذوالنوری زمانی فرماندهی تیپ ۸۳ امام جعفر صادق(ع) سپاه را نیز برعهده داشته است. کارشناسی زبان از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد دفاعی از دانشگاه امام حسین(ع) و دارای تحصیلات حوزوی است. او در دوره قبل هم یه مدت یک سال رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بود.


2-عیسی‌زاده، کمیسیون اجتماعی:



مدرک تحصیلی: دکتری مدیریت دفاعی


سابقه اجرایی: نماینده دو دوره مجلس



مهدی عیسی‌زاده، نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی است. وی پیشتر نمایندهٔ دوره‌های هشتم و نهم حوزه انتخابیه میاندوآب، شاهین‌دژ و تکاب بوده است.



وی دارای دکتری مدیریت دفاعی است. عضو ناظر هیئت عالی گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش در کارنامه عیسی‌زاده دیده می‌شود. او یکی از رؤسای کمیسیون‌های است که مدرک تحصیلی مرتبط با کمیسیون خود را ندارد.


3-سید جواد ساداتی‌نژاد، کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی:



مدرک تحصیلی: دکترای رشته هیدرولوژی(آب‌شناسی)


سابقه اجرایی: معاون وزیر علوم



نماینده مردم کاشان در مجلس دهم و یازدهم است. او در دوره قبل عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بود. ساداتی‌نژاد دارای دکترای رشته هیدرولوژی(آب‌شناسی) از دانشگاه دولتی مسکو است.


سید جواد ساداتی نژاد


ریاست دانشگاه کاشان، معاون اداری مالی دانشگاه تهران و معاونت پارلمانی وزارت علوم و تحقیقات در دولت دهم در کارنامه ساداتی‌نژاد دیده می‌شود. 


4-علیرضا منادی سفیدان،  کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:



مدرک تحصیلی: دکترای تخصصی میکروبیولوژی


سابقه اجرایی: دو دوره نماینده، معاون دانشگاه آزاد اسلامی



منادی  نمایندهٔ حوزهٔ انتخابیهٔ تبریز، اسکو و آذرشهر در دورهٔ هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی بوده است. وی دوره‌ای نیز منادی معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی بود.


دکتر منادی


وی دارای دکترای تخصصی میکروبیولوژی است. در دوره‌های قبل هم عضو هیئت رئیسه مجلس بود و هم‌اکنون رئیس  کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی انتخاب شده است.


5-فریدون عباسی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس:



مدرک تحصیلی: دکترای تخصصی فیزیک هسته‌ای


سابقه اجرایی: رئیس سازمان انرژی اتمی



عباسی یکی از دانشمندان هسته‌ای ایران است که یک بار هم توسط سرویس‌های جاسوسی خارجی ترور شد ولی از ترور جان سالم به در برد. وی در دوره دولت دهم مدتی رئیس سازمان انرژی اتمی کشور بود ولی بیشتر فعالیت او در دانشگاه بوده است.


فریدون عباسی


عباسی دارای دکترای فیزیک هسته‌ای نیز هست.  عضویت در شورای مرکزی انجمن هسته‌ای ایران هم در کارنامه عباسی دیده می‌شود.


6- محمدرضا رضایی کوچی، عمران مجلس:



مدرک تحصیلی: دکترای پزشکی


سابقه اجرایی:نماینده چهار دوره، رئیس کمیسیون عمران

وی نماینده دوره‌های هشتم، نهم، دهم و یازدهم مجلس از حوزه انتخابیه جهرم است. او دارای دکتری پزشکی است که تناسبی با کمیسیون عمران مجلس ندارد، ولی در دوره قبل هم او چهار سال رئیس کمیسیون عمران بهارستان بود.


محمدرضا رضایی کوچی


کوچکی مدتی شهردار جهرم و مدیر پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود. رضایی نیز مدتی نایب‌رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بود.


7-حمیدرضا حاجی‌بابایی،کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس:



مدرک تحصیلی: دکتری الهیات
سابقه اجرایی: نماینده 6 دوره مجلس، وزیر آموزش و پرورش



وی نماینده دوره پنجم، ششم، هفتم، هشتم، دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی بوده و در دولت نهم هم وزارت آموزش و پرورش را برعهده داشته است.  دکتری الهیات و معارف از دانشگاه آزاد اسلامی کرج است که هم‌اکنون به‌عنوان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه انتخاب شده است.


حاجی‌بابایی رئیس کمیته «تعامل با رئیس‌جمهور برای تشکیل کابینه» شددیدار اعضای فراکسیون ولایی مجلس با «روحانی» درباره کابینه دوازدهمبایسته‌هاى تشکیل کابینه دوازدهمروحانی از مجمع محققین برای انتخاب کابینه دوازدهم مشورت نگرفته استکابینه دوازدهم وزیر «زن» ندارد<a> قاضی‌زاده هاشمی برای حضور در کابینه تردید دارد </a><a> رئیس‌جمهور قطعا با جناح‌ها در مسیر چیدمان کابینه مشورت می‌کند </a><a> عارف: دولت برای کابینه از ما نظر نگرفته/ آشنا: امان از سهم‌خواهی افراد به اسم جریان </a>


او در مجلس دهم و یازدهم هم برای ریاست مجلس با لاریجانی و قالیباف رقابت کرد و هر دوره به نفع رقیب کناره‌گیری کرده است.


8-حسین‌علی شهریاری، کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس:



مدرک تحصیلی: دکتری چشم پزشکی


سابقه اجرایی: نماینده 5 دوره مجلس و رئیس کمیسیون بهداشت



حسینعلی شهریاری


نماینده دوره‌های هفتم تا یازدهم مجلس از حوزه انتخابیه زاهدان است. او جراح و متخصص چشم است که دو دوره ریاست کمیسیون بهداشت و درمان را برعهده داشته است.


9-محمدصالح جوکار، کمیسیون سیاست داخلی و شوراهای مجلس:



مدرک تحصیلی: دکتری دفاع ملی


سابقه اجرایی: دو دوره نماینده مجلس و معاون پارلمانی سپاه



جوکار دارای دکترای «تهدیدات امنیت ملی» از دانشگاه دفاع ملی است. او سردار سپاه بوده و در مقطعی هم معاون پارلمانی سپاه بوده است. فرمانده سپاه پاسداران یزد، هرمزگان، چهارمحال بختیاری و ریاست سازمان بسیج دانش آموزی و فرهنگیان کل کشور در کارنامه جوکار دیده می‌شود.


سردار صالح جوکار


جوکار دو دوره هم نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی بوده است.


10-محمدرضا پورابراهیمی:



مدرک تحصیلی: دکتری مدیریت مالی 


سابقه اجرایی: سه دوره نماینده مجلس، عضو شورای بورس و معاون اقتصادی استاندار



نماینده دوره‌های نهم، دهم و یازدهم مجلس از حوزه انتخابیه کرمان است. وی در دوره قبلی مجلس هم سه سال رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بود. وی دارای دکتری مدیریت مالی و بازار سرمایه از دانشگاه تهران است. 


پورابراهیمی


عضو شورای عالی بورس ایران و معاون اقتصادی استاندار کرمان هم در کارنامه پورابراهیمی دیده می‌شود.


11-عزت‌الله اکبری تالارپشتی، کمیسیون صنایع و معادن مجلس:



مدرک تحصیلی: دانشجوی دکتری حقوق بین‌الملل


سابقه اجرایی: نماینده مجلس و مدیریتی اجرایی



وی نماینده دوره پنجم و هشتم از حوزه انتخابیه قائم‌شهر در مجلس شورای اسلامی بوده است. تالارپشتی دانشجوی دکترای حقوق بین‌الملل است. 


تالارپشتی


رئیس فراکسیون سرمایه گذاری خارجی مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره شرکت پشتیبانی ساخت و تهیه کالای نفت، رئیس سازمان صنایع و معادن استان تهران نماینده قوه مقننه در کمسیون حفاظت و توسعه صنایع ایران در کارنامه وی دیده می‌شود. نکته جالب این است که تالارپشتی هم مانند دو رئیس دیگر مدرک مرتبط با کمیسیون مربوطه را ندارد.


با توجه به سوابق مدیریتی و اجرایی اعضای کمیسیون‌های تخصصی مجلس مشخص می‌شود که سه نماینده مدرک تحصیلی مرتبط با کمیسیون تخصصی را ندارند.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب